Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:34
sizden95
Abone

Faiz parasıyla vergi vermek

Faiz parasıyla vergi vermek

bülent25
paramın bilmediğim ve hesaplanamaz bir kısa haram. İçimden 200tl belirleyip faiz parası diye ayırdım. Onunla alacağım bilgisayarın vergisini verebilir miyim? Sonuçta devlete gidecek.


Cevap: faiz parasıyla vergi vermek

@mir
o para olmasa idi
alacağınız bilgisayarın vergisini ödeyeceğiniz miktar ne olacak?
cebinize kalacak değil mi?

bu
domuzu yemeyip de
satıp parasını yemeye benzer
ve tabii ki de haramdır


Cevap: faiz parasıyla vergi vermek

bülent25
vergisi 450-500 arasında. Bir hocama sordum onu vergi olarak verebilirsin dedi. Emin olmak için size de sormak istedim.


Cevap: faiz parasıyla vergi vermek

@mir
cevabımı iyi düşünün
doğru söylediğimi anlayacaksınız

Okudunuz mu?  Yüze tokat atmak caiz midir? haram ise ne gibi sakıncası var?

bülent25
Arkadaşım bunun belli bir açıklaması varken benim düşünmem kendime eziyet olur, haddimi aşmış olurum.


@mir
Değerli kardeşimiz;
İslâm âlimleri bu konuda iki görüşe sahipler. Bir kısmı, haram mal alınmaz, alınsa bile yenmez, diyorlar. Bunlara göre haramı almaktansa denize, yahut ateşe atmak daha tehlikesizdir. Bilhassa zühd ve takvâ mesleğinde giden bu zâtlardan biri olan Fudayl Hazretleri, eline geçen dirhemlerin haram olduğunu anlayınca taşların arasına doğru fırlatmış, Ben haram malı elimle tutmak istemem." diyerek hiçbir suretle faydalanmaya lâyık görmemiştir.

Ancak başta İmam-ı Gazalî olmak üzere bazı âlimler de bu gibi paraları bir fakire vermeyi daha uygun bulmuş; denize, ateşe atmakta hiçbir fayda olmadığına, muhtaca vermekte ise mutlak faydaların olduğuna dikkati çekmişler. Gazalî (ks) bu mevzuda İhyâ’sında, Resûl-i Ekrem Efendimiz’in, kendisine ikram edilen koyun etinin haramdan kazanıldığını anlayınca, hemen geri çekilip, fakirlere gönderttiğini, ayrıca Bizans’ın İranlılara karşı harbi kazanacağı konusunda bahse giren Hz. Ebû Bekir’in dediği çıkınca, aldığı develeri de fakirlere verdiğini delil olarak zikretmiştir. Demek ki, haram mal yenmez, ama menfaati şahsından uzak, fakirlere verilir. Bundan sevap da beklenmez, sadece sorumluluktan kurtulma esas alınır.

Okudunuz mu?  Yolculuk Esnasında Yol Paramı Vermeyi Unuttum.

Faiz para için de söylenecek hüküm bundan başkası değildir. Faizli kuruma para yatırmamalı, yardımcı ve destek olunmamalıdır. Ancak mecburen böyle bir durumda kalınırsa alınan faiz, menfaati şahsından uzak bir yere verilmeli; kitap alıp dağıtmak, yahut gıda maddesi dışındaki ihtiyaçlara verip muhtaca intikal ettirmek gibi bir çâre düşünülmelidir.

Okudunuz mu?  Burun delikleri etrafındaki kurumuş sümük Gusle ve abdeste engel midir?

Ahmed Şahin
Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet


bülent25
ben mal almıyorum ki. ben malı helal parayla alıyorum. devletin benden istediği vergiyi haram paradan verecem. Vergiler çoçukların kitaplarına, fakir fukaraya, iftar çadırlarında yemek oluyor.


@mir
hayır o vergiyi sen yiyeceksin
ama anlamak istemiyorsun


bülent25
kafam almıyor, herkes faiz para yiyor. Memurun maaşında hiç mi faiz parası yok, tabiki var. Haram değil ama.

Okudunuz mu?  Burnum tıkalı olunca, Burun spreyi sıkarak gusül alıyorum SAKINCALI MI ?

Vergi nedir, devlete vermek zorunda olduğun paradır. Bu ya alışveriş sonucu olur ya da devlet çalışanlarından otomatikmen keser.

Ben alışveriş yaptım helal parayla, devlet bana geliyor ve vergi ver diyor.


