Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:28
missa1
Abone

Kar taneleri birbirine değer mi

Kar taneleri birbirine değer mi

Kayıtsız Üye
Kuran-ı Kerim’de kar taneleri birbirine değmez diye bir iddia mevcutmu acaba? Yazıyor mu böyle birşey? Cevaplar kopyala yapıştır olmaz ise bende sorumun cevabına ulaşabilirim ilginiz için teşekkür ederim


Cevap: Kar taneleri birbirine değer mi

Şema
Kar taneleri birbirine değmez, bu konuda dolaylı olarak bir ayet paylaşıyorum

Okudunuz mu?  Seher Vakti Ne Zamandır? Kısaca Bilgi

Göklerde ve yerde kim varsa O’ndan ister. O, her an yeni bir iş ve oluştadır. Rahman Suresi Ayet 29

< Muhteşem sanatkârın harikalarından herhangi birini keşfetmek için çevremizden pek uzaklaşmaya ihtiyaç yoktur. Bir damla su, bir kar tanesi, bir böceğin kanadı veya çiçeğin yapraklarında bunu görmek mümkündür.

Okudunuz mu?  Hoca kime denir? Hoca olmak için hangi ilimler okunur?

Kar taneleri mükemmel geometrik şekilleriyle adeta gökyüzü çiçeklerine benziyor. Bir tanesini bile en dahi mimar dakikalarca uğraşmadan çizemeyeceği halde, Allah milyarlarcasını her saniyede şekillendirip, eşit ağırlıklarda kesip yeryüzüne gönderiyor. İngiliz bilim adamı 24 bin kar tanesi üzerinde yaptığı araştırmada hiçbirisinin birbirine benzemediğini ve hepsinin harikulade motiflerle süslendiğini görüyor ve sonunda şu kanıya varıyor: Dünyanın yaratılışından bu yana yağan kar tanelerinin hiçbirisi birbirine benzemiyor. Yağmur ve kar, fırtınalı havalarda dahi yağarken birbirleriyle çarpışmaz. Eğer çarpışsalar yeryüzüne gelinceye kadar dev kütleler oluşturup bizlere zarar vereceklerdi. Bu da kütlelerinin en hassas terazilerin ölçemeyeceği hassasiyette birbirine eşit olduğunu gösteriyor. Zira birbirinden ağır maddeler düşerken, ağır olanı daha hızlı yol alarak önünde bulunana çarpabilir ve kar tanelerinde de birleşme özelliği olduğundan zararlı kütleler oluşturabilirlerdi. >

Okudunuz mu?  Nişanlıma ısınamıyorum

Cevap: Kar taneleri birbirine değer mi

Kayıtsız Üye
Tam olarak şunu öğrenmek istemiştim kar taneleri kesinlikle birbirine değmez diye bir şey varmı? (Çünkü sanki bana değiyomuş gibi geldi gözüm yanılmış olabilir tabiki.)


kar taneleri birbirine değer mi, Kar taneleri niye carpışmıyor, kar tanesi neden birbirune regmez

Bu kategoride yer alan Kadınların namusuna tecavüz edilince cihad farzı ayn olmaz mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kar taneleri birbirine değer mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.