Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:36
sizden1
Abone

Tüm yaşama sevincini kaybettim bundan sonrası ne olacak

Tüm yaşama sevincini kaybettim bundan sonrası ne olacak

MAS
Soru : CENAB-I HAK EBEDEN SİZLERDEN RAZI OLSUN Allah sizi yüceltsin,makamınızı ali eylesin… SORUM şu: 2007 yılında benim çok yakın dostum aynı zamanda teyzem oğlu kız kardeşime talip oldu onu çok sevdiğini aşık olduğunu söyledi önce başta kız kardeşim sonra hepimiz ailece bir şok geçirdik sonra bu durum 2015 e a kadar sıkıntılı bir süreçle devam etti ve bir defa yüzük atılmasına rağmen evlendiler şu an bir çocukları var.merak ettiğim;
1- bizzat bu işin olmasını iki defa engellememe rağmen ( -hatta yıllarca çocukla konuşmadım nahoş durumlar oldu ayrıca karşıma alıp defalarca tatlı dil ile kızkardeşimin istemediğini söyledim ama nafile-) yine de gerçekleşmesi ?
2-karşı tarafın kendini intihar edeceğini bu süreçte yaşanan tatsız olaylar -silahla evin önüne gelip kendini öldürmek istemesi- ailece bizi korkuttu kızı veremedik mesela halam oğlu istemişti keşke ona verseydik deyişim ve o süre zarfında aracımı ona satmam onun lehine oldu deyişim?
3-şu an eski samimiyet ve uhuvvet kalmaması onlara dargın olmam?
4- karşı tarafın aşırı ısrarı kız kardeşimin çocuğa abi gözüyle bakmasına rağmen ancak netice de izdivacın gerçekleşmesi?
5-bir gün hastanede meczup bir kadının eğer o çocukla evlenmezsen kendini öldüreceğini söylemesi?
6-bu süreçte yaşadıklarımı düşünerek vesveselerin,istikbaldeki evhamlarımın olması belki de sanki vicdan azabı duymam aralıklı bu olayın ve izdivacın acaba yanlış bir tercih mi oldu deyişim sürekli aklımı kurcalaması?
7-kızkardeşim sonuçta pes etmesi madem- beni çok seviyor bana bakar deyip bir anlamda bu izdivaca mecbur kalması – gibi haleti ruhiye içine girmesi?
8-kızkardeşimin soy itibariyle seyyid olmasına rağmen neden dindar bir insanla evlenmemesi?
9-annemin istememesi tercihi kardeşime bırakması izdivaç olduktan sonra teyzemle dargın olması, teyzemin kısa süre sonra vefat etmesi annemin izdivaçtan kaynaklı bu dargınlık yüzünden psikolojik travma geçiriyor olması ve ben bunun nedenini o çocuğu görmem? TÜM BUNLAR NEDİR?

Okudunuz mu?  Kızlarla Yanyana oturmak

Yorum: Tüm yaşama sevincini kaybettim bundan sonrası ne olacak

Omer Faruk
Güzel kardeşim o kadar çok sorun var ki…

Güzel bir söz vardır: Kimse derdim dağlardan büyük demesin, benim dağlardan büyük Allah’ım var desin. Bir mü’min için Allah var ise gam yoktur. Eğer işlerimize ALlah’ı karıştırmaz isek gam çoğalır sonunda bizi ya nifak, ya da günah bataklığında boğar.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde namazda gülünce gözden yaş gelmesi gusul gerektirir mi ?

Allah bizim hangi ailede hangi coğrafyada doğacağımıza karar verirken bize sormaz. Aynı zamanda biz ailemizin Rabbi (sahibi) değiliz. Yani ne çocuğumuz, ne kız kardeşimiz, ne abimiz, ne annemiz ne de diğerlerinin sahibiyiz (Rabbiyiz)

Kız kardeşin bir birey olarak karar vermiş ve sonuçlarına katlanacak sana düşen ise Yakup Peygamberin dediği gibi "güzel bir sabırdır". Sabır yatmak, durmak değil şüphesiz İSlami hayatını ve davranışlarını düzenleyip önüne bakmandır.

Okudunuz mu?  Yemin Kefareti camiye ve diğer hayır kurumlarına verilir mi

Rasulullah kendi amcasını, kendi babasını kurtaramamışken bu keder niye…. İnşAllah kızkardeşin ve eşi mutlu olur, İslami bir hayat sürerler.

Selametle…


Yorum: Tüm yaşama sevincini kaybettim bundan sonrası ne olacak

Kayıtsız Üye
Yaşadığın her şey her insanın yaşadığı normal şeyler. Sen yaşadıklarını kötü olarak aktarıyorsan daha bir şey yaşamamışsın demektir. Senin durumunun bin kat kötüsünü yaşayan insanlarla dolu dünya.

Okudunuz mu?  Sure'lerde, Dua'larda Ve Zikirler de Ü harfimi kullanılır U mu ?

Mesela kardeşim seyyid demişsin ne kadar boş bir söz bu? Seyyid olanlar dindar ya da seyyidlerle evlenecek diye bır şey mi var ? E nuhun karısı kafirdi bunu ne yapacağız o zaman? Olaylara geniş bak kardeşim bir de madde madde yazmışsın görende gözün yok kolunu kaybettin kalp yetmezliği var sanacak yaşadıkların her insanın yaşadığı normal şeyler

Bu kategoride yer alan Anneme Hakaret Ettim Haklı Olduğumu Düşünerek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tüm yaşama sevincini kaybettim bundan sonrası ne olacak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.