Anasayfa
4 Mayıs 2022, 23:01
missa0555
Editor

Evli birine aşık oldum onu aşık etmek için dualar okuyorum kabul olurmu,yoksa bu günah mı?

Evli birine aşık oldum onu aşık etmek için dualar okuyorum kabul olurmu,yoksa bu günah mı?

Kayıtsız Üye
Evli bir erkeğe aşık oldum onu aşık etmek için dualar okuyorum kabul olur mu günah mı


Yorum: Evli birine aşık oldum onu aşık etmek için dualar okuyorum kabul olurmu,yoksa bu günah mı?

arifselim
Evli bir erkekle evlenmek her ne kadar haram olmasa da bir yuvayı sarsacak, yıkacak ve huzurlarını sarsacak hareketlerde bulunmak kesinlikle caiz değildir. Her bir işe fetva aramaya gerek yoktur. Öncelikle kalbimize danışmalı ve o işin sonunu aşağı yukarı hesap etmelidir.


Cevap: Evli birine aşık oldum onu aşık etmek için dualar okuyorum kabul olurmu,yoksa bu günah mı?

Saif Al-Din
Peygamber Aleyhisselam’ın huzuruna bir genç geldi. Sıkıntılı bir hâli vardı. “Ey Alllah’ın Resulü, zina etmem için bana izin ver. Artık tahammülüm kalmadı” dedi.
Orada bulunanlar, gencin bu fena isteğinden dolayı, hiddete geldiler. Bazıları onu şiddetle azarlarken, kalkıp ağzını kapatmak için üzerine hücum edenler oldu. Suratına bir tokat aşketmek arzusuyla yerinden fırlayanlar bile vardı.

Okudunuz mu?  Mezi meni vesvese

Ancak, o Şefkatli Nebî, bunların hiçbirine izin vermediği gibi, susup genci dinledi. Sonra yanına çağırdı ve onu dizlerinin dibine oturtup sordu:
Böyle bir şeyin senin annenle yapılmasını ister miydin?”
Genç:
“Anam babam sana feda olsun yâ ResulAllah! Elbette istemezdim.”
Peygamber Aleyhisselam:
“Hiçbir insan, annesine böyle bir şey yapılmasını istemez” buyurdu ve:
Peki senin bir kızın olsaydı, ona böyle bir şey yapılmasını ister miydin?” diye sordu.
Genç adam bu soruya da:
“Canım sana feda ey Allah’ın Resulü, istemezdim.” diye cevap verdi.
Peygamber Aleyhisselam:
“Hiçbir insan, kızına böyle birşeyin yapılmasını istemez” buyurdu. Ardından da:
Halanla veyahut teyzenle böyle bir şey yapılmasını ister miydin?” dedi.
“Hayır yâ ResulAllah!” dedi genç.
Bir başkasının kız kardeşinle zina etmesini ister miydin?” dedi ResulAllah.
“Hayır! hayır, istemezdim!” diye cevap verdi genç.
Ve Peygamber Aleyhisselam sözlerini şöyle bitirdi:
Hiç kimse, halasıyla, teyzesiyle, kız kardeşiyle zina edilmesini istemez.” Sonra da, o gence dua buyurdu:
Allah’ım bunun günahını bağışla, kalbini temizle ve namusunu koru.”

Okudunuz mu?  Helal lokma ile ilgili hadisler

Cevap: Evli birine aşık oldum onu aşık etmek için dualar okuyorum kabul olurmu,yoksa bu günah mı?

Kayıtsız Üye
gönül seviyor işte ama derlerki evli birine aşık olursanız sakın gidip söylemeyin onu nasıl sevdiğinizi ancak ALLAH bilir ve cennette kavuşturur evli birine aşık olan bir insanı sakın kınamayın !!!


hatalar
herkez olgun olamaya bilir arkadaşlar bence kınamak yerine dua etmeliyiz öncelikle
ALLAH seni ıslah etsin UMARIM yanlışının farkına varırsın.
Senin başına geldiğinde hoşlanmayacağın bir şeyi karşındakine yapma aman ha bak ilerde çok pişman olursun ALLAH korusun hakkına hayırlısıyla helalinden eş istemelisin bence bu şekilde dua et.
Her zaman ALLAH‘ın rızasını gözet unutma ki ozaman hep kazançlı çıkarsın
Aksi halde kötü sonuçlar oluyor.
Sende biraz düşünürsün bunun yanlış olduğunu bulabilirsin bence İNŞALLAH.
Tövbe etmek için geç değil !

Okudunuz mu?  İslam şeriatına göre bu durum hırsızlığa girer mi? giriyorsa cezası nedir?

Kayıtsız Üye
ya o kadar bekar varken neden gözünüze evliler takılır Allah tan korkun sevmek aşık olmak Allah ın bize hediyesidir ama lütfen bu hediyeye sarılmak varken çamurda tepelemek neden değmez fani dünyada kul hakkına girmeye helede böylesina


Kayıtsız Üye
Ben de evli birine aşık oldum ama ona belli etmiyorum çünkü çekiniyorum
ama onu görmeyince özlüyorum ne yapabilirim ki!


