Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:16
missa03
Abone

Çok kötü durumdayım

Çok kötü durumdayım

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm. Ben genç bir kızım. Hayatımdan bugüne kadar hiç keyif almadım, hiç isteyerek yaşamadım. Bazen kendime diyorum ki bir şansım olsaydı doğmamayı tercih ederdim. Dünyada resmen hiç bir hedefim yok. İçimden sürekli ağlamak geliyor. Zaten küçüklükten beri ölümü düşünür, herkesin bir gün yok olacağını düşünür kendimi korkuturdum. Bu dünyaya sığdıramıyorun kendimi. Her günüm bir öncekinden farksız geçiyor. Namaza başlamak istiyorum onu da yapamıyorum. Rabbime şükürler olsun hiç kötü bir alışkanlığım yok. Ama iyi şeyler yapmaya da gayret etmiyorum. Çok mutsuzum. İçim çok daralıyor, her şey üstüme üstüme geliyor sanki. Eksik olan bir şey olduğunu biliyorum ama ne olduğunu bilmiyorum. Evlenme isteği bile kalmadı, herkesin herkesle yatıp kalktığı böyle bir zamanda. Bazen keşke benim de küçük bir çocuğum, küçük bir meleğim olsa diyorum bana her şeyi unutturacak o güzel gülüşü, o minnacık elleriyle.. Kendimi çok yalnız hissediyorum. Bazen de diyorum ki sadece annem, babam olsun bana yeter, ömrüm boyunca onlara kendim yalnız evlenmeden bakarım. Oruç tutuyorum bol bol, bana iyi geliyor. Örneğin Ramazan ayı o kadar içimi açıyor ki, keşke hep Ramazan olsa da bende hep oruç tutsam diyorum. Bazen engelli çocukları görünce içim o kadar acıyor ki keşke sizin yerinizde ben olsaydım diyorum. Vicdanım niye bu kadar rahatsız bilmiyorum. Bazen o kadar bunalıyorum ki kendimi balkona atıp nefes almaya çalışıyorum göz yaşları içerisinde. Rabbim beni yanına al artık diye yalvarıyorum çoğu zaman. Gözlerimi kapatıp bir daha hiç açmamak istiyorum.. Nasıl direnebilirim ki beni her gün yutan bu koskoca dünyada ?

Okudunuz mu?  Yemek yerken televizyon izlemek haram mıdır?

Yorum: Çok kötü durumdayım

Hoca
Oruç ibadeti rahatlatıyor doğru ama her ibadetin verdği rahatlık başkadır ve bütün sıkıntılarının manevi sebebi farzlarını yerine getirmemen ve az zikretmendir.
Huzur istersen Allah’a yakın ol
———-
Dikkat edin, müminlerin kalpleri ancak Allah’ı hatırlamak, ayet ve delillerini düşünmek ve mükemmel kudretini yakînen bilmekle huzura kavuşur, onların sıkıntı ve huzursuzlukları yok olur. Zira bu kalplere artık iman nuru yerleşmiştir." (Ra’d 28)

Okudunuz mu?  Yasin + Mübin Duası / Evlilik

"Sonra hem derileri ve hem de kalpleri Allah’ın zikrine yumuşar ve yatışır." (Zümer, 39/23).
Mümin, Allah’ın cezalandırmasını hatırladığı zaman korkar. Allah şöyle buyurmuştur: "Müminler ancak, o kimselerdir ki Allah anıldığı zaman kalpleri titrer." (Enfal, 8/2).


Namaz Namaz Namaz

Kayıtsız Üye
1 Ay Öncesine kadar tariflerinizin çoğunun altına imzamı atardım.
Namaz Müslüman olmanın işaretidir. Hamur’un Ekmeğe dönüşmesi gibi müslüman’ın Pişmesidir.
Namaz kılmadığımız zaman kabımıza sığamıyoruz çünkü korsan havalanmalara gidiyoruz.
Kibir, Gurur, Yada bezginlik, umutsuzluk gibi şeylere sığınıyoruz. "Mümin ümit ile umut arasında yaşayandır"
Namazını kılmaya çalış, bırakmaktan korkma. "şeytan ya utan be kardeşim kaç kere başladın bıraktın, gene bırakacaksın oynama namazla der," "Rabbimin merhametine bir gün daha yakın olayım " de ve namazı nereden yakalayabiliyorsan oradan sarıl.

Okudunuz mu?  Dört büyük meleğin özelliklerinin açıklaması

Sünnet namazlara devamlı olursan farz namazlara alışman kolay olur.
Bir sonraki vakit namazını beklemek, namazdan soğumaya mani olur.
Rabbim cümlemizin kalbimizin suni hastalıklarına şifa olsun. Allah’ın Selamı Üzerinize Olsun.


