Anasayfa
15 Mayıs 2023, 13:29
sizden07
Abone

Fotoğraf çekmek haram mı?

Fotoğraf çekmek haram mı?

ali29
Selamun Aleyküm
Bir sitede görmüştüm .Resmi belgeler harici fotoğraf çekmek haram diyor bunun doğruluğu var mıdır.?


Yorum: Fotoğraf çekmek haram mı?

muvaffak
Fotoğraf çekmek haram değildir. Bunu söyleyen kişi konu hakkında bilgisi olmayan bir kişidir. Yabancı insanları, haram olduğu belli işler yapılırken, olaylar içindeyken fotoğraf çekmenin dışında fotoğraf çekmenin fıkhi bir sakıncası yoktur.

Okudunuz mu?  Nasıl Dua Etmeliyim?

Bilgisayarda Ki Verilerin Silinmemesi

Kayıtsız Üye
Ben fotoğrafçılık hakkında bir şey sormak istiyorum. Şimdi mesela bir çiftin fotoğraflarını çekiyorsun ve bilgisayarda photoshop vsvs uyguluyorsun. Ama bilgisayardaki veriler herzaman işte malum kişiler tarafından kaydediliyor silsende silmesende. Verileri silsende, bilgisayarı parçalasanda o veriler artık başkaların elinde oluyo. Peki bu ozaman günahmı/ kul hakkımı oluyor ? Müşteriler istemese bunu… veya mesela tesettürlü bir kadın fotoğrafını paylaşması haram ya, ozaman buda başka yanancı erkeklerin eline mutlaka geçiyor..

Okudunuz mu?  Kötü İnsanları Öldürmek haksız yere mi adam öldürmeye giriyor?

Yorum: Fotoğraf çekmek haram mı?

muvaffak
Çiftin fotoğraflarını çekip işiniz bittikten sonra onları bilgisayarda saklı tutmanız, bir yerde paylaşmamanız sizin yapmanız gereken şeydir. Bilgisayarda sadece hafızada olan bilgilerin üreticiler tarafından kopyalanamadığına dair sözleşmeler mevcuttur. Aldığımız bilgisayar şahsımıza aittir ve "Kişisel verilen korunması kanunu" tüketici olan bizlere sadece bilgisayar hafızasında saklı olan dosyalara erişilemediğine dair taahhüt vermiştir. Bu taahhüt gereğince sizin bir yerde paylaşmayıp sadece bilgisayarınızda saklı olan fotoğraflardan sorumlu değilsiniz. Eğer illegal yollarla kopyalanıyor ve bundan sizin haberiniz olmuyorsa yine sorumlu değilsiniz. Gerekli yazılım bazlı güvenlik önlemlerini alın, onun dışında üzerinize bir sorumluluk yoktur.

Okudunuz mu?  Hergün büyük abdest sonrası gelen meni

Kayıtsız Üye
Abi bak anlatamıyorum tam. Bahsettiğim şey masonluğun kendisi. Bunlar ister bilgisayar firmalarının kendisi olsun ister programların sahibi olsun bu verielr herzaman saklanıyor. Gizlilik diye bir şey yok teknolojise. Ve bunu ben biliyorum. Ozaman ben bile bile başkalarının fotoğraflarını bilgisayara aktarmam günahmı oluyor çalındığını bilerek?

Okudunuz mu?  Fetvameclisi.com sitesinin fetvaları güvenilir mi? Fetva meclisinde, Fetva veren Alimler Kimlerdir?

Kayıtsız Üye
Maalesef gizlilik konusunda dikkat etmeliyiz bende yeni duyduğumda eyvah dedim bilmiyordum Allah affetsin inşaAllah Allah bilmediğimiz şeyler için sorumlu tutmaz bende çekmiştim bilmiyordum Allah affetsin fotoğraf çekerken dikkat edin mutlaka özellikle bayanlar açık fotoğraf çekmesinler herkes görüyor bir şekilde bir yerde saklanıyormuş silseniz de bir şey değişmez maalesef gizlilik diye bir şey maalesef ki yok kıyamet alamet-i bu olsa gerek gizlilik ve mahremiyet diye bir şey ne yazık ki yok..

Okudunuz mu?  Farklı varlıklar görüyorum

Omer Faruk
< Abi bak anlatamıyorum tam. Bahsettiğim şey masonluğun kendisi. Bunlar ister bilgisayar firmalarının kendisi olsun ister programların sahibi olsun bu verielr herzaman saklanıyor. Gizlilik diye bir şey yok teknolojise. Ve bunu ben biliyorum. Ozaman ben bile bile başkalarının fotoğraflarını bilgisayara aktarmam günahmı oluyor çalındığını bilerek? >
Sevgili kardeşim,

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz (s.a.v) neden birden fazla kadınla evlendi?

Müslüman kadının tesettürlü fotoğrafının hiçbir sakıncası yoktur. Allah tesettürü zaten bunun için emretmiştir. Kaldı ki müslüman kadın islama aykırı giyimi içeren fotoğrafını ortalık yerde paylaşmayacağını bilir.

Aslında internet Allah’ın herşeyi kaydeden sıfatına güzel bir örnektir. Müslüman bundan ibret alıp Allah tarafından her an takip edildiğini ve mümkün olduğunca doğru davranmaya dikkat etmelidir. Fotoğraf ve fotoğraf sanatı harama konu olmadıkça yapılması gereken çok güzel bir meslektir. Müslümanlar bu sanat alanlarında kendilerini geliştirerek müslüman toplumun helal yoldan ihtiyacını karşılamalıdır.

Okudunuz mu?  Lise öğrenciyim Cuma namazına gidemiyorum ne yapmam lazım

Selametle…


Üyeee
Ya bu tesettürlü fotoğraf paylaşımı için herkes başka bir şey diyor gerçekten anlamıyorum. Bazıalrı diyoki sadece yüzünüde paylaşsa haramdır. Bazıları diyoki tesettürlüyse sakıncası yok. Bende öylece arada kalıyorum.. bunun net bir açıklaması varmı bu konuyla ilgili konularada baktım ama …

Okudunuz mu?  Esirgeyen ve bağıslayan ALLAH ın adıyla ilgili

Omer Faruk
Allah tesettürü niye emretmiş? Evde giyinmek için mi?


fotoğrafçılık

Bu kategoride yer alan Bu Yaptığım Şirkmi oluyor ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fotoğraf çekmek haram mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.