Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:45
missa0
Abone

Bersisa Alimin Kandırılması Kafama Takılan Soru ?

Bersisa Alimin Kandırılması Kafama Takılan Soru ?

Kayıtsız Üye
200 Sene boyunca mağarada ibadet eden Bersisa ilk önce zina ediyor sonra zina ettiğini öldürüyor sonra idam edilirken şeytana kalben secde ediyor ve idam ediliyor…

Benim kafama takılan soru kralın kızı onun yanına koyulmuşken (kralın kızı hasta Bersisa iyileştirsin diye yanına koymuşlar) sonra şeytan vesvese veriyo Hele şu kıza bakta yaşıyo mu öldü mü kaşı açıldı mı falan diye tam Bersisa başını çevirdi kız o rahatsızlığı geçirdi titrerken üzerinden örtü açıldı ve Bersisa dayanamayıp zina etti…

Okudunuz mu?  Sehiv secdesinde hata olursa

Şimdi benim sorum şu:

Bersisa "Hele şu kıza bakta yaşıyo mu öldü mü kaşı açıldı mı" diye vesvese olduğunu nasıl anlayabilirdi ? Bana diyebilirsiniz her şeyden Allah’a sığınıcaksın diye ama adam 200 sene mağarada ibadet ediyo ben 200 seneyi geçtim daha namazım oturmadı bile…

Okudunuz mu?  Gece sürekli uyanıp korkuyorum

Bilmiyorum cidden enteresan bir olay…
Kaynak: https://m.youtube.com/watch?v=Cu7M-cnjiWI


Yorum: Bersisa Alimin Kandırılması Kafama Takılan Soru ?

Kayıtsız Üye
Ağzı olan hoca oldu böyle videoları daha çok izlersiniz MODERN Youtube müslümanlıgı yeni akımımız.her şeyi süper yaptık şimdi de yunan mitolojisi gibi hikayeler yazmaya başladık bakalım ne olacak sonumuz. Kızla niye evlenmemiş diye sorsana bir.


Yorum: Bersisa Alimin Kandırılması Kafama Takılan Soru ?

Omer Faruk
Bu tür masallar üzerinden bir fikir yürütmek mümkün olmadığı gibi fikir yürütsek de faydalı bir sonuç çıkmaz. Bence Kur’an’a dönün ve Kur’an’da geçen gerçek hikayeleri okuyarak onlar üzerinde tefekkür edin. Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Annem Ve Babam Vefat Etti

Yorum: Bersisa Alimin Kandırılması Kafama Takılan Soru ?

Kayıtsız Üye
Ömer abi videoyu izledin mi(Video ismi: "Şeytana tapan Alim" Kanal Adı: Hayalhanem) ? ayrıca her şeyden ders çıkartılamaz mı ? şahsen ben bu soruyu yayinlanmadan önce bile kendi kendime "eger bu olay gercekten yasanmissa berbat bir olay…" vs konusurdum…(yani mesele gercek olup olmamasi degilde ders cikarmak değil midir ?)

Okudunuz mu?  Zamanı boşa harcamak ile ilgili özdeyişler?

Ayrica Yunus Emre dizisinde de kissalar anlatilirdi ders vermek amaciyla ki Hikmet Anıl Öztekin de üşenmedi gitti 2 bölüm 1 saat 2 saatlik kıssaları 2 videoya topladı…

Sen masal diyerek eğer niyetin dediklerinin anlami gibiyse direk yok böyle bir şey demek istemedin mi ?

Farkındayım bende kendimce, günümüz sahtelerle dolu olduğu için Kur’an a bakıyorsunuz… Anlıyorum bende kendimce, fakat o zaman direk bütün hadislere de bakmayın o zaman… Hadislere bakıp bunlara bakmamak kendinle çelişmek olmaz mı ?..
(yani ebilli abilli olan her şeye bakmamak gibi…)

Okudunuz mu?  Rızık için hicret edilir mi?

Omer Faruk
< Farkındayım bende kendimce, günümüz sahtelerle dolu olduğu için Kur’an a bakıyorsunuz… Anlıyorum bende kendimce, fakat o zaman direk bütün hadislere de bakmayın o zaman… Hadislere bakıp bunlara bakmamak kendinle çelişmek olmaz mı ?.. >
Sevgili kardeşim,

Zaten İslam bu tür haberleri de derlemiş ve Hadis usulü gereği CERH ve TA’DİLE (kritik) tabii tutmuştur. Bunlardan geriye kalıp da hakiki olanlar, sınıflara ayrılarak (sahih, zayıf, hasen vs) Hadis kitaplarına alınmıştır. Bunların dışında kalanlar ise MASAL olarak değerlendirilip DİN İÇİN kaynak olarak kullanılamaz diye değerlendirilmiştir.

Okudunuz mu?  Bilerek sünneti terk günah mı?

Kur’an ise bütün bunların üzerinde 1400 yıldır hem ezberlenerek hem de yazılarak günümüze ulaştığı için MASAL olması sözkonusu değildir.

Özetle İslam’a göre geliş kaynağına göre haberler derece derce 3 bölüme ayrılır.

1- Kur’an
2- Hadis
3- Menkıbe, masal, kıssadan hisse vs.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinin tam olmadığını bilmek

İlk ikisini İslam kabul eder ve dini hüküm belirlerken (haram, helal, sünnet, mekruh, mendup vs.) bunları kullanır. 3. sü ise hem dinin kaynağı değildir hem de bazen dinin aslını anlamaktan uzaklaştıran araçlara dönüşebilir. Zaten bunlar sırf bunun için İslam külliyatının dışında tutulmuştur. Ama bir alim kıssadan hisse diye asıl anlatmak istediği konuyu insanlara daha kolay anlatmak için bu tür hikayeler kullanabilir. Buna eğitim dilinde SOMUTTAN SOYUTA ilkesi denir. Mesela Allah kavramını bilmeyen çocuğa, Allah’ın varlığı değil yapıp ettikleri hikayelerle anlatılır. Zaten Kur’an’da yer alan hikayeler de buna çok güzel örnektir.

Okudunuz mu?  Bankadan alınan faiz hakkında dini soru

Selametle kardeşim.


Kuldurdileyen
Yükseğe çıkan, aman ne olur uçuruma yanaşayım der, ayağı kayarsa şaşırma, o yüksek risk almıştır. Her gün su içen, aman ne olacak dese ve içine zehirlemeycek miktarda arsenik koysa, yıllar sonra kişi ağır risk almış olur şaşırma. Cennete girmeden, benim riskim azaldı, iyi bir hayatım var diyeni görürsen şaşırma, insan aklı kaç gram jöleden gelir ki. Beyin kaç kilo, ön lob kaç gram. O da her zaman, ne kadar sağlıklı çalışıyor ki?

Bu kategoride yer alan İsm-i Azam duası ile ilgili hadisler sahih mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bersisa Alimin Kandırılması Kafama Takılan Soru ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.