Anasayfa
10 Haziran 2023, 13:46
missa05
Abone

Radyestezi’nin İslam’daki Yeri

Radyestezi’nin İslam’daki Yeri

green
Kısaca Radyestezi İlmi Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Merhaba. Ben enerjiyle şifa ve tedavi yöntemlerine ilgili biriyim.
İnternette yaptığım araştırmalar sonucu zincirin ucuna bir doğal taş takılarak sorulan sorulara evet-hayır cevabı bulma tekniğini gördüm. Bunun bilimsel adı Radyesteziymiş. Önce sarkacı oluşturup evrendeki enerjiye uyumlanıyorsunuz.
Daha sonra sarkaca cevabı evet ya da hayır olan çeşitli sorular yöneltiyorsunuz. Sarkaç sizin belirlediğiniz şekilde hareket ederek evet ya da hayır cevabını veriyor.
Bu teknik jeoloji mühendisleri tarafından arazide su bulma, maden bulma gibi işlemlerde yaygın olarak kullanılıyormuş.
Ayrıca bedendeki hastalıkların yerini tespit etmede de kullanılıyormuş.
Şahsen denedim ve geçmişte olup bitmiş olanlar ve şimdiki durumlar hakkında tutarlı cevaplar aldım.
Bu tekniğin dinimizdeki yeri nedir? Eğer sarkaca geçmiş ve şimdi hariçinde gelecekle ilgili soru sormazsak yine de şirke düşme riskimiz bulunmakta mıdır?
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz Hz. Muhammed cinlerle antlaşma yapmış mıdır?

Yorum: Radyestezi’nin İslam’daki Yeri

Hoca
Eski teknikleri iyi yolda kullanmak caizdir. Taş vb şeylerle şifa ve diğer şeyler için kullanmanın dini bir sakıncası yoktur
Çocukluğumda nar çubuğuyla su radıklarını hatırlıyorum 🙂


Yorum: Radyestezi’nin İslam’daki Yeri

Kayıtsız Üye
Bu sorunun cevabını arıyordum tamda. Ben de yiyeceklerin ve kendi enerji alanım için kullanmak istiyorum. Peki kendimizi tutamadık ve geçmişle ya da gelecekle ilgili sorular sorduk o zaman şirk mi olur Allah korusun …

Okudunuz mu?  Kredi ile tüp bebek... Kredi kullanarak tüp bebek sahibi olmak caiz midir?...

Yorum: Radyestezi’nin İslam’daki Yeri

Kayıtsız Üye
Radyestezi bir ilim midir? Diyelim ki bunu kabul ettik, bu İlimdir dedik tamam. Ancak bunu insanlar hissedebilir mi?Hissedebilirse ne ile neyi ne kadar hissedebilir. işte burada tıkanıyor durum. insanın görme ve işitme duyusunu ele alalım. belli bir yaştan sonra yavaş yavaş bu organların işlevi azalıyor. insan uzaktaki nesneyi ayırd edemez hale geliyor, uzaktaki sesi seçemez hale geliyor. Acizlikte bir çare insanoğlu, bir zan ile tahminde bulunarak emin olmadığı bir şeyin yerinden,derinliğinden debisinden bahsediyor bu ne kadar doğru. bunun yalancılık tarafı ağır basmıyor mu. Ayetlerle sabit olan Gaybı yalnızca Allah bilir mealine zaten uyuşmayan bu durumun İslam ile yanyana getirilmesi sakıncalı değil midir. Jeolojiyi bilmeyen insanların böyle yalancılığa açık yollara itimat etmesine yol açan bu durumu esefle kınıyorum. Bir yerbilimci olarak ülkemizde yeraltısuyu bulma ihtimalinin en az yüzde seksen olduğunu söylüyorum. Karşımızda bu kadar büyük hedef tahtası varken ülkemizde çubuğu eline alan bununla su buldum zannına kapılıp bu durumu kazanç kapısı haline çevirmeye çalışıyor. Halbuki hakikat keramet yeraltısuyu barındıran jeolojik ortamların yaygın olmasında gizlidir. Dünyada da bu durum çok farklı değildir. Görülemeyen bilinemeyen hissedilemeyen şeyi görüyor gibi biliyor gibi hissediyor gibi tasvir etme yalancılık noktasına kayıyor, ve bu durum art niyetler elinde bir sahtekarlık malzemesine dönüşüyor. Zaten gösterdiğin yüz yerin sekseninde yeraltısuyu olacak, bu da senin reklamın olacak. Ancak jeolojiyi bilmediğin için zan ile tahminde bulunup hep yalan söyleyeceksin. Buldum zannedip kendi yalanına inanacak başkalarını da peşinde sürüklemeye çalışacaksın. Helal mi? İşte bu durum seni belki de Cehenneme sürükler. Allah ıslah etsin. Bildiğin şeylerin arkasına git, bilmediğini terk et ya da öğren…

Okudunuz mu?  Çocuğa isim vermek

Kayıtsız Üye
Burada şu soruyu sormak gerekli. Gayb nedir? 1000 inci yada 1000000 uncu asal sayı bize göre gayb olabilir ama yeterli zaman ve işlemden sonra gayb olmaktan çıkar. Yani ilim Allah ın dır ve ilim kullanılarak kimine göre gayb olan kimine aşikar olabilir.
Amma öyle gayb vardır ki sadece Allahu Azimüşşan bilir. Galiba sizin bahsettiğiniz gayb bu türlü olandır ?

Okudunuz mu?  Haya İle İlgili Ayet Ve Hadisler

islamda radyestezi, sarkacla tedavı, radyestezi islamda yeri

Bu kategoride yer alan Hz. muhammedin soy ağacı kısaca başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Radyestezi’nin İslam’daki Yeri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.