Yorum: Çok kötü durumdayım

Kayıtsız Üye
Güzel ablam şu 3 günlük dünyada sıkıntıya gerek yok zaten ölüp bu dünyadan gideceğiz ben 18 yaşında bir gencim ben dış görünüşümden dolayı umutsuzluk yaşıyordum sürekli bunu düşünüyordum isyan ediyordum ama artık bunları aştım çünkü bizi bizden iyi bilen rabbimiz var bundan 5 sene sonrasına asla garanti veremem belki durumum işim çok iyi olur bilemem her sıkıntının ardından bir ferahlık gelirmiş sizdede inşAllah böyle olacaktır

Okudunuz mu?  Adetin bitimi nasıl anlaşılır

namazını kılan iyi bir genç ile evlenip yuva kurun kafanız rahat olsun evlenme yaşına geldiniz biraz sıkıntılar başladı galiba SAKIN DIŞ GÖRÜNÜŞE ALDANIP EVLENMEYİN DIŞ GÖRÜNÜŞ İNSANI YANILTIR

öyle adamlar varki gençliğinde NELER YAPMIŞ NELER ETMİŞ ŞİMDİ SENİ İSTEMEYE GELİP KEDİ GİBİ OLACAK sakın bunlara kanma SALİH BİR GENÇ İLE EVLEN Ben bunları okudum öğrendim

Okudunuz mu?  Zan nedir? Zan hakkı ifade eder mi?

BEN EŞİMİ NAMAZ KILAN DİNİNE UYAN BİRİ OLARAK SEÇİCEM BENDEN SANA KARDEŞ TAVSİYESİ OLSUN ÇÜNKÜ DIŞ GÖRÜNÜŞE GÖRE SEÇSEM EN FAZLA 1 AY GÜZELLİĞİNE DOYARSIN AHLAKI GÜZEL OLANA 100 YIL DOYAMAZSIN

😀 BİRAZ DEĞİŞİK OLDU AMA NEYSE


Kayıtsız Üye
Allah hepinizden razı olsun cevaplarınız için. Ben de namaza başlamayı çok istiyorum fakat bugüne kadar beni tutan hep bir şey oldu ; okul, vaktim olmaması vs… Hep bir bahane buldum. Ki hala da ne zaman namaza başlamak istesem sanki vesveseye aldırıp kendimi biraz korkutuyorum. Sonuna kadar devam eder miyim, eksiksiz yapabilir miyim vs… Bunu nasıl yenebilirim ? Bazen de ölümü hatırlayıp ya namaza başlamadan ölürsem diyorum kendime. Ya ben namaza başlamadan benim namazımı kılarlarsa ?

Okudunuz mu?  Altına tuvaletini yapan çocuğuma çare bulamadım, sizlerden bir öneri bekliyorum...

En son yorum yapan kardeşim yok karışık olmamış aksine çok doğru söylemişsin 🙂 Zaten güzellik gelip geçici önemli olan iç güzelliktir. (Ama ikisi bir arada olsa da fena olmaz yani 😀) Şaka bir yana anlattığım durum hariç biraz da evlilikten soğumuş durumdayım. Ki bu anlattığım durumdan daha kötü çünkü evlilik gerçekten aklımın bir köşesinden kalkmış durumda, neredeyse evlenmemeye karar vermiş durumdayım dünyanın şu an ki halini görünce. Kim kiminle belli değil. Benimle evlenecek olacak kişi de muhakkak birileri ile çıkmış vs… olacak. Bu durum bile beni çıldırtır yani çok kışkanç biri olarak. İnsan karşısına hak ettiği biri çıksın istiyor. Örneğin benim hayatımda kimse olmadı bugüne kadar, hep evleneceğim kişi ilk ve son olsun istedim, ahiretim olsun istedim. Bu yüzden evleneceğim kişinin de öyle olmasını isterim. Aksi takdirde bu çok zoruma gider. Bu dönemde böyle birini bulmak da çok zor biliyorum hele ki erkekse ama ne yapalım bu da benim karakterim. Bunu nasıl aşabilirim bilmiyorum, gerçekten çok ama çok kıskancım. Hocalarım ve arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Okudunuz mu?  Hadis bulma yöntemleri nelerdir? Bir hadis en kolay biçimde nasıl bulunur?

Kayıtsız Üye
Valla abla insanlar ne istediğini bilmiyor kimseyle çıkmamış dinine sıkı şekilde bağlı adamı istemiyor tipini beğenmedim elektrik almadım diyor

Valla benim için hiç farketmez namazını kılsın ahlaka ilme önem versin ev işlerinde becerikli olsun isterse çirkin olsun hiç farketmez bence güzellik sadece insanı 1-2 dakika etkiliyor birde karım neşeli olursa oh daha ne isterim güzelliği napayım zaten geçici kalıcı şeyler isterim 😀

Okudunuz mu?  Eşimin ailesine bakmak zorunda mıyım?

Kayıtsız Üye
Biz eşimle severek evlendik 7 aylik evliyiz. Maddiyettan ötürü 1-2 yıl ailesiyle yaşamayı kabul ettim. Ama sürekli tartışma oldu evin içinde olmadı evi ayırmasını söyledim kabul edersen böyle etmezsen git dedi. Bende annemlere gittim hamile olduğumu öğrendim boşanmaya kadar gidiyorduk 2 ay annemlerde kaldım sonra tamam evi ayircam ama o eve senin hiç bir tanıdığın gelmeyecek annen baban gelecek bitti dedi çocuğum için kabul ettim. Bana da ailemede o kadar kötü davranıyor ki çok üzülüyorum biz daha 7 aydır evliyiz ailem benim mutluluğum için sesini çıkartamıyor. Ama ben onlara daha çok üzülüyorum yardım edin çıkamıyorum işin içinden.

Bu kategoride yer alan Sevgilim beni terk etti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çok kötü durumdayım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.