Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:16
Namaz
Abone

Namazda zaruri kaşıntı namazı bozar mı?

Namazda zaruri kaşıntı namazı bozar mı?

Kayıtsız üye
Selamun Aleyküm kardeşlerim tövbe ettim namaza yeni başladımda bir sorunum var
1 sene önce hiçbirşeyim yokken hatta koşuya gider spor yaparken hiç bir şeyim yoktu ama son bir senedir Terleyeceğim zaman kaşıntı başlıyor 2-3 günde bir banyo yapıyorum ama hiç değişmiyor normal yaşımıma etksii yok ama efor sarfedince, birşeye heyecanlanınca hele sıcak bir ortamsa kaşıntı geliyor ama belli bir bölge değil bütün vucut kaşınıyor sırt göğüs el ense fln kaşıyınca dahada şiddetleniyor kaşımayıncada gözeneklerim sızlamaya başlıyor 5 dk fln sonra geçiyor böyle enteresan bir durum.Doktorda tahliller normal çıktı pek çözemedi. İnternettende baktım aynı durumda olan bazı kişilerde var onlardada aynsı var onlarda doktorda herşeyleri normal çıkmış.Neyse fazla uzatmayayım.

Okudunuz mu?  Yaradan sürekli kan vs. akması halinde abdest ve namaz için nasıl davranmalıyım?

Bu illet şey namazda oluyor hep yatsı ve öğle gibi uzun namazlarda oluyor namaza başlıyorum sünneti bitirip farza başlıyorum 3-4. rekatta başlıyor sıcak basmaya ondan sonra kaşıntı başlıyor bende namaz bozulmasın diye kaşıyamıyorum bazen dayanamayıp kaşıyorum bide utanıyorum namazda olunca saygısızlık oluyor diye heyecanlanınca dahada şiddetlenip diken gibi batmaya başlıyor bütün vucudum bende namazı biraz hızlandırıyorum huşu bozuluyor.dua ediyorum bir daha olmasın diye Allah’a en azından namaz kılarken olmasın diye dua ediyorum. ama bu illet şey gün içinde fazla olmuyor namaz kılarken oluyor.

Okudunuz mu?  Sabah namazı ezandan ne kadar sonra kılınır?

Ne yapacağımı bilemedim. Namazlarım kabul oluyor mudur. Çünkü bu bende zaruret haline geldi. Bana bir akıl verirmisiniz. Bide dualarınız bekliyorum. Allah tüm hastalara şafi ismiyle şifa versin inşAllah.


Yorum: Namazda zaruri kaşıntı namazı bozar mı?

Hoca
Namazda aşırı hareket namazı bozar ama bir rükün ara verdikten sonra kaşınan yeri kaşıyabilirsiniz.
örneğin ayakta bir rüküda bir secdede bir oturuşta bir her rekatta 4 defa kaşıntı namazı bozmaz

Okudunuz mu?  Namazdan sonra yüzde görülen sümük

namazda bir yerinin kaşınması

Bu kategoride yer alan Meni bulaşmış bir elbiseyi yıkarken üzerimize sıçrayan su namaz abdestimizi bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda zaruri kaşıntı namazı bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.