Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:15
missa07
Abone

Kendimi boş biri olarak görüyorum

Kendimi boş biri olarak görüyorum

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm çevremde dine inanmayanlar var. Onların olmak istedikleri mesleklere bakıyorum doktor mühendis gibi insanlığa yararlı meslekler. Ben sayısal alanında başarısızım o yüzden ben de din alanına yöneldim. Onların aileleri gururla çocuklarının mesleklerini söyleyecek. Benim ailem belki de utanarak mesleğimi söyleyecek. Böyle olmasını istemiyorum. Bu yüzden ölmeyi isteyebilir miyim ?

Okudunuz mu?  İslam güzel ahlaktır hadisinin arapçası

Yorum: Kendimi boş biri olarak görüyorum

Bosername
Din utanılacak bir şey mi? Ne zamandan belli biz müslümanlar Allah’tan başkası için, sadece gösteriş için, işimizi yapar olduk.
Bir Akşemseddin olmasaydı bir Fatih olmazdı.


Yorum: Kendimi boş biri olarak görüyorum

Kayıtsız Üye
Bir mü’min olarak inanmayanlara mı özeniyorsunuz? Herkes sayısalda başarıli olmak zorunda değil, dünya üzerindeki en saygın meslekler sadece doktorluk ya da mühendislik de değil. İçinde bulunduğunuz komplekse kapılma nedeniniz eğer çevrenizse lütfen çevrenizdekileri tekrar gözden geçirin zira bu düşüncelerle siz din alanına yönelseniz de bir faydanız olmaz gibi duruyor.

Okudunuz mu?  Açgözlülük ile ilgili hikayeler

Bizler eğer inandık diyorsak ve cenneti istiyorsak dinimizi bilmeden ve yaşamadan nefes alıp vermenin ne anlamı var ki velev ki doktor olmuşuz eğer cehennemde kütük olacalsak ister miydiniz yine de doktor olmayı. Siz de o kadar iyi bir din alimi olun ki doktorlar, mühendisler dini sizden öğrensin.

Bu kategoride yer alan Namazda yasin suresi okunurmu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kendimi boş biri olarak görüyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.