Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:11
missa07
Abone

Maddi Kul Hakkını Nasıl Ödeyebilirim?

Maddi Kul Hakkını Nasıl Ödeyebilirim?

munis
Selamünaleyküm. Benim sorum maddi kul hakkı ile ilgili. Ben okuldaki bir arkadaşımdan bir kitap ödünç almıştım. Sonra kitabı geri vermedim. Savsakladım, lhmal ettim. Aslında böyle mal üstüne yatacak biri değilim ama şeytan şaşırttı. Sonra bu maddi kul hakkı olduğundan dolayı rahatsız oldum. Şimdi okul bitti ama o arkadaşla konuşuyorum. Arkadaşıma ben kitabı sana bilerek vermedim, savsakladim desem aramızda fitne çıkabilir. Kitap hala elimde. Ben arkadaşıma kitabı tesadüfen bulduğumu söyleyip ona versem, helallik alsam kul borcundan kurtulur muyum? Yanı bir nevi ona yalan söylemiş olacağım helalleşirken. Bu yüzden içim rahat değil, akla ihtiyacım var.

Okudunuz mu?  Erdemli davranış ne demektir

Yorum: Maddi Kul Hakkını Nasıl Ödeyebilirim?

Kırmızı_su
Kardeşim yalan söylemeye hiç lüzum yoktur.Arkadaşına kitabı direkt olarak verebilirsin.Eğer sana sebep soracak olursa doğruyu söylemen gerekir ve yaptığın için özür dilersin eminim anlayışla karşılar.


Yorum: Maddi Kul Hakkını Nasıl Ödeyebilirim?

Kayıtsız Üye
Ben ona kitabın elime yeni geçti dedim. Bilerek vermediğimi söylemedim. Direk kitabı verebileceğim kadar yakın mesafede değil kendisi. Kitaptan konu açmak için birşeyler söylemem gerekiyordu. Kitabı vermek için çok ısrar ettim ama kabul etmedi. Sorun yok kitap senin olsun dedi hakkını helal etti ama benim savsaklayip vermediğimi bilmiyor. Unutarak kitabı iade etmediğimi sanıyor. Yine de kul hakkından kurtulmuş olur muyum?

Okudunuz mu?  Hz Alinin ölümü nasıl oldu ?

maddi haklarini helal

Bu kategoride yer alan Cinler köpek kılığına girer mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Maddi Kul Hakkını Nasıl Ödeyebilirim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.