Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:12
missa01
Abone

Hanefi de hayız bitimi 10 gündür bundan sonrası özür kanıdır doğru mudur ?

Hanefi de hayız bitimi 10 gündür bundan sonrası özür kanıdır doğru mudur ?

Kayıtsız Üye
Ben adetimin 7 günü temizleniyorum ama sabah sahura kalktığımda çok hafif bulanık bir leke gördüm ama temizlendiğim için orucuma niyet ettim.
Sorum şu hanefide hayız bitimi 10 gündür bundan sonrası özür kanıdır diye biliyorum bu doğru mudur fakat ben 7 gün temizlenip sabahına çok az bir lekelenme olduğumda adetli mi olurum çünkü 7 gün temizleniyorum 10 gün tamamlanmamış oluyor ben bu şekilde adetli mi yoksa özürlü mü sayılırım yeniden gusül almam gerekir mi ben yeniden gusül abdesti almadım şu anda ben cünup mu sayılırım yeniden abdest almadığım için orucumu da tutuyorum çok kafama takıldı bu konu farklı yazılar okuyorum kafam karıştı sadece az bir lekelenme oldu başka olmadı lütfen cevap verir misiniz net bir şekilde kafam çok karıştı ben cünup mu oluyorum şu anda günaha mı giriyorum.
Hayırlı günler.Sorumu cevaplarsanız çok memnun olurum lütfen.

Okudunuz mu?  Müşrit ne demektir ?

Yorum: Hanefi de hayız bitimi 10 gündür bundan sonrası özür kanıdır doğru mudur ?

Ensar
Adet süresi Hanefi mezhebınde en az 3 en fazla ise 10 gündür temizlik süresi ise 15 gündür. 10 günü doldurduğunuz hâlde gelen kan artk âdet kanı değil istihaze / özür dür. Orucunuzu tutabilir ve her vakit için yeni abdest alarak namazlarınızı kılabilirsiniz

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi de hayız bitimi 10 gündür bundan sonrası özür kanıdır doğru mudur ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.