Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:12
missa01
Abone

Kötü anlamı olan kelime iyi anlamlı sanıp kullanmak

Kötü anlamı olan kelime iyi anlamlı sanıp kullanmak

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum, ben "idol" kelimesini örnek alınan kişi diye bilirdim , googleden araştırdığımda "put" demek olduğunu öğrendim ve ben idol kelimesini kullanırdım . Mesela idolümün Hz. Muhammed (s.a.v.) olduğunu söylerdim ( yani davranışlarını örnek aldığım kişiyi ) ben bilmeden böyle cümleler kurmuşum o kadar şok oldum ki , tövbe estağfurullah bu şirke girer mi ? tövbe tövbe . Çok endişeliyim , bir şeyler söyleyebilecek durmumdaysanız lütfen söyleyebilirmisiniz ?

Okudunuz mu?  Kumeyl duası arapça okunuşu

Yorum: Kötü anlamı olan kelime iyi anlamlı sanıp kullanmak

Hoca
Şirk sözleri bilinçli kullanılmadan dinden çıkılmaz ama size tavsiyem anlamını bilmediğiniz kelimeleri asla kullanmayınız.


Yorum: Kötü anlamı olan kelime iyi anlamlı sanıp kullanmak

Mavibeyaz58
Ben de aynı durumdayım bazı kişilere hayranım anlamında ölene kadar idolüm falan diyordum..Put demek olduğunu öğrendim aşırı huzursuzum ne yapacağımı şaşırdım

Okudunuz mu?  Ana babanın bile bile evlat ayrımı yapmasının dinimizdeki yeri nedir?

idol

Bu kategoride yer alan Hanefi de hayız bitimi 10 gündür bundan sonrası özür kanıdır doğru mudur ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kötü anlamı olan kelime iyi anlamlı sanıp kullanmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.