Anasayfa
4 Eylül 2022, 0:43
missa0
Abone

İsm-i Azam duası ile ilgili hadisler sahih mi?

İsm-i Azam duası ile ilgili hadisler sahih mi?

kastamonu37
İsmi azam hakkında hadisler

Büreyde (radıyAllahu anh) anlatıyor: "Bir gün Resulullah (sallAllahu aleyhi vesellem) adamın birinin şöyle dua ettiğini duydu:

‘Allahümme innî es’elüke bi-ennî eşhedü enneke entellahu lâ ilâhe illâ ente’l-ahadü’s-samedüllezî lem yelid ve lem yûled velem yekün lehû küfüvven ahad.’

Manası: "Ey Allahım! Senden başka ilah olmadığına,kimseye muhtaç olmayan bir varlık olduğuna, doğmadığına ve doğrulmadığına, hiç kimsenin kendisine denk bulunmadığına şahitlik ederek senden (dileğimi) istiyorum."

Bunun üzerine Resulullah (sallalahu aleyhi vesellem) buyurdu ki:

-Nefsimi kudret elinde Allah’a yemin olsun ki bu adam Allah’tan, kendisine onunla dua edildiği zaman mutlaka kabul edeceği, ism-i a’zam duasını yapmış oldu." (Ebu Davud, Vitir, 23; Tirmizi, Daavat, 64)

Enes (radıyAllahu anh) Resulullah’ın (sallalahu aleyhi vesellem) yanında oturuken bir adam da namaz kılıyordu. Namazını bitirdikten sonra şöyle dua etti:

"Allahümme innî es’elüke bi-enne leke’l-hamdü. Lâ ilâhe illâ ente’l-mannânü bedîu’s-semâvâti ve’l-ard. Yâ ze’l-celâli ve’l-ikrâm. Yâ Hayyü, yâ Kayyûm."

Okudunuz mu?  Cennette tekrar nasıl anne evlat olucaz herkez 33 yaşında olmayacakmı?

Manası: "Ey Allahım! Hamd ancak sanadır senden başka ilah yoktur. Gökleri ve yeri yaratan, bol bol veren sensin; ey celal ve ikram sahibi! Ey Hay (diri, ebedi hayat sahibi) ve Kayyûm ( bütün mevcutadı idare eden, ayakta tutan)! senden isstiyorum."

Bunun üzerine Resulullah (sallAllahu aleyhi vesellem),

– Onun Allah’a ne ile dua ettiğini biliyor musunuz, diye sordu. Sonra kendisi,

– O kimse Allah’a, ism-i a’zam duasıyla dua etmiştir. Bununla dua edildiğinde Allah kabul eder ve bu dualarla istenildiğinde Allah verir, diye cevap verdi. ( Ebu Davud, Vitir, 23; İbn Mace, Dua, 9.)

Esma bint Yezid (radıyAllahu anh) anlatıyor: Resulullah (sallAllahu aleyhi vesellem) buyurdular ki: "Allah’ın ism-i a’zamı şu iki ayettedir:

"İlahınız, tek olan ilahtır,O’ndan başka ilah yoktur. O Rahman ve Rahim’dir" (Bakara 2/163)

Bu hadisler sahih midir? Ve bu hadislerdeki gibi dua edip sonuca ulaşan var mıdır? Ben dua ile ilgili her türlü yöntemi gönülden denedim kendim de güzel dualar ettim ama olmuyor bunları da denedim olmadı. İsmi azam ile ilgili bilgi verir misiniz

Okudunuz mu?  Gençlik Çalışmalarının Fikri - Manevi Boyutu Gençlik Çalıştayında Nureddin Yıldız Hocamızın Yaptığı Sunum

Yorum: İsm-i Azam duası ile ilgili hadisler sahih mi?

imam
hadis sahihtir ismi Azam duası duası Alllah el hayy el Kayyum dur.
Lakin Duanın kabulü için temiz ağız gerekir


Yorum: İsm-i Azam duası ile ilgili hadisler sahih mi?

kastamonu37
Üstad peki temiz bir ağız ile edildiği vakit ne dilesek kabul olur mu sılai rahmin kopmasını ve bir günah talep etmedikçe?


Yorum: İsm-i Azam duası ile ilgili hadisler sahih mi?

