Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:42
missa09
Abone

Şeytan takvayı kullanarak vesvese verir mi?

Şeytan takvayı kullanarak vesvese verir mi?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Benim bir yakınım abdesti olduğu halde her vakit için yine abdest alıyordu. Bir yandan üşeniyor ama bir yandan da abdest üstüne abdest almak güzel olduğu için yine gidip abdest alıyordu. Bende şeytanın takva duygusunu da kullanarak insanı kandırabileceği gibi bir şey duymuştum ayrıca ev sobalı sadece bir oda sıcak oluyor ve sıcak su gibi bir konfor da yok o yüzden dikkatli olmasını şeytanın takva duygusunu kullanarakta onu kandırıyor olabileceğini ikisini birbirinden iyi ayırtedebilmesini söyledim. Ama şimdi içim çok huzursuz acaba ben onun hayrına mani mi oldum hem bu konuda ilim sahibi de değilim sadece bir kaç zayıf bilgim varken böyle bir şey söyledim şimdi çok huzursuzum. Söylediklerimin doğruluk payı var mıdır? Şeytan insanı daha güzelinini yaptırıyormuş gibi kandırıp yorarak yani takva duygusunu kullanarak kandırabilir mi ?

Okudunuz mu?  Şafii tesbihatı nasıl yapılır?

Yorum: Şeytan takvayı kullanarak vesvese verir mi?

mum
Şeytanın sağdan yaklaşması ne demek araştırın: forumduasi.com/soru/163411-seytan-sagdan-ve-soldan-yaklasmasi.html

Her vakit farz namaz için yeni abdest almak sünnettir bunu da bilin.


Yorum: Şeytan takvayı kullanarak vesvese verir mi?

Kayıtsız Üye
Çok yanliş yapmişin o kişi sadece Allahi sevdiği için soğuk sicak demeden Allah için aptest aliyomuş sen onun Allah’a olan şevkini kirmişin vebal altina girmişin sen

Okudunuz mu?  Sübhaneke duasının fazileti

Yorum: Şeytan takvayı kullanarak vesvese verir mi?

Kayıtsız Üye
Böyle olaylarlar bazen olabilir örnek mesela nafile ibadetleri yaparken dozunu kaçırınca bu sefer sana zorlaştırıp en sonunda bıktırma gibi olabilir mesela düşünki ebvabin kılıyosun ilk kılışında 6 rekat 8 rekat huşu içinde devam ediyosun sonra bir 2 rekat daha ekliyim diyosun 10 rekat bu seferde baslıyosun 10 ar 10ar kılmaya sonra nefse zor geliyor ve ne huşu alıyosun nede zevk aslında işi tadında bırakmak gerekir nefse zulm etmeden yani ilkten bal sana tatlı geliyor yiyorsun yiyorsun zehirli kısma gelince tepetaklak ediyor seni İbadetlerde dozajı kacırınca sorun oluyor senin niyetini ben anladım belkide bu mesajda gecenleri yaşamaması için söyledin ama kötü niyetin yoktu birde böyle düşün ama onu yine uyar bu güzel alıskanlığı bırakmasında kendinede zorluk çıkarmasın arasını bulsun Biiznillah .

Okudunuz mu?  622-632 yılları arasında Medine dönemi

Seytanin sagdan yaklasmasi, takva ile vesvese

Bu kategoride yer alan Kanserim ailem bilmiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytan takvayı kullanarak vesvese verir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.