Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:09
sizden9
Abone

Tövbe etmenin belirli sabit bir kural şeklinde şekli var mıdır ?

Tövbe etmenin belirli sabit bir kural şeklinde şekli var mıdır ?

Mantı
Kardeşlerım nasıl tövbe edilir tövbe etmenin sabit bir kuralı varmıdır hep o kurala göre mi tövbe edilir yoksa elımızı acıp Allahım gunahlarımı affet bı daha yapmıcam demek tövbe için yeterli midir? Sitelerde tövbe hakkında uzun sayfalarca yazılar var hepsini kafamda mı tutmalıyım tövbe için yardımcı olursanız çok ıyı olur arkadaşlar

Okudunuz mu?  Ezan Okunurken ilahi dinlenirmi ?

Cevap: Tövbe etmenin belirli sabit bir kural şeklinde şekli var mıdır ?

Ercan
Tevbenin belirli bir şekli yoktur. Günahlarınızdan pişman olmanız ve günahlarınızı bağışlayacak, tevbelerinizi kabul edecek Rabbinizin olduğunu bilmeniz yeterlidir.


Cevap: Tövbe etmenin belirli sabit bir kural şeklinde şekli var mıdır ?

Mantı
sağol ercan kardeşim çok mutlu oldum hangi günahı işlersen işle Allahım pişman oldum gunahımı affet bir daha yapmıcam demek sadece bunları söylemek yeterli yanı dımı aklıma vesveseler gelıyo yanlıs tövbe ediyosun yada eksik tövbe ediyosun diye .1.pişman olsam 2.bır daha gunaha dönmesem bu tövbe midir yanı yeterlı mıdır? Sorularla islamıyet sıtesınde tövbe hakkında yazılanları okudum sankı tövbe edebılmem ıcın bütün sıtelerde yazılı olan özellıklerı kafamda tutmam gerekıyo anca öyle tövbe etmem gerekıyo gıbı hıssedıyorum huzursuzum kardesım 🙁

Okudunuz mu?  Açıktan Imam hatip lisesine kayıtlar ne zaman başlıyor?

Cevap: Tövbe etmenin belirli sabit bir kural şeklinde şekli var mıdır ?

fanihayat
Selamün Aleyküm

Kardeşim bak Adem A.S ve Havva Validemiz Cennetten çıkarıldıkları zaman nasıl tevbe ettiler !

Dediler ki: "Rabbimiz, biz nefislerimize zulmettik, eğer bizi bağışlamazsan ve esirgemezsen, gerçekten hüsrana uğrayanlardan olacağız." (Araf Suresi, 23)

Okudunuz mu?  Çıkar Yol Bulamayınca Nasıl Dua Etmeli? Ne Yapmalı?

Hatalarına pişman oldular ve tevbe ettiler.

Derken Adem, Rabbinden (birtakım) kelimeler aldı. Bunun üzerine (Allah da) tevbesini kabul etti. Şüphesiz O, tevbeleri kabul edendir, esirgeyendir. (Bakara Suresi, 37)

Cenabı Allah’a şöyle tevbe edebilirsin

Estağfurullah, Estağfurullah, Estağfurullah el azim, el kerim, el rahim ellezi la ilahe illa hüvel hayyul kayum ve etûbu ileyh.

Okudunuz mu?  Şefaat nasıl istenir?

Bunu hata ve günah işlediğin zaman değil her gece yatağına yatarken söylemeye kendini alıştır.

İstiğfarın fazileti çok fazladır. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(İstiğfar okuyunuz! İmdadınıza yetişirim.) [Hud 52]

İstigfar duâsı

Hadis-i şerifte, Her namazdan sonra, üç kere ‘Estagfîrullahel’azîm ellezî lâ ilâhe illâ huv el-hayyel-kayyûme ve etebü ileyh’ (57) okuyanın bütün günahları affolur buyuruldu.
Hadis-i şerifte, İstigfâra devam edeni, çok okuyanı, Allahü teâlâ, derdlerden, sıkıntılardan kurtarır. Onu, hiç ummadığı yerden rızıklandırır buyuruldu.
Derdlerin, belâların gitmesi için, istigfâr okumak çok faydalıdır.
İstigfârlardan meşhûr olanı, Peygamberimizin bildirdiği, Estagfirullahellezî lâ ilâhe illâ hüverrahmanirrahîm el-hayy-ül-kayyûmüllezî la-yemûtü ve etûbü ileyh Rabbigfir lî (6) istigfarıdır.
Bu istigfarı yirmibeş kere okursa, odasında, âilesinde, evinde ve şehrinde hiç kaza, belâ olmaz. Bunu her sabah ve akşam okumalıdır. Âlimlerin çoğu, talebelerine ve evlatlarına bunu okumalarını tavsiye etmişlerdir. Çok faydasını görmüşlerdir.
Günde en az yüz defa, Estagfirullâhel’azîm… söylemek çok faydalıdır.
Her zaman ve her yerde ve namazlardan sonra ve yatarken, manâlarını düşünerek, çok Estagfirullah min külli mâ kerihAllah veyâ kısaca Estagfirullah demelidir.

Okudunuz mu?  Rızka kısmete mani olma

estağfurullah ne demek sorularla islamiyet, estağfurullah ne demek islam, tövbe estağfirullah demek yeterlimi

Bu kategoride yer alan Abdest Alınan Yere Basmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbe etmenin belirli sabit bir kural şeklinde şekli var mıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.