Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:11
missa01
Abone

Evlilikte Seçiciyim. Evlenmesem Daha mı İyi Olur?

Evlilikte Seçiciyim. Evlenmesem Daha mı İyi Olur?

Kayıtsız Üye
26 yaşındayım ve evlenmek istiyorum. Fakat bir sorun var. Aşırı seçici biriyim. Sadece eş seçimi değil. En ufak şeyde bile çok seçiciyim. Evlenip de karımı beğenmemekten çok korkuyorum. Şimdi diyeceksiniz zaten evlenmeden önce beğendiysen evlenirsin diye. Ama bu işler öyle olmuyor. Sadece eli ve yüzü iyi olup da ya fiziksel açıdan soğuk hissedersem? Ya karşıma erkek gibi fizikli bir eş çıkarsa? Sonuçta ne olduğu belli değil.
Sizce evlenmesem daha doğru mu olur arkadaşlar? Ailem de çok ısrar ediyor ama son zamanlarda aklıma çok takıldı bu konu. Evlenip de hem kendi hayatımı hem de evleneceğim kişinin hayatını neden mahvedeyim? Neden benim yüzümden mutsuz olsun. Bu konuda ne tavsiye edersiniz? Lütfen "evlilikte amaç yuva kurmaktır, karşındakinin güzelliği için mi evleniyorsun" falan demeyin. Ömür boyu dayanamam isteksiz bir evliliğe. Sonuçta evcilik oynamıyoruz.

Okudunuz mu?  Eli kulağında deyiminin hikayesi

Yorum: Evlilikte Seçiciyim. Evlenmesem Daha mı İyi Olur?

mumsema
Yaş ilerledikçe insan daha çok vesvese yapıyor bu seçicilik değil
Doğru olan evlenmektir. tedbirini al gerisini Allah’a bırak. İyi bir aile kızını beğendiğinde al ve zaman geçirmeden evlen yoksa daha kötü olur

Okudunuz mu?  Ayet ve Hadisler Işığında Sahabe (r.anhüm)ün Üstünlüğü

Yorum: Evlilikte Seçiciyim. Evlenmesem Daha mı İyi Olur?

Kayıtsız Üye
Yok hocam. Sanırım evlenmicem. O aile kızına yazık. Çünkü çok iyi biliyorum. Evlendikten 1-2 ay sonra gelip buraya tekrar boşanmak istiyorum diye konu açarım. O yüzden birilerini üzmeye hiç gerek yok.


evlilikte secicilik, seçici

Bu kategoride yer alan Esmaül hüsna isimlerinin önündeki ekler nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilikte Seçiciyim. Evlenmesem Daha mı İyi Olur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.