Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:59
sizden5
Abone

Parayla Dua Yazdırmak veya Bilgi Almak Günah mı

Parayla Dua Yazdırmak veya Bilgi Almak Günah mı

merfa35
Merhaba kardeşlerim.
Ben bir oğlanı çok seviyorum ve biz ayrılalı 2 sene oldu. Bu süre zarfında onun dönmesini hep istedim ama Allah’a el açıp dualar ederek bunu istememiştim. Ancak O’ndan istemem gerektiğinin farkına vardım. Ancak internette o kadaar çok hacet duası var ki… Benim yaptığım bazıları oldu. Mesela: Yasin+Mübin duası okudum. Enfal suresi 63. ayet ve Taha suresi 39. ayetleri okudum. Fakat internetin derinliklerine indiğimde bir çok dua ile karşılaştım ve ne yapacağımı bilemedim. Instagram da bir sayfa buldum ve kişi bana her dua herkese iyi gelmez dedi. Doğru dua ancak ebced değerleri vs. gibi şeyler hazırlanarak bulunabilir dedi. Bu kişi bana dua hazırlayabileceğini söyledi ve 200 tl istedi.
1) Dua parayla hazırlanır mı? Bu günah değil mi?
2) Bu ilme sahip değilim? Doğru duayı nasıl bulurum?

Okudunuz mu?  Tövbe etmenin belirli sabit bir kural şeklinde şekli var mıdır ?

Yorum: Parayla Dua Yazdırmak veya Bilgi Almak Günah mı

Tevbe
Ne tarz bir dua yazacak anlamadım ? Bu yüzden şiddetle uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Sevdiğinizin size gelmesini istiyorsanız Allah’a samimi bir şekilde el açıp "Allah’ım ben bu kişiyi çok seviyorum, eğer bu kişi benim için hayırlı olan ise onunla kavuşmamızı nasip et." tarzında dua etmeniz yeterlidir. allah-ü Teala tüm sevenleri kavuştursun. Sakın büyü tarzı şeylere bulaşmayın bunun vicdan azabını ömür boyu çeker ve eşinize her baktığınızda günahınızı görürsünüz. Allah bizlere af buyursun.

Okudunuz mu?  Fotoğraf çekmek haram mı?

Yorum: Parayla Dua Yazdırmak veya Bilgi Almak Günah mı

bbgbbg
Tevbe’nin dediklerine artı olarak şunu eklemeliyim ki haram şeyler için dua etmek doğru değildir.Dinimizde sevgili olmak vb. şeyler(belli usüller hariç) olmadığı için böyle bir dua etmemenizi size tavsiye ederim.

Ama tabiki o kişiyle evlenmek için dua etmek ayrı çünkü evlilik helaldir.Ben "Allah’ım şununla birlikte olayım,bununla sevgili olayım" gibilerinden dualardan bahsettim.

Bu kategoride yer alan Kadının nereleri helaldir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Parayla Dua Yazdırmak veya Bilgi Almak Günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.