Anasayfa
4 Eylül 2022, 16:30
sizden93
Abone

Yurt dışında yaşamak

Yurt dışında yaşamak

Kagura
Merhabalar şuan çok kararsizim durumu anlatmak istiyorum. Ben toplumun gelismesi gerektigine inaniyordum. Ve bunun için yurt disina ciktim dil ogrenmeye ve ilk 6 ayim çok berbat gecti ne is buldum ne okulum iyi gitti. 6 ay sonra ise bir is buldum ve seni birakmicaz dediler sen birakana kadar. Cok iyiliklerini gördüm. Simdi donup donmeme konusunda kararsizim. Iyilik mi yoksa para mi ? Bilmiyorum. Icimden bir ses toplum için biseyler yap diyorken digeri evlen burada calis maddi seyler elde et ve rahat yasa diyor. Ne yapmaliyim sizce?

Okudunuz mu?  Dershane indirim sınavında kopya çektim ne yapmalıyım

Yorum: Yurt dışında yaşamak

arifselim
Merhabalar. Dünyan için çalışmak ve tedbirini almak hakkındır. Ama hem maddi hemde manevi hayatını da ihmal etmemen gerekir. Sadece dünyan için çalışma. Aynı zamanda ahiretini de ihmal etme. Seni ve durumunu bilen güvenilir ve tecrübe sahibi kimselere danışarak bir karar vermeye çalış.

Okudunuz mu?  Mezi Temizleme , Mürted ve Gusül Hakkında ?

Yorum: Yurt dışında yaşamak

Bosername
Ben Avrupa’da doğdum, Türkiye’de yaşamak tam olarak nasıldır bilmem ama Avrupa’da bir süre sonra insanların ne kadar boş olduğunu gördüğünüz zaman sanki sizde yavaş yavaş hayattan soğumaya başlıyorsunuz bu nedenle dönün derim.
Benim annem babamın yaptığı hattayi siz yapmayın çünkü 20-30 yıl sonra sizin çocuklarınız elbette size soracaktir neden buraya geldiniz diye. Biliyorum çünkü aynı soruyu ben kendi anneme ve babama defalarca sordum. Avrupa gittikçe değişiyor ve nefret ve kin gittikçe artiyor. Türkiye’de kalmak bana göre çok daha sağlıklı. Bunu her gün Türkiye’ye temeli dönmeyi hayal eden bir gurbetçi olarak söylüyorum.

Okudunuz mu?  Vesvese ile ilgili sıkıntı çekiyorum...

Yorum: Yurt dışında yaşamak

Çaylak2017
< Türkiye’de kalmak bana göre çok daha sağlıklı. Bunu her gün Türkiye’ye temeli dönmeyi hayal eden bir gurbetçi olarak söylüyorum. >
Doğru diyorsunuz da Türkiye’nin birkaç yıl içinde bir Irak ya da Suriye olmayacağının garantisi yok. Küresel süper güçler Ortadoğu’daki planlarını uyguluyor ve bizim gücümüz karşı koymaya yetmiyor maalesef. Irak ve Suriye’den sonra sıra Türkiye’de mi İran’da mı bilmiyorum, ama ortalık epey bir karışabilir. Avrupa’da yaşama imkanınız varsa Türkiye’ye bir gelin bakın; beğenirseniz kalırsınız, ama gaza gelip de Avrupa’yla köprüleri atmayın derim.

Okudunuz mu?  Orucun sıhhat şartları nelerdir?

Bosername
Kardeşim ben Türküm öleceksem en azından vatanımda öleyim.
O bahsettiğiniz küresel güçler zaten her yerde insanların ölmesine neden oluyor, bu sadece Türkiyeye özel bir şey değil . Daha bir kaç hafta önce camiden çıkan müslümanlara arabayla ezip geçtiler. Ondan bu kaç gün önce camiden çıkan bir müslüman genç kızı basebol sopasıyla ölene kadar dövdüler. Siz neden bahsediyorsunuz.

Okudunuz mu?  Anne-babadan izinsiz sohbete gitmek

Biz burada alıştık böyle şeylere tabii bunlar orada haberlere sizmiyordur. Bursa bile habere zor çıkıyor :/

Bu kategoride yer alan Namaz tesbihatı farz namazdan sonra mı yoksa bütün namazın sonundamı yapılır. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yurt dışında yaşamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.