Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:10
missa07
Abone

Bazılarının imtihanı neden çok ağır oluyor

Bazılarının imtihanı neden çok ağır oluyor

Kayıtsız Üye
mumsema bazılarının imtihanı neden daha ağır oluyor? Rabbimiz neye göre insanları farklı imtihanlardan geçiriyor örneğin şeyma subaşı neden çok rahat bir hayat yaşarken bir başkası intihara sürüklenecek kadar imtihana tabi tutuluyor. Allah hiçbir müslümana şeyma subaşının hayatı gibi bir hayat vermesin Allah şahit ki asla istemem dertsiz kulda sıkıntı vardır. ne derdi vardı bilmiyorum ama Nihat Hatipoğlu bir yayının da anlatmıştı kendisi gibi hoca olan bir abimiz amcamız intihar etmiş hemde bir 10 yıl içinde yanılmıyorsam olan bir olay. ve bu adam belli ki ömrünü Allah ın seveceği işlere adamış alimlik yapmış. neden Allah bu abimizin yükünü almadı üstünden intihar etmesine mani olmadı.ve bir başkası bir foruma şunları yazmıştı biz ailecek evde Namaz kılarız namaz kılmayanımız yok ama başımızdan dertlerimiz bitmek bilmiyor çok sıkıntıdayız vs… diceksiniz ki Allah imana göre dert verir. şüphesiz ki en büyük imtihanlardan Peygamber Efendilerimiz alimlerimiz geçmiştir. fakat onlarda ki sabır bizler de yok ne yazık ki. sorduğum soruların cevabını az çok biliyorum ama bir de sizden duymak istiyorum mumsema alıntı yapmadan beni aydınlatın Allah rızası için..

Okudunuz mu?  Sela arapça ve türkçe okunuşu

Yorum: Bazılarının imtihanı neden çok ağır oluyor

bbgbbg
Kardeşim öncelikle kalplerin özünü Allahu Teala bilir.Örnek verdiğiniz alimin kalbinin özünü bilemeyiz.Belki iyiydi belki kötüydü.Ancak zanna uymuş oluruz.O yüzden bu konuyu tartışmanın alemi yok.
Arkadaşınıza gelince öncelikle mü’min olmak demek ahireti dünyaya tercih etmek demektir.Yani Peygamberimizin(sav) çektiği sıkıntıları bilmeniz yetmez mi ?
Ahzab 6;
Peygamber, mü’minlere kendi canlarından daha önce gelir. Onun eşleri de mü’minlerin analarıdır. Aralarında akrabalık bağı olanlar, Allah’ın Kitab’ına göre, (miras konusunda) birbirleri için (diğer) mü’minlerden ve muhacirlerden daha önceliklidirler. Ancak dostlarınıza bir iyilik yapmanız başka. Bu (hüküm) Kitap’ta yazılıdır.

Okudunuz mu?  Ailem evlenmemi onaylamıyor

Peygamber Efendimiz(sav) bize kendi canımızdan önce gelmesi gerektiğine göre,Peygamberimiz(sav) sıkıntılar çekti ama biz onun kadar sıkıntı çekemeyiz demek doğru mu ? Sahebeler olsa musibetler Peygamberin(sav) başına değil bizim başımıza gelsin siye dua ederdi.Biz ise tamam Hz.Muhammed’in(sav) başına gelmiş ama bize gelmesin diyoruz.Ayıp değil mi bize ? Kardeşim hemen bu düşüncelerinden Allah’a(azze ve celle) sığın ve Allahu Teala imtihan için ne gönderirse onu yapmaya çalış.Allah’a(cc) bize ağır yük yükleme Rabbim diyerek yalvar.Ancak ondan sonra ne gelirse razı olmalıyız.Allahu Teala sana,bana,arkadaşın ve ailesine ve tüm mü’minlere sabır versin.Bizlere yapacağı imtihanlarda başarılı olmayı nasip etsin,amin.Velhamdulillahi Rabbil Alemin.

