Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
sizden93
Abone

Evrim teorisi İslam ile çelişir mi?

Evrim teorisi İslam ile çelişir mi?

heartless
Evrim teorisi İslam ile çelişir mi? evrim teorisi var mıdır? teşekkürler


Yorum: Evrim teorisi İslam ile çelişir mi?

Tevbe
Evrim teorisi insanları bir mahlukattan oluşup ortama ayak uydurabilmek için zamanla böyle geliştiğini savunur. Ancak allah-ü Teala yüce kitabında bize Hz Adem’in dünyaya indirilişinden bahsetmiştir. Bu yüzden insanların bir mahlukatın gelişmesinden ortaya çıkması söz konusu değildir ve bu yüzden evrim teorisi ile İslam çelişir.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde göz içi yıkanır mı?

Yorum: Evrim teorisi İslam ile çelişir mi?

heartless
Peki Hz. Adem’den önce dünya da hayat var mıydı hayvanlar vs.? cevap için de teşekkürler ayrıca.


Yorum: Evrim teorisi İslam ile çelişir mi?

bbgbbg
Caner Taslaman evrim teorisini kabul etmenin İslama karşı olmadığını savunur."Bir müslüman evrimci olabilir mi?" adlı kitabını okuyabilirsin kendisi kitaplarını internette bedava pdf olarak yayımlıyor.Caner Taslaman Allah’ın(cc) bizi istediği gibi yaratabileceğinden bahseder ve süreçlede yaratma ihtimali olduğunu söyler.Evrim teorisine de yada yarın birgün çıkabilecek başka teorileride bilinmezci şekilde yaklaşılmasınım doğru olacağını söyler.Yani Allah’ın(azze ve celle) insanı ve tüm canlıları nasıl yarattığını ayrıntılı biçimde bilemeyiz.En doğrusunu yüce Allah(cc) bilir.Ama tabiki evrimde Kur’an-ı Kerim’e karşı olan kısımlar var ise bunları reddetmek imanın gereğidir.

Okudunuz mu?  Cevşenul Kebir duası

heartless
Caner taslaman’ın evrim teorisi videosunu izlemiştim. Fakat Allah Ey insanlar! sizi tek bir nefisten yaratan, ondan eşini yaratan ve her ikisinden bir-çok erkek ve kadın türetip-yayan Rabbinizden korkup-sakının. Ve (yine) kendisiyle, bir-birinizle dilekleştiğiniz Allah’tan ve akrabalık (bağlarını koparmak)tan sakının. Şüphesiz Allah, sizin üzerinizde gözeticidir (Nîsâ 1). diye buyuruyor. Birde evrim teorisi bildiğim kadarıyla kanıtlanmadı da. biraz kafa karıştırıcı bir konu 🙂 Allah en doğrusunu bilir kuşkusuz ki.

Okudunuz mu?  Bayanı beğenmesiyle nasıl tanışılmalı,nasıl helal konuşma olmalıdır?

Ahmet
Caner taslaman Kuran bilgisi iyi ama sünneti inkar eden biridir kala almayın
Evrim teorisi ile islam anlayışı farklıdır


Evrim, evrim teorisi

Bu kategoride yer alan Gusul vesvesesinden dolayı psikolojim bozuldu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evrim teorisi İslam ile çelişir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.