Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:21
missa03
Abone

Müslüman birisi aşık olduğunda ne yapmalıdır?

Müslüman birisi aşık olduğunda ne yapmalıdır?

Vali
Selamun Aleykum.Arkadaşlar ben 16 yaşında namaza yeni başlayan İslamın buyurduğu gibi kendimi terbiye etmeye çalısan bir Allahın kuluyum.Hemen konuya başlamak isdiyorum.Ben namaza başladıktan sonra haramdan gözümü sakınmaya çalışmaya başladım.Okulda,dışarda,internetde,ne kadar etrafımda kızlar varsa bakmamaya çalısıyordum.Tamda imanımı duzeltmeye başlıyordum ibadetlerimi düzene salmaya başlamışdım ki,Tarihden gitdiyim bir kursda bir kız gördüm.Kızdan hoşlandım açıqcasl.İnanın ki, kurs 1 ay başladıktan sonra dahi bu kızı tesadüfen öyretmenle topli halde foto çekilirken gördüm.Ne kadar süre yanımda oturuyormuş farkında bile dilmişim.İlerleyen sürelerde kıza bakmamaya çalışıyordum kendime söylüyordum ki, Unutma güzel bir kız görüp gözünü sakınırsan Rabbin sana ibadetinin hazzını verir falan.Ama Hiç şimdiye kadar belki böyle sevmemişdim birisini.Haşa ! Rabbime olan sevgime hiçbirni deyişmem.VAllahi Rabbim tüm sevdiklerimi elimden alsa Rabbimden haşa küsmem.Tek Rabbimin sevgisi bana yeter.Sonra kıza aşık oldm ama öyle böyle diyil şimdiye kadar hiç bir kızdan boyle hoşlanmamışdım .Huyu hobileri karakteri hepsi tıpa tıp uyqun.Çok sevdim ama haşa ilahi bir sevgi diyildi kul olarak sevdim.2 hafta önce kurs yaz tatiline burakdı.Şimdi kızı çok özlüyorum.Kurs olarak kızında içinde olduğu 2 tane foto var Rabbim için açıb bakmıyorum.2 ay sonra yeniden başlayaca kurs.Arkadaşlar lütfen akıl fikir verdin ne yapmaılıyım?Azerbaycanliyim hata buraktiysam cumlelerden ozur dilerim.Belki Ergenlike olur diyenler olucak ama aynen ergenlik donemindeyim ama kesinlike ergenlikden kaynaklanikini dusunmuyorum.Unutmakda istemiyorum.Abilerim derdime bir çare nasihat verin.

Okudunuz mu?  Mabet Nedir? Neden Mabet denilmiştir?

Yorum: Müslüman birisi aşık olduğunda ne yapmalıdır?

Şem’a
Hemen evlenmeye niyetin yoksa bu gibi ani tutulmalara aldırma daha gençsin bir sürü beğeneceğin kız çıkar
Tam hidayete ermişken şeytan seni birileri ile meşgul etmek istiyor, karar senin seçeceğin yol ya seni Allah’a ulaştırır yada şeytana

Okudunuz mu?  Dini bayramların sosyal hayatımızdaki yeri ve önemi nedir?

Yorum: Müslüman birisi aşık olduğunda ne yapmalıdır?

Vali
Allah sizden razı olsun soylediklerizi bir dusunucem.Elde olsa evlenirimde simdi ki, devirdede 16 yasdan evlenmek falan hiç iyi bakilmaz (şahsen kendi çevremi söylüyorum).Ama doğru söylüyorsunuz).Allaha emanet olun.


Yorum: Müslüman birisi aşık olduğunda ne yapmalıdır?

Abdiyet
Aleyküm Selam kızdan hoşlanabilirsin bu insani bir şeydir. Önemli olan bu duyguya kapılıp çirkin işlere girmemendir. Şu an kıza karşı büyük bir sevgi besliyor olabilirsin fakat bir bakmışsın 2 ay sonra içindeki büyük sevgi gitmiş. Kıza duyduğun sevgiyi kalbine koyan Allahtır. Allah bunu seni sınamak için yapıyor. Her imtihanın bir bitişi vardır. Şunu da unutma:

Okudunuz mu?  Alevi mezhebi

Aşkını gizleyip, iffetini muhafaza ederek ölen şehiddir." (bk. Kenzu’l-ummal, h. No: 6999-7000; Hakim, Hatib)


Vali
EyvAllah abi.Aynen şu an bile sevgi besliyorum söylediyiniz gibi.Ama o kızdan hoşlanmamın şimdi fark etdim bit hayıra vesile oldu.En çok sevdiğimin Rabbim olan Allah olduğunu anladım.İnşAllah Rabbim nana onu nasip eder gelecekde , şimdilik kıza bakmamaya ve yakınlaşmamaya çalışıyorum.Ama Rabbimiz daha hayırlısını bilir şüphesiz.Ona sığınırım.Abi yardımın için çok teşekkür ederim Allah sizden razı olsun.Allaha emanet.

Bu kategoride yer alan Kanbersiz düğün olmaz atasözünün anlamı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslüman birisi aşık olduğunda ne yapmalıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.