Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:57
sizden5
Abone

Kişi farkında olmadan söylediği ve anlamını bilmediği şeyden mesul mudur?

Kişi farkında olmadan söylediği ve anlamını bilmediği şeyden mesul mudur?

Çaylak2017
Örneğin dün farkında olmadan bir kere dalgınlıkla "Hallelujah" dedim. (herhalde TV’de izlediğim bir şeyden aklıma takılmış olacak. Handel’in Mesih Oratoryosu sıkça arka plan müziği olarak kullanılıyor; onda çok meşhur bir Hallelujah koro kısmı var) Sonra düşündüm ki bunu Hristiyanlar kullanıyor, dinî bir anlamı var. İnternetten araştırınca bunun "Tanrı’ya hamd olsun" gibi bir anlama geldiğini gördüm. Yani "Elhamdülillah" gibi bir şey. Ama tabii Hristiyan Tanrı inancı içerisinde kullanılıyor. Acaba farkında olmadan ve anlamını bilmeden bunu söylemekle bir günaha girmiş miyimdir? Allah(cc) korusun küfre veya şirke girmiş miyimdir? Kalbimle tasdik etmediğim şeyden sorumlu olmam diye düşünüyorum, ama Hocalarımıza danışmakta fayda var.

Okudunuz mu?  Kasık kılları gusule mani mi ?

Yorum: Kişi farkında olmadan söylediği ve anlamını bilmediği şeyden mesul mudur?

arifselim
Bu manaya geliyorsa bu söz küfre düşürmez. Ama yiede hem bilmediğin sözleri kullanmamalısın hemde gayri müslimlere ait olan kelimeleri asla kullanmamalısın. Müslüman için yeteri kadar söyleyeceği çok güzel sözleri vardır.

Bu kategoride yer alan Gusülden sonra yıkayıp yıkamama meselesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kişi farkında olmadan söylediği ve anlamını bilmediği şeyden mesul mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.