@mir
bir memurun alnının teri ile hak ettiği maaşını
devletin ona içine faiz karışmış paradan vermesi ayrı
senin faizden elde ettiğin para ile kendine bir şey alman ayrıdır

senin o faizi kullanırken bunu helal sayman seni kafir yapar

üstelik kardeş
tecrübeyle sabit
eğer Allah sana acırsa o parayı senden bu dünyada söke söke çıkartır
ve tevbe etmeni sağlar
acımazsa cezasını ahirete bırakır ki Allah korusun

Okudunuz mu?  Bu duayı bilen varmı (özel dua)

bülent25
< bir memurun alnının teri ile hak ettiği maaşını
devletin ona içine faiz karışmış paradan vermesi ayrı
senin faizden elde ettiğin para ile kendine bir şey alman ayrıdır

senin o faizi kullanırken bunu helal sayman seni kafir yapar

üstelik kardeş
tecrübeyle sabit
eğer Allah sana acırsa o parayı senden bu dünyada söke söke çıkartır
ve tevbe etmeni sağlar
acımazsa cezasını ahirete bırakır ki Allah korusun >
Ona bir itirazım yok. Hocayı yine aradım, niyet edip ver dedi. Kendinin nasiplenemiyeceği birşeyi başkasına veremezsin dedi. İnternette araştırdım, internet ikiye bölünmüş.

Okudunuz mu?  Yanımdaki küfür etse banada günah yazılırmı?

Eğer verilebiliyorsa, ben öğrenciyim ve bilgisayarımı kendi paramla alacam devletin de istediğin vergiyi o parayla verecem(tamamen ayırdım diğer miktarından) bu yüzden işime gelir.

Her iki olasılıkta da bilgisayarın parasını helal parayla verecem.

Allah’tan korkuyorum sonuçta, faiz günahı almaktan da korkuyorum.


HAMMADUN
Şöyle yapalım o zaman, haram dediğiniz kısımdaki parayı siz yiyin, helal dediğiniz bölümdeki parayıda devlete vergi olarak verin.

Zira haram dediğiniz ve kendinizin yediği paradan dolayı kendiniz, kendinize karşı sorumlu olduğunuzdan haramı birle çarparsınız, ancak devlete veripte müsebbib olduğunuz kısmı ile yetmiş milyonla çarparsınız…..

Okudunuz mu?  Sizce bu yaptığımız flört mü?

Şimdi karar sizin, o haramı kendiniz yiyip, haramı birlemi çarpmak istersiniz. Yoksa devlete verip yetmiş milyon ve yeni doğanlarda dahil olmak üzere milyonlarlamı çarpmak istersiniz.

Yada RAB’binizin, FAİZ’e SAVAŞ açtığını ve FAİZ’den geleni yok edeceğini bilip, O paradan uzak durmayı mı tercih edersiniz…..????

Tercih sizin. Biz sizin tercihinize ancak saygı duyarız. Zira bu saygı sizin katlanmayı göze alacağınız külfetin tezühürü içindir.

Ne dersiniz….???? Ne yapmayı tercih edersiniz…..????

RAB’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


mümini78
Anladığım kadarıyla vergini faiz parası ile vermek istiyorsun ver kardeş. vergini hangi para ile verirsen ver Devlet hukuki yollardan elde ettiğin ve vereceğin tüm parayı kabul eder. Ancak zekat vb bağışlar ve yardımlar haram paradan verilemez. Ki zaten müslüman birinde de haram para olmaması gerekir. Bir noktaya çok doğru isabet yaptın. Devlet memurlarının da maaşlarında haram yer almaktadır tabi ama bu memurun sorumluluğunda değildir. Yani ben bir bakkalcı olsam ve mal satsam hangi müşterimin haram para ile alış veriş yaptığını bilemem. Ben sadece helal mal satmakla yükümlüyüm. Bu bağlamda ben de bir devlet memuru olarak bu maaşı almaktayım. Emeğimi satıp ücretimi almaktayım. Bana verilen ücreti devlet nasıl elde etmiş bunu sorgulamam çok imkansız . Ki zaten devletin vergilerden faiz aldığı ap açık bir gerçek. Bunu devlet mümessilleri düşünsün artık. Ancak kişi bilerek parasını bankaya yatırıp faiz alması ile devletin kendisine verdiği maaşda faiz kazancı bulunması aynı şey değildir.

Okudunuz mu?  Sakın kendisine verdiğin değeri sana vermeyenlere arkadaş olma. Hz.Muhammed

bülent25
mum ve mumsema – lütfen biriniz katılın.


Muhammed
Faizden Tevbe Eden, Elindeki Faiz Parasını Ne Yapmalı?


Kayıtsız Üye
öncelikle vergi vermek caiz mi müslümanın parası zorla alınıyor müslüman zekatla mükellef ne bir hadis nede bir ayet yok vergi verin diye onun için yukarıda arkadaş yazmış oraya vermediğin para sende kalıyor ozaman haram diye delilin varmı

Okudunuz mu?  Her gün cünüp oluyorum

faiz parasıyla vergi ödenir mi, faiz parasıyla faiz borç ödenir mi, faiz parasını zorda olan birine vermek

Bu kategoride yer alan Masonların yaptığı şeyleri izlemek oynamak dinlemek günah mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Faiz parasıyla vergi vermek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.