Anasayfa
6 Haziran 2022, 7:30
sizden94
Abone

Köyde cami yoksa cuma namazı kılmak gerekir mi

Köyde cami yoksa cuma namazı kılmak gerekir mi

Ubeydullah
Bir arkadaşım köyde öğretmenlik yapıyor köyde cami yok bu sebeple cuma ona farz mıdır veya ne yapması lazımdır?

20 dk uzaklıkta bir köyde camii var ama köye gitmekte arızalar var köpek gibi
Ve camiide 40 kişilik cemaatta var mı bilmiyoruz?

Okudunuz mu?  Evlenmek İstiyorum Fakat Bir Türlü Evlenemiyorum

Yorum: Bir arkadaşım köyde öğretmenlik yapıyor köyde cami yok cuma ona farz mıdır veya ne yapması lazımdır?

Tevbe
Cuma erişkin her erkeğe farzdır. Çok zaruri bir durum yoksa Kuran-ı Kerim’de işinizi gücünüzü bırakın buyruluyor. En yakın camiye gitmek zorundadır.


Yorum: Köyde cami yoksa cuma namazı kılmak gerekir mi

Kuveys
Öncelikle Selamın Aleyküm.

Okudunuz mu?  İkindi ve Yatsı'nın sünnetlerini terk etmek günah mıdır ?

Konumuzu sapıtmadan kısa bir bilgi vereyim.Cuma namazı ona farz mıdır çok yanlış bir soru.Her vakit namaz her türlü aklı başında,buluğ çağına girmiş,necis olmayan,tehdit edilmeyen,savaşta bulunmayan,ruhu bedende bulunan müslim insana farzdır.Gözlerle bile namaz niyet olarak kılınabilmektedir.

Lakin Cuma namazının halkı kaynaştırdığı için fazileti ve sebabı daha çoktur.Anlam olarak böyledir.Ki camii ye gidemeyen biri cuma namazını,köyde tek yaşamıyordur eminim,4 arkadaşıyla birlikte birini tayin ederek onun arka safında durarak kılabilir.İslam dini kolaylık dinidir,önce fetva sonra takva gelse de uygun şartlar sağlanamıyorsa sadece bu mecburiyetiniz üzerinden örnek veriyorum,sizi direk niyet kısmına geçirir ve zannımca yani bu kısım şahsi düşüncemdir,Allah a ibadet etmek istedikten sonra namazınızı tekde kılabilirsiniz.Sevabı aynı olur olmaz Allah bilir.Selametle…

Okudunuz mu?  Ya İlahi Ya Rabbi (Peki ne demek bu "İlah" ve " Rab")

Yorum: Köyde cami yoksa cuma namazı kılmak gerekir mi

Hoca
İmam Şafii’ye göre kendi bulunduğu mekanda 40 kişi yoksa öğle namazını kılar

Bu kategoride yer alan Kaza namazını nasıl kılacağım? Kaç sene namaz kılmam gerekir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Köyde cami yoksa cuma namazı kılmak gerekir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.