Dumam
Kastamonu37 kardeşim daha öncede konuşmutuk sizinle bu konuyu Allah duayı kabul eder bu dünyada değilse ahirette kabul eder. Allahtan gelene isyan edilir mi kardeşim kadere ve kazaya iman ettik kazada Allahtandır. hz.Muhammet s.a.s temiz ağızla dua edin buyurmuştur insanlarda; ya resülAllah hiçbirimizin ağzı temiz değidir nasıl yaparız demişler güzel insanda şöyle demiştir; birbirnize dua edin kimse bir başkasının nefsiyle günah işleyemez buyurmuştur. Bende sizin için temiz ağızla dua edeceğim Allah yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  İslam ahlakında sabır, şükür, tevekkül, tövbe ve sorumluluğun önemi

vel Fecr
bu çocuk kabul olmadığını düşündüğü dualar yüzünden fitneye düşecek, Allah yardım etsin.


kastamonu37
Amin Dumam üstad sağol duan için benim için dua eden çok insan oldu ama pek bir değişiklik olmadı ismi azam ile dua etmelerini mi rica etsem benim için


kastamonu37
Vel Fecr üstad dediğin gibi oluyor bazen haklısın ama baya sıkıntı çekiyorum saçlarım beyazladı üzüntüden valla 🙂


vel Fecr
daha fazla uzatmadan bu meseleyi halletmen gerek. yoksa şeytana ciddi bir açık kapı bırakıyorsun.

Allah kuranda duanın karşılığını vereceğim diyor. burdan kabul olucak gibi bir anlam çıkmasın. dua konusunda sana birçok yorum yaptığım için aynı şeyleri yazmak istemiyorum. en azından dua hakkında sorusu olan başka kişilere. ben ettim kabul olmadı sende etme. gibi cümleler kurma, bunlar senin mahşerde delillerin olacak. en azından sus yorum yapma. başkasınında inancı için kafasını karıştırma. vebal altında kalırsın.

Okudunuz mu?  Umrede Bayanlar Nasıl Giyinir?

kastamonu37
Dinimizde dua ile olan olayları okuyunca ve hadislere bakınca herşeyin dua ile hallolacağı belirtiliyor. Benim başımdan geçtiği için anlatıyorum çünkü dua kabul olmayınca sıkıntılı durumlar devam ettikçe insanın duaya olan inancı gidiyor. Dua edip edip karşılık bulamadıkça inanç ve umutlar tükendikçe bu sefer insan daha da çaresiz hissediyor. Ben bu yüzden herkesin tamamen duaya bel bağlayarak herşeyi yaptım dua ettim Allah yardım eder diyip ameliyat vs gibi riskli şeylere girince hiçte Allah’ın yardım etmediğini bazen de mantıklı düşünmek gerektiğini söylüyorum. Çünkü gerçekten öyle mesela zenginler her konuda daha şanslıdır neden? Çünkü bişey yapacak olsa parası ile en iyi yerlere gider risk tamamen azalır her konuda. Zengin en güzel plajda yüzer boğulacak olsa kurtarmaya hazır bin tane görevli vardır fakir halk plajında milletin gözünün önünde boğularak can verir. Bazı şeyler bence tamamen böyle herşeyi Allah’a bırakıp beklemek veya riski göze almak herzaman doğru olmuyor üstad

Okudunuz mu?  Kuranda deccal nedir

mum
Her edilen duayı Allah kabul eder (Haram bir şeyi istemek hariç)

Kimini ahirete erteler, kimini günahlara kefaret olur kiminin de hemen dünyada kabul eder.
Ahirete saklanan dua karşılığını gören her insan "keşke bütün dualarım ahirete saklansaydı" diyecektir.
(sahih hadis)


kastamonu37
Mum peki bir dua ettim diyelim sabah namazından sonra bu dua kabul oldu ahiret için ama sıkıntım devam ettiği ve dua etme isteğim olduğu için tekrar dua ettim diyelim öğlen namazından sonra yine duam kabul oldu diyelim ama yine dua etme isteği devam ediyor sıkıntı da devam ediyor bu sıkıntının devam etmesi dua isteğinin devam etmesi duanın dünyada kabulüne işarettir diyebilir miyiz yoksa herşey ahirette mi karşılık bulacak benim için?

Okudunuz mu?  Kırık bardakla su içmenin yasaklandığına dair hadis var mıdır?

Birde bu dua etme isteği dünyada kabul olacağı inancını yitirdiğim halde devam ediyor bunun sebebi sıkıntım dolayısıyla buna Allah’tan başka çarenin bulunmayacağını bilmem midir yoksa Allah’tan gelen bir dua etme isteği mıdır benim için? Bana bu konuda detaylı bilgi verebilir misiniz.


Şema
Müslüman asla Allahtan ümit kesmez. Dua bin defa edildiği halde hala yerine gelmese bile asla duayı terk etmemeli ve ümidini yitirmemelidir.


kastamonu37
İnşAllah hayatımda ilk defa böylesine canı gönülden dua ediyorum hiçbir duam kabul olmadı ama inşAllah bu duam kabul olur hayatımda herşey çok kötü ilerliyor ne yapsam olmuyor önceden ne kadar sıkıntım olsa da Güler yüzlü biriydim hep ama şimdi yüzüm de gülmüyor inşAllah herkes dualarına karşılık alır dünyada sağlık dışında herşey boş Allah herkese sağlık sıhhat ve afiyetler versin.

