Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:15
sizden3
Abone

Nasıl Dua Etmeliyim?

Nasıl Dua Etmeliyim?

şule.
Merhaba ben Şule, 15 yaşındayım.
Geçen sene kapandım ve 5 vakit namazımı kılıyorum.Fakat 15 yıldır tek bir dua ediyorum, o dua için yalvarıyorum Allah’a ama kabul olmuyor.O duanın kabul olması benim için çok önemli fakat olmuyor işte Allah beni hiç bir zaman dinlemiyor,o hep diğer kullarını duyuyor… Başka hiçbirşey istemedim ondan kendimi bildim bileli aynı duayı ediyorum.Gece uyanıp dua ediyorum, sabah namazından sonra dua ediyorum,yağmur yağarken,oruçluyken hep dua ediyorum ama olmuyor işte duyuramıyorum sesimi.
Ne zaman bişey istesem içimden ertesi gün düşmanımda görüyorum.Artık Allah’ın beni sevmediğine inandım, namaz kılmak hiç içimden gelmiyor zaten çoğunu kaçırıyorum artık,başörtüsü takmaktan sıkılıyorum diğer arkadaşlarım gibi açık olmak istiyorum fakat günaha girdiğimin farkındayım ama içimden gelmiyor işte.Evden çıkmak istemiyorum hiçbir arkadaşımla görüşmüyorum.
Ne olur yardım edin imanım azalıyor ve ben çok korkuyorum.Nasıl dua etmeliyim,nasıl duyurabilirim sesimi?
Neden Allah beni hiç duymuyor ?


Cevap: Nasıl Dua Etmeliyim?

kadir57
Merhaba Bende 15 Yaşındayım senin gibi Dua ediyorum benim dualarım kabul olması için Ya sabırla bekliyorum Aynı şekilde Sende Devam et Dua etmeyi şükret Başını kapat Aileni Dinle Ama mutlaka Allahın izniyle sein dualarında kabul olur.Sen Ne kadar Sabırla Beklersen O kadar iyi Ve Sevabın olur. 🙂

Okudunuz mu?  Bende tevbe etmek istiyorum ama bu kadar günahla kabul eder mi rabbim tevbemi....

Cevap: Nasıl Dua Etmeliyim?

kadir57
Şu Ayetti okuyarak Dİkkatini çekebilirsin. 🙂
Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphe yok ki Allah sabredenlerle beraberdir. (Bakara (153))


Cevap: Nasıl Dua Etmeliyim?

def123
Allah’tan istediklerimiz eğer bu dünyada olmazsa, cennete olacak ve biz keşke hiç bir istediğimiz dünyada olmasaydı da, cennette olsaydı diyecekmişiz. Böyle duymuştum, eğer yanlış değilse, cennette kat ve kat daha fazlasını inşAllah cennete gidersen inşAllah Allah (C.C) sana verir. İçini rahat tut, Allah’ın rahmet ve bereketi üzerine olsun. 🙂 İmandan şaşmamanı ve dua etmeyi, namaz kılmayı bırakmamanı tavsiye ederim, ayrıca namazdan sonra tesbihat yapmanı ve ondan sonra da dua etmeni tavsiye ederim sana. İnşAllah kabul olur, olmassa da cennette kat ve kat daha iyisi olur. 🙂

Okudunuz mu?  Evlenmemek için ALLAH a yemin ettim

Şema
< Merhaba ben Şule, 15 yaşındayım
Geçen sene kapandım ve 5 vakit namazımı kılıyorumFakat 15 yıldır tek bir dua ediyorum, o dua için yalvarıyorum Allah’a ama kabul olmuyorO duanın kabul olması benim için çok önemli fakat olmuyor işte Allah beni hiç bir zaman dinlemiyor,o hep diğer kullarını duyuyor Başka hiçbirşey istemedim ondan kendimi bildim bileli aynı duayı ediyorumGece uyanıp dua ediyorum, sabah namazından sonra dua ediyorum,yağmur yağarken,oruçluyken hep dua ediyorum ama olmuyor işte duyuramıyorum sesimi
Ne zaman bişey istesem içimden ertesi gün düşmanımda görüyorumArtık Allah’ın beni sevmediğine inandım, namaz kılmak hiç içimden gelmiyor zaten çoğunu kaçırıyorum artık,başörtüsü takmaktan sıkılıyorum diğer arkadaşlarım gibi açık olmak istiyorum fakat günaha girdiğimin farkındayım ama içimden gelmiyor işteEvden çıkmak istemiyorum hiçbir arkadaşımla görüşmüyorum
Ne olur yardım edin imanım azalıyor ve ben çok korkuyorumNasıl dua etmeliyim,nasıl duyurabilirim sesimi?
Neden Allah beni hiç duymuyor ? >

Allah’a yapılan bütün dualar şüphesiz yerini bulur ama ne zaman kabul olacağını bilemeyiz.
Şayet dünyada kabul olmazsa ahrette karşılığı verilecektir.
İstediğimiz şeyin hakkımızda hayırlı olup olmadığını bilemeyiz.
Onun için biz dua etmeye devam edip sabırla beklemeliyiz.

