Anasayfa
26 Aralık 2023, 19:48
sizden91
Abone

Gusül abdestinde evham yapmak

Gusül abdestinde evham yapmak

titanic97
hocam iyi günler.öncelikle soruma cevap versenizde vermesenizde canınız saolsun.
bizim bir arkadaş var gusül abdesti alırken baya bir evham yapıyor kendi kendine çekiniyor ailesiyle bu tarz konuları konuşmaya ben size bu arkadaşın sıkıntısını söyliyecem.
Gusül abdesti aldıktan sonra durlanırken burnundan bişey akması sonucu tekrar terar yıkanıyo buraya şuraya burnumdan pislik deydi diye tekrar tekrar durlanıyo bir türlü içini rahat ettiremiyo diye yakınıyo.
Banyodan çıktıktan sonra da abdestim kabul oldumu diye şüpheye düşüyo.
Hocam sizce bu çocuğa tavsiye edebileceğiniz bişey var mı sizden bunu rica ediyorum.bana herşeyini anlatabiliyo ailesi biraz sorunlu çocukta bunalım içinde sizce gusül abdestinde durlanırken burnundan veya şeyinden bişey akması durlandığı suyu pislettiği için bişey olur mu? iyi günler

Okudunuz mu?  İçim ALLAH ı inkar ediyor dilimden ise şehadet ve salavat hiç düşmüyor

Cevap: gusül abdestinde evham yapmak

hafsa021
öncelikle guslünün gereğini hakkıyla yerine getirmesi gerekiyor.diğer akıntılara gelince eğer onlar şehevi hislerden kaynaklanmıyorsa o gusül tamdır inşaAllah.sakın böyle vesveselere aldanıp da ibadetlerimizi aksatmayalım.


Cevap: gusül abdestinde evham yapmak

KulBarış
hafsa021’in de dediği gibi eğerki gusül gerektiren bir pislik gelirse tekrarlanması gerekir ki alınan gusül düşer.
lakin (sonrasında gelen ) kanama,sümük,kan,idrar guslü değil abdesti bozar.guslün tekrar edilmesi gerekmez.

Okudunuz mu?  Seferi iken kılınan namaz vakit çıkmadan seferilik biterse tekrar kılınır mı

Cevap: gusül abdestinde evham yapmak

titanic97
saolun Allah razı olsun çok teşekkür ederim


ugurr
Selamünaleyküm hocam, ben cünüp isem banyo doluysa bekliyorum ama bir namaz vaktini geçirmiyorum gusül için tabiki. Ama bekleme esnasında telefonumdan internette geziniyordum ve şehit haberi okudum şehit düşenlerin fotoğrafları vardı haberde ben de onların fotoğraflarını gördüm çok pişman oldum şimdi aklıma gelip duruyor günah mı diye. Ya da Facebook’ da gezinirken dini bir paylaşıma denk gelmiştim. Okumadım ama gözüme ilişti. Mesela Allah ya da Besmele’ yi Arapça olarak elimizde olmadan denk gelse görmek cünüp iken günah mı. Cünüplükle alakalı aklıma vesveseler geliyor evham yapıp kafama taktım bunları. Gusül abdesti almak için beklerken oturup hiçbir şey yapmadan mı beklemeliyim yoksa başka işlerle uğrabilir miyim internet ya da televizyon gibi. Benim kafama takılan cünüp internette eğer vefat ya da şehadet haberi görürsem bu onlara saygısızlık olur mu ya da dini bir yazıya denk gelsem günah olur mu. Belki ilginç bir soru oldu ama kafama takıldı.
Selametle.

Okudunuz mu?  Mehmet Ali Demirbaş Kimdir?

ACİLSERVİS
Aleykümüsselam. Bir namaz vaktini geçirmemek gusül için değil namaz kılman için gereklidir. Diğer tüm düşüncelerin hatalı ve gereksizdir. Cenabetken bir çok hayırlı işler yapılabilir veya okunabilen dualar okunabilir.
İlmihalin temizlik, namaz ve oruç bölümlerini mutlaka oku.


ugurr
teşekkür ederim…

Okudunuz mu?  Tesbihattan sonra 10 kere la ilahe illAllah

ACİLSERVİS hocam eskiden çok fazla cünüplük hakkında vesveseler ve takıntılar ama gitgide azaldı inşAllah tamamen düzelicem hepsi geçicek, Allah kulları için kolaylık ister bu şekilde de düşünmek gerekir, burada sorularımızı cevaplayan sizin gibilerden de Allah razı olsun.


gusülden sonra burundan sümük çıkması

Bu kategoride yer alan 5 kere gusül aldım hala tedirginim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdestinde evham yapmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.