Okudunuz mu?  Maliki mezhebine göre abdest alırken başın meshi

Diyarbakır
Kardesim dua’ni et ama herseyi oluruna birak kafana takma şeytanın oyuncağı olursun Allah muhafaza. Azamet ve ikram sahibi rabbim hakkında hayırlısını versin.


kastamonu37
Amin Diyarbakır inşAllah. Takmadan olmuyor gerçekten zor şeytan uğraşıyor zaten sürekli ama şeytani hiç takmıyorum aklıma gelen vesveseleri dinlemiyorum


nesrin alkova
ve sabretmeli insan 🙂 gayret gostermeli..


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü kardeşim seni çok iyi anlıyorum, ümidini hiç Allah’tan kesme. Allah senin sıkıntını görüyor herşeyi biliyor imtihandayız hepimiz. Peygamber efendimizin dediği gibi dünyada bir diken bile eline batsa günahların azalıyor.
Yani sıkıntı çeksen bile Allah’ın izniyle makamın yüksek olur. Hemen Duan kabul olmuyor demek çok yanlış çünkü biz nerden bilelim bizim için iyimi değilmi diye onu Allah bilir bize mantıklı bile gelse yinede biz bilemeyiz inan Bana kardeşim Ben kaç kere dua ettimde sonradan Allah’ima şükürler olsun ki hemen kabul olmamış yoksa daha kötü ye gidecekti.
La havle vela kuvvete illa billah 99 dermana devadır her gün en az 100 kere oku Allah’ın izniyle bütün sıkıntıların gider. Bide şunu unutma dua ibadettir sevap bile alsan ne güzel biz dua yı Allah rızası için yapıyoruz sadece dünyalık için değil. Düşünsene öldükten sonra bir bakıyorsun duaların karśiliği seni bekliyor Allah diyor gir kulum cennetime özaman senin bu tüm sıkıntıların olmayacak aklına bile gelmez.
Peygamber efendimizin dediği gibi, Müslümanlar asıl uyuyorlar öldükten sonra uyanacaklar şu kısa hayat için Allah’a güvenimizi ŞEYTAN yıkmasın. Sana şeytan diyor kabul olmadı diye çünkü o çok iyi biliyor Allah ın dualara icabet ettiğini. Senin için hayırlı olsa neden Allah vermesin? Allah bizi yokluktan var etti herşeye gücü yeten Allah senin sıkıntını mı gideremicek? Sen hiç duayı bırakma. Sırf Allah rızası için yap.
Allah her zorlukla kolaylık var diyor hiç unutma ayeti Tam tamına aklıma gelmedi ama nedemek istediğimi biliyorsunuzdur. Her dua nın arkasından salavât yapmayı unutma. Sen Allah im hakkımda ne hayırlışa onu ver de tüm müslüman kardeşine dua et.
Herkesin değişik imtihanı var afrikada suriyedeki insanlara baksana onlar hiç ümidini kesiyorlarmı Allah’tan? Tabikide kesiyorlar I çünkü ahirette mükafatını Allah verir diye ümid ediyorlar.
Her gün zikir yap hiç bırakma ALLAH’IN 99 ismi her gün en azından bir ismini 100 kere oku internette ALLAH’IN 99 ismi ve faydaları diye Yaz. Hep oku ALLAH’IN izniyle her sıkıntın gider hiç bırakma Sen Allah yolunda git hiç kaybetme imkanın varmı? Yök tabiki Allah’a güvenirsen hep kazanırsın.
Bu sayfada isimleri yazyior. İsimleri arapçasını okursan daha iyi olur doğru seslendire bilesin diye.
Selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü kardeşim Allah senin ve ümmeti Muhammedin ne istediği varsa versin hayırlı olanı tabiki, senin NEKADAR SIKINTIN varsa hepsi gitsin ve kalbin nur ile huşu ile dolsun ve hepimize son nefeste şehadet ile çeneyi kapatmayı nasip etsin.
Amin ya Rabbi ya rabbi ya rabbi, ya erhamerrahimin ya erhamerrahimin ya erhamerrahimin. Allahumme şallı alâ seyyidina Muhammedin ve alâ alihi ve şahbihi ve sellim.

Okudunuz mu?  Camiden izinsiz bir şey almak

ismi azam sahih hadisler, ismi azam duası, ismi azam duası sahih midir

Bu kategoride yer alan Çok evlilik (ikinci eşi almak isteyen koca, hanımından izin almak zorunda mı) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsm-i Azam duası ile ilgili hadisler sahih mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.