Okudunuz mu?  Bilgi yarışmasından kazanılan para haram mıdır?

< DUADA ACELECİ DAVRANMAKTAN KAÇINMAK

İnsan fıtratı gereği aceleci bir varlıktır. Yaratılışındaki bu acelecilik ön plana çıktığı zamanlarda da hareketlerinin sonucunu düşünmeden davranabilmektedir. Nitekim bu yüzden Kuran’da, "İnsan aceleden (aceleci olarak) yaratıldı. Size ayetlerimi yakında göstereceğim. Şimdi hemen acele etmeyin” (Enbiya Suresi, 37) şeklinde bildirilmektedir. Bu acelecilik genellikle dünya nimetlerinin elde edilmesi konusunda ön plana çıkar.İnsan cennete ve Allah’ın nimetlerine karşı büyük bir istek duyar. Bu nimetlerin benzerlerinin dünyada da yaratılmışolmasının sebeplerinden biri, cennetin özelliklerini biraz daha iyi kavranmasını, cennete duyulan isteğin artmasını sağlamaktır. Oysa insan hem bu nimetlere duyduğu istekten, hem de aceleci olduğundan ötürü nefsinin arzu ettiklerinin hemen gerçekleşmesini ister. İnsanın bu aceleciliği zaman zaman dualarına da yansıyabilir. Dua ettiği zaman hemen duasına karşılık verilmesini ister. Duasına karşılık alması biraz gecikirse "dua da ediyorum, ancak kabul edilmiyor” şeklinde çok yanlışbir serzenişte bulunabilir. Sabırsızlık, zamanla ümitsizliğe hatta duanın terkedilmesine kadar gider.

Okudunuz mu?  Faiz parasıyla vergi vermek

Oysa mümin bilir ki, kendisi için neyin hayırlı olduğunu en iyi bilen Allah’tır. "… Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz” (Bakara Suresi, 216) ayeti, insana bunu haber verir. Bu nedenle insan Allah’tan bir şeyi istediğinde, takdiri O’na bırakmalı, O’ndan her şartta razı olmuşbir biçimde sabırla beklemelidir. Belki dua ederek talep ettiği şey kendisine bir fayda sağlamayacaktır, o nedenle Allah bunu kendisine vermemektedir. Belki de o hayra ulaşması için belirli bir olgunluğa kavuşması, bunun için de bir süre eğitilmesi gerekmektedir. Belki Allah kendisine daha da hayırlı bir başka nimet verecektir, ama sabrını ve sadakatini denemektedir.

Okudunuz mu?  Konser var ne yapıcam bilmiyorum.

Tüm bunlar dua eden insanın, duasında sabırlı ve kararlı olması, Allah’ın rahmetinden asla ümit kesmemesi gerektiğini göstermektedir. Nitekim Kuran’da, duada sabırlı olmaya özellikle dikkat çekilir:

"Sabır ve namazla yardım dileyin. Bu şüphesiz, huşu duyanların dışındakiler için ağır bir yüktür.” (Bakara Suresi, 45)

Kuran’da dua ederken kararlı olmak öğütlenmiştir. Dua bir ibadettir ve duada sabır, dua eden açısından önemlidir. Sabırla dua etmek duanın konusu olan isteklere olan ihtiyacın, bu konudaki sıkıntının, daha önemlisi Allah’a olan yakınlığın arttığının göstergesidir. Duada sabır göstermek mümini olgunlaştırır, güçlü bir irade ve karakter kazandırır. Duada sabır gösteren mümin, duasının karşılığını, istediği şeylerin birçoğundan daha değerli olan, derin bir manevi hal kazanarak alır.

Okudunuz mu?  Allahın gaybı bilmesi ve dilediğine bildirmesi hakkında soru?

Peygamberlerin çoğu Allah’a olan taleplerini kimi zaman yıllar boyu hiç durmadan duayla ifade etmişler, Allah ise onlara istediklerini kimi zaman yıllar sonra vermiştir. Hz. Yakub’un, oğlu Hz. Yusuf’a kavuşması, Hz. Yusuf’un yıllar boyu kaldığı zindandan kurtularak güç ve iktidar sahibi olması, Hz. Eyüp’ün şeytanın kendisine dokundurduğu azaptan kurtulması, bunların hepsi büyük sabır örnekleridir.

Allah bu salih kullarının dualarının karşılığını belirli bir süre ertelemekle onlara hayır dilemiş, onları bu sayede olgunlaştırmış, eğitmiş, sadakat ve ihlaslarını pekiştirmiş, onları cennette yüksek makamlara layık kullar haline getirmiştir.

Bu nedenle yaptığı bir duanın karşılığını görmek için aceleci davranmak asla ve asla bir mümine yaraşmaz. Müminin yegane görevi Rabbimize kul olması ve O’nun kendisi için belirlediği kadere rıza göstermesidir. İşte salih bir mümin duasını, bu kulluk vazifesinin bir parçası olarak yapmalıdır.