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm bundan 1 yıl önceye kadar birbirimizi sevdiğimiz evleneceğimiz insanla kavga ettik Çocukluğumdan beri kız arkadaşım vardı onları ben yanyana getirirdim bir gün kavga edip ayrıldık beni çok seviyordu kız arkadaşım onu teselli ediyorum diyordu ben Sinirliydim sustum sadece o kız arkadaşımla şuan 1 yıl dir evli bir çocukları oldu hamile kalıp evlendi diye biliyorum su anda cocuklari var ama hala unutmadim onu içimde yaşıyor ona karşı bunu bildirip söylemiyorum ama kendimi Allahtan kork yapma diye teselli edip zor tutuyorum sevdiğimden utanir hala geldim unutmak istiyorum unutamiyorum gormedigim halde hergün rüyamda pişman olduğunu söylüyor dini nikahlari da yok bildiğim kadarıyla ben günah isliyormuyum.

Okudunuz mu?  Cünüp Olduğumuz Halde Oruç Tutulur Mu?

cok kötü
Benimde ablam evli birine aşk yaşıyor nasıl bir birden uzaklastirabilirim adam yalanlarla kandırıyor bana bir bilgi verin ne olursunuz sonu çok acı bitecek yoksa :S


arifselim
Ona nasihat etmelisin ve bu yaptığının haram olduğunu da anlatmalısın. Kendini o adamın eşnin yerine koyarak düşünsün. Sonu hüsran, haram ve sıkıntı olacak bir şeyden başka bir şey değildir.


Kayıtsız Üye
Esekten düşenin halinden esekten dusen anlar kardeşim öyle zor bir durum ki kimse anlayamaz bol bol İnşirah süresini oku Allah kalbimize ferahlığı verecektin insAllah


Kayıtsız Üye
Allah yardımcınız olsun. Allah hepimizin yardımcısı olsun!


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum kardeşler…..

Benzer bir şeyi bende yaşadım. Kendimi tutamayıp hislerimi açtım kendisine. Ve sonrasında utandım. Ya o da aynı durumda olsaydı. Şeytana uyacak ve dönüşü olmayan şeyler yaşanacaktı. En önemlisi bir yuva yıkılıp yok olacaktı belki. Bu düşünce beni o kadar korkuttu ki. Kendisinden af diledim. Helallik istedim. Bunun için az da olsa rahatım. Ama bir felakete sebep olsaydım ne yapardım bilemiyorum. Son anda ALLAH yardım etti . Yuvası yıkılan aldatılan biri olarak karşı tarafın günahsız eşi ve çocuklarına böyle bir şey yaşatmaya hakkım yok. Her geçen saniye dua ediyorum. Yaşananları unutmaktan zor da olsa evladım için ayakta durmaktan başka çarem yok.

Okudunuz mu?  Şahitler huzurunda dini nikah kıydık ama ailemin haberi yok bu nikah kabul olur mu?

Yuva yıkmaktansa yalnız yaşamak tercihimdir. Yeterince günahım var zaten. Bir de böylesi günahtan RABB`in korusun inşAllah.

ALLAH hepimizin yar ve yardımcısı olsun……


Kayıtsız Üye
Bende birisine asik oldum o kadar çok yakinimdaki ama bana bir okadarda uzak ne yapabilirim?


Kayıtsız Üye
Bende sen gibi düşünüyordum ve hatta öyle şeyden nefret ediyordum Biri hayatıma girdi ve boşandım dedi ama boşanmamıştı istediyi halde ailesi izin vermiyordu Bir kaç gün sonra bana söyledi onunla baya bir konuştuktan sonra Artık bana kendini iyice acındırmıştı bende sıkıntılı diye Allah için arkadaşca insanca yanlız bırakmayayım yazık çok acı çekiyor dedim derdini dinledim Ve sonuç bana kendini aşık etdi seni istiyorum dedi dedi en sondada anne babasının zoruyla barıştıklarını söyledi ve hiç bir şey olmamış gibi çıkıp gitdi Beni artık düşünün ne halde olduğumu Hayatımda onun gibi kendime benzetdiyim ve seve bileceyim bir insan karşıma şimdiye kadar çıkmamışdı Bir anda tüm hayatım karardı sanki Hem karısını düşündüm ailesini hem çektiyim acıyı Ne dua edip geri gelsin diyememek nede unutayım diyememek anlatılır gibi deyildi O yüzden bilip bilmeden konuşmayalım yarın başımıza ne geleceyini kimse bilemez Allah bilir?

Okudunuz mu?  Müslüman birine yahudi bile senden iyi demenin hükmü nedir?

Kayıtsız Üye
Ben de aynı şeyden muzdaribim ve aklıma hz Yusuf’un yaşadıkları geliyor o da çok sevdiği için Züleyhayla evlenmedimi iki eşi vardı. Kendimi bununla teselli ediyorum ve çok seviyorum, unutamıyorum, o da beni sevdi her anımız çok güzeldi ancak ailesi baskın geldi hiç bir zaman ailesinin içine giremezdim zaten ama dualarımı ediyorum bu aşkı kalbime koyan Allah bana yardım edecektir.

