Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:10
sizden9
Abone

Uzun süre üzüntülerin sonu neden kısacık bir mutluluk oluyor

Uzun süre üzüntülerin sonu neden kısacık bir mutluluk oluyor

SatansJackhammer
uzun süren üzüntülerin sonu neden kısacık bir mutluluk oluyor bahsettiğim 20 sene üzüntüye 2 ay mutluluk verildi sonra gene mutsuzluk merhametinden şüphe etmeye başladım


Cevap: uzun süre üzüntülerin sonu neden kısacık bir mutluluk oluyor

bülent25
1- Bu göreceli bir durum. Sende ve ya çevrende öyle diye öyle olmak zorunda değil mesajı yazışın saçma olmuş sanki Matematikten bahsediyorsun 2+2=4 hesabı

2- Mutlu olmasını bilmek gerekir.

3- Dünya ve dünyevi şeyler için mutsuz olunmamalı. Felsefe bu olabilir.

4- Belki de bu mutsuzluklar senin için daha hayırlı olacak ahiret dereceni artıracaktır, bilemezsin. Şükür etmek gerekir.

En önemlisi ise ben bir alim değilim ve dini bilgim çok değil ama yaptığım şey sadece düşünmek oldu tıpkı senin gibi. Gördüğün gibi sonuçlar çok farklı oldu.


Cevap: uzun süre üzüntülerin sonu neden kısacık bir mutluluk oluyor

SatansJackhammer
ahireti isteseydim katılırdım sana ama ben bu dünyayı seçtm

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde evham yapmak

Cevap: uzun süre üzüntülerin sonu neden kısacık bir mutluluk oluyor

bülent25
tamam o zaman sadece 1. ve 2. maddeleri oku. O zaman sorun sende, senin aklında. Allah’a inanıyor musun bilmiyorum ama Allah’a inanıpta dünya hayatını isteyen tanıdıklarım oldu. BU çelişkilidir;

Allah’ı madem inanıyorsun onun sözlerine de inanıyorsun demektir ve asıl hayatını yani ahiret hayatını dünyaya hayatına seçmemek bu tamamen aptallık olur.

Fakat siz dünya hayatını tercih ediyorsunuz. Oysa ahiret hayatı daha hayırlı, daha devamlıdır. (A’la 87/16-17)

Gerçek şu ki bunlar, çarçabuk geçmekte olan (dünyay)ı seviyorlar. Önlerinde bulunan ağır bir günü bırakıyorlar. (İnsan 76/27)

Bu dünya hayatı sadece bir eğlenceden, bir oyundan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte asıl yaşama odur. Keşke bilmiş olsalardı! (Ankebut 29/64)

…Bunlar, dünya hayatının geçici menfaatleridir. Halbuki varılacak güzel yer, Allah’ın katındadır. De ki: Size bunlardan daha iyisini bildireyim mi? Takvâ sahipleri için Rableri yanında, içinden ırmaklar akan, ebediyyen kalacakları cennetler, tertemiz eşler ve (hepsinin üstünde) Allah’ın hoşnutluğu vardır. Allah kullarını çok iyi görür. (Al-i İmran 3/14-15)

Okudunuz mu?  Havai fişekler günah mı ?

Allah’a inanmama şansın yok çünkü merhatinden (haşa) şüphe ediyorsun.


bülent25
ister ahiret iste ister dünya iste, her koyun kendi bacağından asılır. Allah seni ıslah etsin.


İnanc
SatansJackhammer

Güzel kardeşim sen bir çıkmasızın içerisine girmişsin ve çırpınıp duruyorsun kendince manevi hayatına yorumlar yapıyorsun

ancak sana şunu söylim bak ALLAH ‘ ın kitabına Peygamberin Sünneti sıpsıkı sarıl bak ozaman hayatındaki gidişata

huzurlu olursun mutlu olursun hakkı batıldan ayırt edersin

he illakide ben dünya alemine aşık oldum dünya alemine önem vericem diyorsan karar senin

ama bak kendini şartlandır bu iş olur çok ümitsizsin hemen pes ediyorsun

ALLAH ISLAH EYLESİN


SatansJackhammer
kafamı karıştırdılar iice ya biri diyorki burayı seçen burda cennet orda chennem yaşar biri diyor mümin burda cehennnem yaşar diğeri diyor Allah yolunda olan mutludur ne olduğunu anlamadım valla formülü yk galiba mutluluğun

Okudunuz mu?  Namaz kılarken telefon çalarsa telefon kapatılır mı

SatansJackhammer
he senelerdir istediğim sadece bir duygu milletin hazine üstüne hazine bulmasıda benim zoruma gidiyor ben ise sadece bir duygu istiyorum mutluluk duygusu bile deil bunu şimdi verse neyi eksilirki sanki


İnanc
Güzel kardeşim kusura bakma ancak tam olarak senin problemin nedir ?

mutsuzmusun huzurunmu yok ?


