Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:27
missa03
Abone

İslam şeriatına göre bu durum hırsızlığa girer mi? giriyorsa cezası nedir?

İslam şeriatına göre bu durum hırsızlığa girer mi? giriyorsa cezası nedir?

Kayıtsız Üye
Bir kimse çalıştığı iş yerinde mevkice üstün bir kimse ile kötü olsa daha önce yaşanmış bir tatsız olaydan dolayı ki kendisi haksızdır. o kimse yeni gelen kendi ahbabını işe başlamasında ahbabı hali hazırda çalışanın masasına göz koysa ve kaldırsa yerinden geldiği gibi o mevkice üstün kimse tarafından, masayı gasp etse yani masadan kaldırsalar bu hırsızlığa girer mi? girerse islam şeriatına göre hanefi mezhebine göre cezası nedir?

Okudunuz mu?  Açık kadın kıyafeti satan bir yerde çalışmak caiz mi

Yorum: İslam şeriatına göre bu durum hırsızlığa girer mi? giriyorsa cezası nedir?

Hoca
Amirin yetkisinde olan bir iş ise haksızlık olmaz ama işçinin hakkı olan bir şey ise kendi yakınını kayırıp birinin hakkını ona vermek kul hakkıdır


Yorum: İslam şeriatına göre bu durum hırsızlığa girer mi? giriyorsa cezası nedir?

Kayıtsız Üye
Yetkisi dışında olan bir yer ve işçiye yapılan bir zulümdür, sadece kul hakkımı ? peki o yerime göz koyan kimsenin durumu nedir sayın hocam ?

Okudunuz mu?  Çok aşırı sinirliyim çevremdeki herkesi üzüyorum hep agresif oluyorum

Yorum: İslam şeriatına göre bu durum hırsızlığa girer mi? giriyorsa cezası nedir?

Tevbe
Bu durumda kul hakkından bahsetmek zor olur, Allah bilir. Misal bir iş yerinde çalışıyorum ve 5 yıl sonra müdür pozisyonuna geldim fakat beni işten çıkardılar ve tazminatımı ödediler. Bunda kul hakkı yoktur. İnsiyatif iş sahibinin ve benden rütbeli olanındır. Şirketlerde mevkiler değişebilir, değiştirilebilir. Yetkililer istedikleri kişiyi istediği konuma getirebilir, düşürebilirler. Ama misal veriyorum siz bir yerde müdürsünüz ve işinizi hakkıyla yapıyorsunuz ancak alt kademeden biri sizi kıskanıp sizi birilerine kötüleyerek, sizin arkanızdan iş çevirerek, sizi kandırıp yanlış yönlendirerek mevkinizden ettiyse buna kul hakkı diyebiliriz.

Bu kategoride yer alan Mücahir nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslam şeriatına göre bu durum hırsızlığa girer mi? giriyorsa cezası nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.