Anasayfa
14 Aralık 2022, 21:45
sizden95
Abone

Konser var ne yapıcam bilmiyorum.

Konser var ne yapıcam bilmiyorum.

rigbyno
Selamın Aleyküm arkadaşlar, yarın okulumuz bize şöyle bir imkan sunuyor Vodafone müzik yarışması ile ilgili fakat şöyle bir durum var şimdi kafam karışık Müziğinin dinen olan olaylarını ben daha önceden araştırdım o yüzden hiç müzik dinlemiyor hatta duyduğumda kaçıyordum fakat şu son 2 aylık bir süre içerisinde sözsüz müzik dinliyorum(dubstep gibi) fakat bu müziklerle beraber ne ritim tutuyorum ne başka bir şey yapıyorum sadece dinliyorum. Şimdi yarın konser var ve herkes benim gelmemi çok istiyor eğer konsere gidersem arkadaşlarımla beraber ritim yutup müzik eşlinde eğlenmek zorunda kalıcam ne yapmam gerekiyor arkadaşlar yaz geldi hep böyle şeylerle karşılaşıcam nolur bir yol gösterin.

Okudunuz mu?  Bir insan ruhlarla iletişim kurabilir mi?

Buradaki yazıyı da örnek olarak atıyım okuduğuma dair. ;
https://www.forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/212636-muzik-dinlemek-gunah-mi.html

Herkesden Allah Razı olsun teşekkür ediyorum herkese.


Cevap: Konser var ne yapıcam bilmiyorum.

Şema
İmkan varsa bu gibi lehv sayılan işlerden uzak durmak takva açısından en hayırlısıdır.


Cevap: Konser var ne yapıcam bilmiyorum.

rigbyno
@Şem’a

Okudunuz mu?  Çocuk yaşta ölenlerin direk cennete gitmesi, sınava tabi tutulanların cehenneme gitmesi haksızlık değil mi?

1-) Peki yarın gidsem müzik eşliğinde arkadaşlarımla eğlensem ritim tutsam küfür olur mu?
2-) Ritim tutmasam sadece dursam dinlesem sorun olur mu?
3-) Ritim tutsam dinlesem eğlensem ne gibi sorun olur?

Sorularımı sıralı bir şekilde cevaplarsanız çok sevinirim. Allah razı olsun hepinizden iyi ki varsınız çok sağolun kafamı rahatlatıyorsunuz.

Okudunuz mu?  Allah dışında birine yaratıcı kelimesi kullanmak Şirk midir?

Cevap: Konser var ne yapıcam bilmiyorum.

rigbyno
Yardım edin nolur.


Mü’min
Ve Aleyküm Selam Kardeşim,

Ritim tutarak dinlesen haramdır veya haram değildir diye hüküm veremeyiz. İslam dininde eğlenmekte bir adap çerçevesi içindedir. Bunu bir ayet ile örneklendirelim İman edip salih amel işleyenler, bir bahçede nimetlenir ve neşelenirler (yuhberûn).( Rûm (30), 15.) "Bir çok İslam alimi bu dünyada İslam dairesinin dışına çıkarak eğlenen ve çalgılar dinleyen kulların bu zevkten mahrum kalacaklarını ifade etmektedirler."

Okudunuz mu?  Ses ve koku almadan osurma hissi olurmu?

Öyle müzikler çalgılar dinlemelisin ki sana kulluğunu hatırlatmalı. Konsere gitmessen hayatından bir şey kaybetmessin, ama eğer gidersen ne olacağını bilmiyoruz yani sevapta diyemeyiz günahta. ama ikilemde kalmaktan iyidir

(" " ile işaretli kısım alıntıdır.)

-En doğrusunu "ALLAH Bilir"


rigbyno
@İslam ♥

Okudunuz mu?  Gusül abdesti gerektiren haller hangi hallerdir

Allah razı olsun öncelikle haklısınız gitsem bir şey kaybetmem fakat gidersem tek yapıcağım şey müzik çalarken zıplamak sağa sola sallanmak kesinlikle içki içmem zina vs kesinlikle yapmam sadece bu konuyu merak ediyorum yoksa yani nasıl desem anlatılmaz ya işte şuan öyle kelimeye dökemiyorum içimde o sevgi iman sevgisi var hissediyorum yani anlatabiliyor muyum bilmiyorum fakat gidersem ve orada ritim tutup zıplasam sağa sola sallanırsam dinen nasıl olur? Küfre girermiyim? nasıldır dinen?

Okudunuz mu?  Cennette İnsan Hayatı Nasıl olacak

Allah razı olsun hepinizden tekrar.


Mü’min
Kardeşim bu konu hakkında bir hadis veya ayet gösteremiyorum, size tek söyleyeceğim şey giderseniz bir şey kazanmazsınız, ama gitmesseniz sevaba veya günaha gireceğine dair bir şey söyleyemeyiz. hiç olmassa %50 ihtimaliniz olur. En uygunu gitmemektir. Ahirette insanlar bize sormayacak niye gelmedin diye, Allah niye gittin diye soracak. Allah sizdende razı olsun

Okudunuz mu?  Said Nursi nin reenkarnasyon yorumu

-En doğrusunu "ALLAH Bilir"

Bu kategoride yer alan Saç ilacı kullanmak orucu bozarmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Konser var ne yapıcam bilmiyorum. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.