SatansJackhammer
bir duygu istiyorum mutluluk duygusu deil farklı bir duygu ve ben ömür boyunca bu duygunun peşinden kştm ama bir türlü gelmedi geçenlerde bir geldi şükrettim artsın diye ama tam aksine gitti benim bildiğim şükredince artması gerekiyordu sonra aklıma şöyle bir ses geldi biraz saçma Allah diyorki insanların istekleri gerçekleşince şükretmezler ama sen şükrettin onun dediği gibi olmadı diye bu yüzden gitti duygun diyor 😀 biraz mantıklıda geldi gerçi kafayı yedim isyanaq girdim iice

Okudunuz mu?  Kafir birine şifa duası etmek caiz midir?

İnanc
güzel kardeşim öncelikle şunu söylim aklıma şöyle bir ses geldi demişsin bu şeytanın vesvesesidir

Siz şimdi diyorsunuzki benim ettiğim dua kabul olmadı ..

peki size bir soru sorim misafirliğe gittiniğiz zaman kapıyı açıncaya kadar vurursunuz veyahut 2veya3 defa vurursunuz ve o kapı sonunda size açılır

peki siz ALLAH’ın merhamet kapısına kaç defa gittiniz


SatansJackhammer
nasıl gidim dua ilemi dua ile olsa 8 senedir ediyorum hala bir şey yok


İnanc
Peki siz ALLAH’ın emirlerini yerine getirdiniz mi ?


bülent25
Seni çok iyi anlıyorum. Bende hayatım boyunca güvenebileceğim, arkadamdan iş çevirmeyecek, vs… yani o kadar ter temiz birini istedim ama bulamadım. Böyle bir insan şu anda yaşamıyor. Sana yemin ederim ki huzuru Allah aşkıyla bulursun. Allah’a güven ve emirlerinden kaçma. İbadetlerini zevkle yaparsın, cennete gitmek için ve ya cehenneme gitmemek için değil Allah’ın huzuruna çıkmak için yaparsın. Bunlar inan bana gerçek.

Okudunuz mu?  Allahümme Salli Duası Nasıl Okunur

bülent25
Allah bir başka ayetinde ise dinden uzak insanlar için, "Malı ‘bir yığma tutkusu ve hırsıyla’ seviyorsunuz." (Fecr Suresi, 20) şeklinde bildirmektedir. Bu ayetten de anlaşıldığı gibi cahiliye toplumundaki insanlar mal sahibi olma konusunda bir hırs içerisindedirler. Mal ve mülk zenginliği, Kuran ahlakını temel almayan toplumlar için, üstünlüğü ifade eden çok önemli bir özelliktir. Bu yanlış modelde, zengin olana saygı duyulur, değer verilir. İnsanlar istedikleri zenginliği elde ettiklerinde çok büyük bir güce sahip olduklarını düşünürler. Bu bakımdan herkes öncelikli olarak çok zengin olmak ister. Cahiliye insanlarının mala ve zenginliğe bu kadar düşkün olmaları, hayatları boyunca sahip olduklarını kaybetme korkusunu da beraberinde getirir. Bu çarpık mantığa ve anlayışa sahip olan insanlar, malları bir sebepten dolayı ellerinden alınırsa tamamen umutsuzluğa düşerler ve Allah’a karşı isyankar bir tavır gösterirler. Mallarının eksilmesinin aslında bir deneme olduğundan tamamen gaflette oldukları için, büyük bir zarara uğramanın üzüntüsünü yaşarlar. [url]http://www.nedenvariz.com/

Okudunuz mu?  Abdest şüphesi

Oysa Allah, Kuran’da Hadid Suresi 23. ayette, iman eden kullarına ellerinden çıkanlar için üzüntü duymamalarını ve kendilerine verdiği nimetler dolayısıyla da sevinip şımarmamalarını emretmiştir.

Dünya hayatının bir deneme mekanı olduğunun ve imtihan edildiğinin bilincinde yaşamayan insan, malı bir anda elinden alındığında neye uğradığını şaşırıp; olumsuz ve isyankar bir yapı gösterebilir.

Dinden uzak insanlar mal kaybını bu bozuk bakış açısıyla değerlendirdikleri için, bu olayların hayırlı ve iyi yönü olamayacağını düşünürler. Nitekim bu bakış açısı ve Allah’a karşı gösterilen tevekkülsüzlük nedeniyle, gerçekten de olaylar kendi aleyhlerinde gelişir.

Oysa hayır gözüyle bakan insanlar için durum tamamen farklıdır.

Mülklerini yitirmelerinin o anda bilmedikleri pek çok hikmetleri ve hayırları bulunmaktadır. Belki de Allah, bu vesile ile zenginlikten şımarmış ve büyüklük hissi duyarak dünya hayatının geçici heveslerine kapılmış olan kullarına bir hatırlatma yapmaktadır. Onlara, bütün gücün Allah’a ait olduğunu ve sadece Kendisi’ne, Allah’a, rağbet etmeleri gerektiğini hatırlatmaktadır.

