Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:10
missa07
Abone

Kaderimiz yazılı ise, intihar neden haram?

Kaderimiz yazılı ise, intihar neden haram?

pilaye
Hani derler ya; İnsan doğmadan önce ömrü biçilir, kaderi alnında yazar. Mesela ben şimdi bu yazıyı yazıyorum, demek ki kaderimde bu tarihte, bu yazıyı yazmak varmış. Ya da 70 yaşında ölümüm intihardan olacak diyelim, ben 70 yaşında intihar edeceğim, çünkü kaderimde yazılmış. Ya da şu an su içmem, aslında yazılmış, şu tarihte su içecek diye.. Buraya kadar anladınız. Peki ben ölümümü eyleme dönüştürdüğüm de neden günaha giriyorum? Ben yazılı kadere göre ilerlemiyor muyum? Şöyle yapmam, böyle yapmam kaderde yazılı değil mi? Onları eyleme dökmüyor muyum ben? Burada sitem, yargılama yok. Allah’a inancım tam, ama bu soru aklımda kaldı tek..

Okudunuz mu?  Nazım Ve Nesir Arasındaki Fark Nedir?

Yorum: Kaderimiz yazılı ise, intihar neden haram?

Göz_yaslari
Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü…
Kardeşim kaderini sen çizersin sen belirlersin lâkin bazı şeyler Yüce Allah’ın (C.C.) takdiridir. Allah bildiği için sen yapmıyorsun sen yapacağın için Allah biliyor. O yüzden yine ipler senin elinde, iraden senin iraden. Sakın ha intihara kalkışma mazAllah halin yaman olur.

Okudunuz mu?  Namaz vakitlerinde hangi takvime uymak gerekir

Vesselam.


Yorum: Kaderimiz yazılı ise, intihar neden haram?

Kayıtsız Üye
İntiharın kaderine yazılıp yazılmadığını bilemezsin ki?? İnsanlar kaderini biraz da kendi belirliyor biliyorsunuz ki. Allah sana beynin veriyo,düşünme gücü veriyor. Bunu yanlış kullanmakta doğru kullanmakta senin elinde. Herşeyi rabbim belirlemiş olsaydı robottan farkın kalmaz, o zaman yaşamanında bir anlamı olmaz. Belirleyici kısım biraz da insandır.

Okudunuz mu?  Yerli yersiz Allah'ın adını kullanmak caizmidir?

Yorum: Kaderimiz yazılı ise, intihar neden haram?

Kayıtsız Üye
Bir medyum olarak yazıyorum sana iyi dinle. Bir insanın falına bakarsın ve bazı şeyleri yukardan çalınan bilgilerle bilirsin. Bu yukarıda neler var peki bilirmisin? Kader çizgindeki önemli olaylar. Doğum – Ölüm – Kaza – Evlilik – Ayrılık vs. Önemli olaylar yer alır. Yarın bunu giyicem yarın sınavda bunu seçicem diye bir şey yukarda yer almaz. Bunları bizlerde bilemeyiz çünkü kaderde önemli olarak yer almıyor. Bunu sen beynini yöneterek bir karar aldığın zaman bilebiliriz. İntihar ve öldürülme olayına gelelim. Kaderinde 26 şubat ölüm tarihin ve sen intihar ettin 25 öldün diye bir şey yok. Sen zaten kendini öldürücektin bunu seçtin ve kaderin yazıldı . Konu çok uzadı sana çok basit bir örnek verip konu kapatıyorum.
Namaz kılınıyor camide ve insanlar sallanıyor hep neden sallanıyor bu insanlar?Camidesin Allah’ın evindesin ama şeytan seni sallıyor rahat durmuyor önünde ki halı nın deseni değişiyor yere serilen şeyler sanki hareket ediyor?Bazı şeylere müdahale etmemek gerek çünkü o birilerinin imtihanıdır. ! Allah düşünüp taşınasınız diye size öğütler veriyor.

Bu kategoride yer alan Bazılarının imtihanı neden çok ağır oluyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaderimiz yazılı ise, intihar neden haram? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.