Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
sizden7-2
Abone

Miktarı tam olarak bilinmeyen kul hakkı

Miktarı tam olarak bilinmeyen kul hakkı

cüneyt
Tevbe edip Allah a sığındığım ,bildiğim bazı kul hakkı günahlarım var.Bu konuda helalleşmek için hakkın karşılığını vermek istiyorum ama miktarın ne kadar olduğunu hiç hatırlamıyorum ve o kul hakkına girerken miktarını hesaplayarakta hakkına girmemiştim.

2-Ayrıca hakkına giripte unuttuklarımda olabilir bu konuda da ne yapmalıyım? Bunun geri ödemesi helalleşmesi nasıl olmalıdır.

Okudunuz mu?  İnsanlar neden dünyaya gönderildi?

3. olarak bahsetmek istediğim şey ise ; o kişi ve kişilerden helallik istemekte çok ama çok utanıyorum.Öyle habersizce kapısına parayı veya karşılığı bir malı
bırakayım yerine koyayım gibi bir şey yapabilmem imkansız.Belirlenecek miktarı fakire verip sevabını kişiye hediye edebilirmiyim.Mezhepler arasında bu kul hakkı kefareti konusunda görüş farklılıkları var mı bilemiyorum ama Hanefi , Ehl-i sünnet e göre yapmam gereken nedir?

Okudunuz mu?  Kadınların elini sıkmak

Yorum: Miktarı tam olarak bilinmeyen kul hakkı

mum
1- Miktar tahminen belirlenir.
2- İmkan dahilinde arada Sadaka verin
3- Verme imkanı varsa mutlaka verilmelidir, siz veremezseniz birine verin o versin ve isminizi vermesin

Bu kategoride yer alan Yasin adamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Miktarı tam olarak bilinmeyen kul hakkı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.