Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:59
sizden5
Abone

Eşim söz verdi o şartla evlendim sözünü tutmuyor ne yapmalıyım.

Eşim söz verdi o şartla evlendim sözünü tutmuyor ne yapmalıyım.

hatalar
Selamünaleyküm ben psikoloji3. Sınıf öğrencisiyim ve evliyim eşim benimle evlenirken beni oktucağına söz verdi ben o şartla evlendim. 3 sene okuttu ve 4. Sene beni okula göndermeyeceğini söylüyor. Aynı zamanda şehir değişeceğini ve bana danışmadı bile kendi kararı gel diyor ben kalıp 1 sene okuyup izin vermesede sonra onun olduğu şehire gitsem bunda bana günah var mı ? Onun bu tutumuna günah varmı? Neyi seçiceğim bilemiyprum bana yardım edin annem ve ablam bu konuda eşini dinlememen günah değilse okula devam et biz senin yanındayız dediler. Ve şu rüyayı gördüm ben camideyim en üst kattayım arkamdan biri kovalıyor kaçıyorum. Caminin ortasında kocaman avize olur hani annem onun üstünde bana doğru sallıyor atlayıp kaçayım diye ben tereddüt ediyorum. Sonra atlamaya karar veriyorum atladığımda ise tutunamayıp camiden bayağı yüksekten caminin yerine yapışıyorum. Bir yerim kanıyor anneme ambulansı ara diye biliyorum gücüm yettiğince.. Sonra annemle caminin yukarısına doğru beraber koşuyoruz. Bunun tabiri nedir acaba ? Lütfen bana yardım edin.

Okudunuz mu?  Abdest/Takva

Yorum: Eşim söz verdi o şartla evlendim sözünü tutmuyor ne yapmalıyım.

Omer Faruk
Selamün Aleyküm kardeşim,

Eşinizle mutlu mu olmak istiyorsunuz birbirinize rakip mi olmak istiyorsunuz? Öncelikle buna cevap bulmanız gerekiyor. Eğer mutlu olmak istiyorsanız birbirinize karşı sözünüzü tutmanız gerekir. Eğer eşiniz bunu keyfi şekilde engelliyorsa, eşe bu konuda itaat yoktur. Ancak toplamda ailenizi (çocuğunuz var mı bilmiyorum) etkileyen zorunlu bir karar varsa ailenizin mutluluğu için her ikiniz de fedakarlık yapmalısınız.

Okudunuz mu?  Oğlumla uğraşmaktan namaz kılamıyorum ya

Başka zorunlu bir mazareti yoksa sözünü yerine getirmesi farzdır. Çünkü Rasulullah (A.S) sözünde durmamayı Münafığın alametlerinden olarak değerlendiriyor. Sizin bu konuda O’na itaat etmeniz gerekmez. Ama unutmayın mutlu olmak uzlaşma demektir. Danıştığınız insan kocanızla yaşamıyor siz yaşıyorsunuz. Dengeli ve şeytanı sevindirecek kararlar almamanız dileğiyle Allah’a emanet olunuz.

Okudunuz mu?  Diş kanaması abdesti bozar mı ?

Yorum: Eşim söz verdi o şartla evlendim sözünü tutmuyor ne yapmalıyım.

Kayıtsız Üye
öncelikle tatlı dille konuşmanı öneririm. bu sözde durmamanın nedeni ne olabilir bunu anlamaya çalış. eğer bunun ardında başka bir sorun varsa bunu çözmeye çalışın. islami olarakta niye bu kadar çekiniyorsun ki. sözünü tutmayan o, seni eğitim hakkından mahrum bırakmak isteyen o, senin düşüncelerine ve kararlarına önem vermeyen o ama günah ona değil sana mı yazılacak. eşin yanlış bir düşünce de eğer konuşarak çözemiyorsan eğitimine devam etmenin sana bir günahı olmaz.
müslüman bilgili, çalışkan, eğitimli olmalı. kuranın ilk ayeti "Oku" sana Allah emrediyor. Allah’a itaat edeceksin kocana değil

Okudunuz mu?  Helal sertifikalı ürünler hakkında bilgi

Yorum: Eşim söz verdi o şartla evlendim sözünü tutmuyor ne yapmalıyım.

Kayıtsız Üye
Eşim bana evlenmeden önce söz verdi sigarayı bıraksam ve namaz kılcam diye ama yapmıyor ve ben çok üzülüyorum ona hiç güvenmiyorum ve ısınamıyorum bu yüzden pişmanım böyle biriyle evlendiğimde ve ne yapmalıyım böyle düşündüğüm için günah olur mu o da sözünü tutmadığı için günahkar mıdır ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Zina eden ve tövbe eden kişi ile hiç etmemiş kişi bir tutulur mu?

Şem’a
Sözünde durmamak elbette büyük günahlardandır ama tavır alacağınıza ona yardım edin.

Evlenmeden önce kız ve erkek birbirlerini bir sürü söz söylerler bazı vaatlerde bulunurlar
Daha sonra yerine getirmedikleri için sorunlar çıkar bu maalesef hepimizin yaşadığı durumlar
size tavsiyemiz sabredin Allah’tan yardım dileyin her namazdan sonra dua edin ileride Hidayet kime gelir kim iyi olur Kim kötü olur bilinmez ağzınızdan duayı bırakmayın inşAllah bir gün tutar

Bu kategoride yer alan Parayla Dua Yazdırmak veya Bilgi Almak Günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşim söz verdi o şartla evlendim sözünü tutmuyor ne yapmalıyım. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.