Kaynak: kurandadua.com >

Okudunuz mu?  Sa tevhid hatmi için nasıl niyet edilir ve öncesinde neler yapılır

@mir
sen de istediğin şeyi kendin için istemek yerine arkadaşların için
ümmet için iste
"Allah’ım arkadaşıma şu güzelliği yap" de
bu bir

ikincisi duanızın kabul olması Allah katında makbul bir kul olduğunuzu ispatlamadığı gibi
kabul olmaması da Allah katında sevilmeyen bir kul olduğunuz anlamına gelmez
Allah, siz O’ndan istemeye devam edesiniz de sevabınız artsın diye
istediğiniz şeyi size bu dünyada hiç ama hiç vermeyebilir
hatta duanızı arttıracak sıkıntılar da verebilir

üçüncüsü
Allah’tan istediğiniz şey sizin için şerrli ise Allah da sizi seviyorsa onu size vermez

dördüncüsü
müminlere dünyada gerçekleşmeyen duaları için öyle şeyler verilecek ki
kişi keşke dünyada daha çok duam gerçekleşmeseymiş diyebilecek

Allahu Alem


şule.
Kadir57, yaşlarımız aynı ve ne demek istediğimi çok iyi anlamışsın kardeşim cevabın için çok teşekkür ederim haklısın Allah sabredenlerle beraberdir.
Def123, cevabın için çok teşekkür ederimm kardeşim, inşAllah cennete gider ve kat kat iyileriyle karşılaşırız.
Şem’a, cevabınız için çok teşekkür ederim.Dediğiniz gibi belkide benim için hayırsız olacağı için Allah duamı kabul etmiyordur.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, Allah sizlerden razı olsun.
Demekki sabırla beklemem gerekiyor…

Okudunuz mu?  Referans bulamadığımdan mülakatlardan eleniyorum

@mir, cevabınız için çok tesekkür ederim,haklısınız ama bu istediğim dua tamamen kendimle ilgili bir şey ve 15 yıldır kendim için istediğim tek şey sabretmeyi bende çok istiyorum ama beceremiyorum benim sorunum bu…


eczdamla
şulecim,bir ablan olarak sana tavsiyem şudur ki sakın dua etmekten ümit etmekten sabretmekten vazgeçme.namazını kıl,duanı et ve deki rabbim ben böyle bir şey istiyorum hakkımda hayırlı bir iş ise olmasını sağla ama hayırlı değilse ve olmayacaksa içimden bu isteği azalt.bende 5 senedir dua ediyorum niye dualarım kabul olmuyor diye ağladığım çok oldu.sonra tam bu düşünceeler içindeyken bir yazı gördüm.orda diyor ki melekler duamızı rabbimize götürdüğünde rabbimiz bu kulumun duasını hemen kabul etmeyim çünkü ben onun sesini duymayı seviyorum bana dua etmeye devam etsin buyururmuş.o yüzden kesinlikle rabbim sesimi duymuyor duamı duymuyor diye düşünme.daha yaşın çok küçük.belkide sana göre bu iş çok iyi çok güzel ama sen bilemezsin ki sana neler getireceğini neler yaşatacağını.belkide rabbim seni koruyodur bu iş hakkında hayırlı olmadığı için.sen hep dua et,hayırlısını iste.selam ve dua ile Allah’a emanet ol.

Okudunuz mu?  Kabire ilk giriş

Kaan771
Allah için zaman yoktur bakarsın hemen verir bir bakmışsın yıllar sonra olmuş ben 16 yaşındayım 10 yaşında gitar için dua ediyordum 1 ay önce babam aldı haberim yokken sabret ve devam et. 🙂


Kayıtsız Üye
duanın gerçekleşmesini istiyorsan peygamberler gibi sabretdeceksin.Allah sabredenlerle beraberdir.belki de düşünüyon diye gerçekleşmiyor kuran’ı kerim,namaz,zikir,iyilik dürüst bir insan olsan kabul olur inşAllah…> enes kayi <


Kayıtsız Üye
Duaları Kuranı Kerimi baştan sona bilen yani HAFIZ olan yakınların öğrenip dua etmelisin arkadaşım.


sıla naz
Merhaba ben hayatımda o kadar zorluk çektim ki ama hiçbir zaman Allah’a kızmadım, sitem etmedim , isyan etmedim. Aksine Allah’a daha çok bağlandım. Önceden sadece bildiğim bütün duaları gece uyumadan önce Okur yatardım. Ama şimdi 5 vakit namazımı kılıyorum ve yalvarıyorum. Allah seni duymuyor diye bir şey yok sadece eğer senin hakkında hayırlıysa doğru zamanı bekliyordur. Allah’dan ümit kesilmezmiş. Bir de Allah ‘a dua ederken bütün içtenliğinle bütün benliğinle dua etmen gerek.

Okudunuz mu?  Dua ile nasip kısmet olurmu?

nasıl dua etmeliyim, Allah sesimi nasıl duyurabilirim, Allah beni duymuyor

Bu kategoride yer alan Namazda sadece ihlas okumak, süreleri ezberleyememek ve Kuran okurken esnemek hakkında sorularım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nasıl Dua Etmeliyim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.