Okudunuz mu?  Kar taneleri birbirine değer mi

Kayıtsız Üye
tabiiki evli bir insana aşık olmak günahtır çünkü adam evlidir zaten yuva bozanın yuvası olmaz bu iyi düşün ve yanlışından dönmelisin tövbe et.Bekarmı kalmadı Allahını seversen evli adama aşık olmuşsun bence sen Allah’a kendin için dua et bu düşünceyi aklından çıkarsın yapma kul hakkına giriyorsun evli adam olmaz kadının kocasını elinden almak için dua ediyorsun bu kul hakkıdır.


Kayıtsız Üye
Merhaba boyle bir şey olabilir mi arkadaşim eyer o evli insan iyi biriyse ve eside iyi biriyse ve cennet de kavusurlarsa bu evli adama asik olanin sonu ne olacak


Kayıtsız Üye
yok değil ondan birdefa iste ohh nefis veoda sana aşık olacak dua etmene gerek yokk


Kayıtsız Üye
Bir de güzel bir şey yapıyormuş gibi “Allah yardımcımız olsun” demez misiniz… Bilmem farkında mısınız ama dünyada her gün binlerce kişi ölüyor bu hiç mi sizi düşündürmüyor ? Ben bile daha gencim ve okulum var diye namazı sürekli erteliyordum ama yüce rabbimin sayesinde çok yakında namaza başlayacağım. Ve biliyor musunuz neden aniden namaza başlama kararı aldım ? Çünkü her gün ölen insanlardan birinin biz olmayacağı nereden belli ? Ya yarın ölürsek bu günahkar halimizle nasıl hesap vereceğiz bizi yaratana ? Ya biz namaz kılmadan bizim namazımızı kılarlarsa ? Ya tövbe edemen ölürsek şimdi şu an ? Kimin garantisi var ki yarın hala hayatta olacağından ? Hiç kimsenin. Onun için olduğunuz dünyadan/rüyadan uyanın ve gerçeği görün ! Başkasının kocasını ayartmakla elinize ne geçecek ? Hem bugün karısını senin için bırakan yarın seni başkası için bırakmayacağı ne belli ? Böyle hayırsız şeyler için duâ edeceğinize bu kötü durumdan kurtulmak için duâ edin bence. O “sevgi” beslediğiniz adama daha bağlanmadan onu da kendinize bağlamadan bu işten kurtulun. Bu sizin için daha hayırlı olur kardeşlerim. Sevgi dediğimiz şey böyle bir şey olamaz, bu kadar düşmüş olamaz. Lütfen hevesinizi ve sevgiyi karıştırmayın. Sizin gibi insanlar dünyada olduğu sürece bazı gençler hiç evlenemeyecek veya korkacaklar, ki günahı sizi boynunuza inşAllah.

Okudunuz mu?  İslam kardeşiligi hakkında hikayeler

Kayıtsız Üye
Uzak durun evli adamlardan ne pis kadınlarsınız bekarların suyumu çıktı. Çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını Allah sizin gibilere nasip etmesin inşAllah. Yuva yıkanın yuvası olmaz.


Kayıtsız Üye
Evli bir kadına aşık oldum çok sevdim.onsuz yaşayamayacağımı düşünüyordum.haram da mutluluk ararsan mutluluk sana haram olur.tapusu başkasında olan gönülde misafir olmayacaksın gibi sözler ile kaç defa onu kırdım döktüm dağıttım ve ayrıldım.şuan beddua ediyor bana…yuvası nı yıkmasına sebep olmadım.çok şükür…insan yine de haksız yerede olsa beddua almak beni korkutuyor

Okudunuz mu?  Kadının kazancı kime aittir? Kadın, kocasının kazancını nereye harcadığı konusunda hesap sorabilir mi?

Kayıtsız Üye
Merhaba kusura bakmayın bir şey danışılan benim hayatımda kimse olmadı istemedim de gözüm bu tür şeylerde değildi okulumu başarıl bitirdim sonra atanmayınca bir iş yerine girdim. Oradaki bir ile birbirimizi sevdik ama evliydi çok yanlış olduğunu hak olduğunu belittim ama çok seviyordu beni kendisine bağladı şimdide her şey mazı olur unutulur gider diyor ben zaten kendisinden beni seçmesini istemedim ben uyarıyordum onu ama önce kendine çekmesi sonra böyle demesi darmadağınık etti dayanamıyorum hiç iyi değilim lütfen dua edin çok zor durumdayım bana yardımcı olur musunuz

Okudunuz mu?  Düşününce hemen mezi gelir mi

Kayıtsız Üye
Hayırlı geceler kardeşim haram sevgiden hiç bir hayır gelmez unut kendini başka şeylere ver mübarek günlerde dua et boşuna zaman harcama


evli birine aşık olmak günah mı, evliyken başkasına aşık olmak günah mı, evliyken aşık olmak günah mı

Bu kategoride yer alan Çocuk korkması ve ağlaması için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evli birine aşık oldum onu aşık etmek için dualar okuyorum kabul olurmu,yoksa bu günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.