Okudunuz mu?  Ölmüş olan yakınımızın ismini çocuğuma verdik

Yorum: Bazılarının imtihanı neden çok ağır oluyor

Acul talebe
Insan bu dünyaya geldikten sonra başıboş kalacağını sanmamali. ..Seyma Subaşı nı bilmem ama çoğu insan güzel yaşıyor (dışardan öyle görünüyor )ünlü insanların gerçek hayatlarını bilemiyoruz ama dışardan hoş görünüyor. ..fakat iç hayatlarına girsen belki elhamdülillah diyeceksin..çok zor günler geçirdim ve gün geldi o dertlere baktım beni gerçekten güzel şeylere itmiş, bu intihar edenler bunu göremediği için intihar ediyor…Peki bunu nasıl göreceğiz derseniz?sabırla Allahc.c.gösteriyor. .En ağır imtihanlardan geçenler demek ki onu kaldırabilir ama şahıs kaldırmak istemiyor, parası ile ekmek alacağına, çalışmak istemiyor ekmeği çalıyor. ..Halbuki çalışsa cabalasa emeğinin hakkını alacak…Sosyal medyadaki veya herhangi bir insanın hayatını bence haset etmeye gelmez belki senin hayatın onun hayatından bin kat güzeldir. ..Gerçeği sadece Allah bilir. ..Eğer güzel bir hayata sahip olmak istiyorsanız elinizdekinin kıymetini bilin Allah’a şükredelim çünki asıl kulluk varlık da sukreden yoklukla sabreden kulluk..Bir arkadaşım vardı onu gıpta ederdim an baktım ki benden daha kötü bir hayatı var,evliliği güzel bir arkadaşım meğerse sosyal medyada öyleymiş yani herşey dış görünüşte hakikatı kimse bilemiyor,peki biz napcaz? Allahu teala dan hakkımızda hayırlı olanı isticez. ..Maddi sıkıntı yaşıyor isek iş arayacağız,az da olsa gecinmeyi bileceğiz,
Hastalık varsa derman arayacağız
O’dan isteyeceğiz, O’na kulluk yapacağız. ..
Emin ol en büyük başarı, en güzel zenginlik en rahat hayat Allahın rizasinda. ..bunu yazıyorum çünki nefsimde bir zamanlar istemiştir, zahmet olmadan rahmet olmuyo..,
En güzel hayatlar onların olsun bize ahiret yeter diyen peygamberimiz s.a.v ‘e bak…
Eğer müslüman kişiler var zengin derseniz belki onlar verdikçe Allah arttiriyodur,yada müslüman Allah inancı olan insan intihar ediyor derseniz zannetmiyorum Allah inancı var..Allahi bilen intihar etmez,eğer böyle zorluklardan geçenler varsa bilakis Allahi bilme ve tanıma yollarına girmeli,kuran ı kerim meal okumalı ve sabır ile Allah dan yardım dilemeli. ..insaAllah zorlukları ile bir kolaylık bulacaktır. ..
Ne diyor şair ;mal da yalan mülk de yalan var biraz sen oyalan..
Ve yunus emre nin çok güzel bir sözü;
Cennet dediğin ne ki bir kaç köşk ile bir kaç huri
Isteyene ver onları bana seni gerek seni ‘deyip sadece dünya yı kalben terk etmemiz lazım
Vesselam

Okudunuz mu?  Eşim hasta ikinci eş alabilir miyim

Yorum: Bazılarının imtihanı neden çok ağır oluyor

Kayıtsız Üye
Allah c.c herkesin derecesini ölçer beterin beteri vardır peki sana sorum şudur sokakta yatan bir adam yastık yatak yorgan özlemezmi sabah kahvaltı etmeyi özlemezmi sence ama ona sorsan eğer Allah’a inanıyorsa sana ne der biliyormusun Allah büyük der inancı zayıf elindeki parayıda içkiye verenler var böyleleride var halbuki ikisininden birbirinden farkı yok kimisi imtihanla Allah’a yakınlaşır kimiside isyan eder uzaklaşır diyorsunki Allah neden engel olmadı kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın diyor zaten Allah c.c intiharın sonu nedir cehennem ? Peki o zaman neden kendinini tehlikeye atıyorsun diye sormazlarmı adama dilediğine rızkı bol dilediğine dert dilediğine sorunsuz hayat veren odur önemli olan o bulunduğun durumun Allah’tan geldiğini bilmektir

Okudunuz mu?  Oje ile abdest alınır mı? diyanet fetvası

imtihanlar neden bu kadar agir

Bu kategoride yer alan İslamda cinci hocalar ne kadar doğru? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bazılarının imtihanı neden çok ağır oluyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.