Okudunuz mu?  Üvey kardeşin yanında tesettür

Allah, zorluk anında sabreden, tevekkül eden kullarına dünyada ve ahirette daha güzeliyle karşılık vererek, onlar için bilmedikleri hayırlı bir gelecek belirlemiştir. Bu şekilde dünya hayatının geçici menfaatleri yerine, sonsuz olan ahiret hayatındaki sayısız nimetleri onlara verebilir. Elbetteki bir kıyas yapıldığında sonsuz ahiret nimetlerinin daha hayırlı olduğu son derece açıktır.

alıntı- [url]http://dunyaahiret.com/hayirlidir.htm


CeyhuN_
< Mutlu olmasını bilmek gerekir. >
En doğru söz bu sanırım. Günümüzde şükretmeyi bilmeyenlerin tenezzül etmeyip mutsuz olacağı birşey, muhtaç birini mutlu edebilir. Manevi konuda diyorsanız psikolojik birşey.


ebediyyetyolcusu
"ahireti isteseydim katılırdım sana ama ben bu dünyayı seçtm"

Neden Kardeşim ?

Hayır siz, dünya hayatını seçip üstün tutuyorsunuz. (A’la Suresi, 16)
Ve ahireti terk edip-bırakıyorsunuz. (Kıyamet Suresi, 21)
Ahiret ise daha hayırlı ve daha süreklidir. (A’la Suresi, 17)

Okudunuz mu?  Mekruh yapan insan ibadeti kabul olur mu?

Dünya hayatı yalnızca bir oyun ve bir oyalanmadan başkası değildir. Korkup-sakınmakta olanlar için ahiret yurdu gerçekten daha hayırlıdır. Yine de akıl erdirmeyecek misiniz? (En’am Suresi, 32)

Dünya’yı seçtin peki ama bir gün ölüm gelip sana çatacak dünya’yı mecburen terk edeceksin sonra hesap vermek için Kıyamet günü diriltileceksin bunları hiç düşünmüyor musun ?

O gün insanlar, amelleri kendilerine gösterilsin diye, bölük bölük fırlayıp-çıkarlar. (Zelzele Suresi, 6)

İşte, kimin tartıları ağır basarsa, (Kaari’a Suresi, 6)

Artık o, hoşnut olunan bir hayat içindedir. (Kaari’a Suresi, 7)

Kimin tartıları hafif kalırsa, (Kaari’a Suresi, 8)

Artık onun da anası (son durağı) "haviye"dir (uçurum). (Kaari’a Suresi, 9)

Onun ne olduğunu (mahiyetini) sana bildiren nedir? (Kaari’a Suresi, 10)

O, kızgın bir ateştir. (Kaari’a Suresi, 11)

Dünya yıkalan bir köprüdür oradan geçmeye ebedi aleme gitmeye bak. Orada Cennet ve Cehennem’den başka gidilecek yer yoktur ikisinden biri seni beklemektedir

Okudunuz mu?  Oyunda hile yapmak

ebediyyetyolcusu
"nasıl gidim dua ilemi dua ile olsa 8 senedir ediyorum hala bir şey yok"

Eksiklik sende Kardeş, dua ediyorum hala bir şey yok demekle bir yere varamazsın.

Rabbinize yalvara yalvara ve için için dua edin. Şüphesiz O, haddi aşanları sevmez. (Araf Suresi, 55)

İnsan hayra dua ettiği gibi, şerre de dua etmektedir. İnsan, pek acelecidir. (İsra Suresi, 11)


dmlgln
Kardeşim bak bende dua ediyorum sekiz senedir ama görüyorum ki yaşadağım her olay bana neler neler katıyor.Üzülsemde hakkımda hayırlı olduğunu görüyorum.Ya da hayırlı olduğunu göremesem de biliyorum ki bu dünya imtihan dünyası.Burada sınavdan geçiyoruz.Sen hep aklından bunu geçir.Mutlu olmak istiyosanda birilerine yardım et.Bir kaba su koy sonra bak pencereden bu sıcaklarda ufak bir kpeğin nasıl iştahla o suyu içtiğini gör mutlu ol.Bir yaşlının koluna gir yoldan geçir;bir çocuk bisiklete biniyoken düştüğünde kaldır ufak şeylerle mutlu ol.bir çikolata ye ,yağmurda yürü ,şarkı mırıldan ,çiçek kokla kendini mutlu edecek şeyler bul.Yada ne yap biliyo musun bir sandalyeye otur ve yürüyemediğini düşün.kalkmak istesende kalkma yürüyebildiğine şükret sonra.gözlerini kapat 1 saat öyle yaşa.el yordamıyla bul etrafındakileri.bak ne kadar çok mutlu olursun sahip olduklarından dolayı….

Okudunuz mu?  Hangi alimler doğru söylüyor?

karadamlalar
"İnsan hayra dua ettiği gibi, şerre de dua etmektedir İnsan, pek acelecidir (İsra Suresi, 11)"

subhanAllah,bu ayet çok iyi bir açıklayıcı değil midir?

Bu kategoride yer alan Meni Mezi vedi vicudumuzun herhangi biryeri ile dokunursak gusül almamız gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uzun süre üzüntülerin sonu neden kısacık bir mutluluk oluyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.