Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:43
missa09
Abone

Cünüp Olduğumuz Halde Oruç Tutulur Mu?

Cünüp Olduğumuz Halde Oruç Tutulur Mu?

aad123
Cünüp olduğumuzu bildiğimiz halde niyetlenip iftara kadar gusül abdesti almadan oruç tutarsak orucumuz kabul olur mu? Başka sitelere baktım; kimi cünüp olarak niyetlenebilirsin ama sabah ezanına kadar gusül abdesti alman gerekir diyor ama almazsan orucun geçerli mi, geçersiz mi olur bahsetmiyor, kimi kabul olmaz diyor, kimi gusül abdestsiz sadece Kuran okuyamazsın ve namaz kılamazsın ama oruç tutabilirsin diyor. Kafam karıştığı için size danışmak istedim.

Okudunuz mu?  İslam kardeşliği ile ilgili hadisler

Yorum: Cünüp Olduğumuz Halde Oruç Tutulur Mu?

mum
Bir müslüman namaz kılar, namazlı bir müslüman en fazla iki vakit arası cünüp kalabilir.
Cünüplük oruca engel değildir fakat oruç tutup namazı ihmal etmek cahilce bir davranıştır.
Sabah ezanı okununca yıkanmak farz olur ama yıkanmazsa ve akşama kadar cünüp kalırsa orucu geçerli olmakla birlikte elinde oruç sevabında hiç bir şey kalmaz.

Okudunuz mu?  Ergenlik çağında kız ve erkek çocukları için nasıl terbiye verilmelidir?

Yorum: Cünüp Olduğumuz Halde Oruç Tutulur Mu?

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm:
hocam diyelim sahuru yaptık namazımızı kıldık yattık sabah kalkdımızda cünup hali almışsak napmamız gerekir…?


Yorum: Cünüp Olduğumuz Halde Oruç Tutulur Mu?

ACİLSERVİS
Gusül alıp orucuna devam edersin. Rüyada iken cünüp olmak oruç bozmaz.

Okudunuz mu?  Şehit olmak için dua var mıdır?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Benim cunuplukle ilgili bazı sorularim olucakti. Orucken internette bir resim gördüm ama herhangi bir şey hissetmedim ve gecip gittip. orucumu o sekilde tamamladım. Sonrasinda diğer gun orucken sabah uyandığımda ruyalanma yasadigimdan dolayi abdestimin bozuldugunu fark ettim ama gun içinde abdest almadım. Ve daha onceki gunde abdestimin bozulup bozulmadiginin hatırlayamıyorum, O an bir sey hissetmedigimden bozulabilecegini dusunmemistim o yuzden buna dikkat etmedim.Ve abdestimin bozularak uyandığım gunu abdestsiz tamamladiktan sonra yine gecesinde sahur yaptim ve tum bunlari yeni akil edebildim abdestimin bozulup bozulmadigini aslinda şuan arastirma yaptiktan sonra ogrendim. Cunku akinti oldugunu dusunmustum ve mezi ve meni hakkinda bilgim yoktu bu tur seyleri pek yasamiyorum yasim küçük bilmiyorum. Ve bu gece bunlarin farkina vardiktan sonra sabahki orucuma abdestsiz baslamis olacagim ama gun içinde abdest almayi düşünüyordum fakat sabah ezanina kadar almak gerekliymis ben o vakte kadar almazsam gun içinde alirsam orucum kabul olur mu. Bu 3 gunden hangisine kaza gerekir. Simdiden çok teşekkürler.

Okudunuz mu?  Günahlarımızı affettirmek için ne yapmalıyız?

ACİLSERVİS
Rüyalanıp meni geldiğinde namazlarını kılmak için güsül almalısın. Oruçların ise güsül almasan dahi bozulmaz orucuna devam et. Ama oruç farz olduğu gibi namazda farzdır. Namazları ihmal edemezsin.

Bu kategoride yer alan Dinimizde insanlar arasında küslük yaşanması günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cünüp Olduğumuz Halde Oruç Tutulur Mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.