Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:19
sizden3
Abone

Yanımdaki küfür etse banada günah yazılırmı?

Yanımdaki küfür etse banada günah yazılırmı?

MertK
Arkadaşlarım sürekli küfür ediyorlar, etme dedikçe ediyorlar. Eğer yanımdaki herhangi biri küfür etse ve ben onu duysam banada günah sayılırmı?


Yorum: Yanımdaki küfür etse banada günah yazılırmı?

Esma
Küfre razı olmak küfürdür .
Bende oluyor oyle şeyler bende o Zaman uyarıyorum, diyorum ki mesela oyle demeyin , oyle demek yalnışdır . Önceler bunu bilmiyordum , ama şimdi nerde eşitsem karşı gelmeye çalışıyorum .
Bide küfür derken ? Yani küfürlü sözler mi ?
Yani siz buna razı değilsiniz , uyarıyorsunuz, ama Bi gelişme yoksa , sizin için Bi sorun yok (tabi ki razı olmıyorsanız buna) Çalışın onlarla gezmeyin..
Allahu Allem
Bakara suresinin en son ayeti :
Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın ismiyle.
285- Peygamber, Rabb’inden ne indirildi ise ona îman getirdi, mü’minler de, her biri "Allah’a ve melâikesine ve kitaplarına ve peygamberlerine: peygamberlerinden hiç birinin arasını ayırmayız diye" iman getirdiler ve şöyle dediler: semi’na ve eta’na, gufranını dileriz ya Rabbena! sanadır gidiş.
286- Allah kimseye vüs’unden öte teklif yapmaz, herkesin kazandığı lehine yüklendiği aleyhinedir, ya Rabbena! eğer unuttuk veya kasdımız bize bizden evvelkilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme, ya Rabbena! hem de bize takatımız olmayanı yükletme, ve bizden günahlarımız afiv buyur ve bizlere mağfiretini reva, rahmetini atâ kıl, sensin mevlâmız, bizi mansur buyur artık seni tanımayanlara karşı, kahrolsun kâfirler.

Okudunuz mu?  Hakkını helal etmenin önemi

Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Hiçbir günahkâr, başkasının günahını çekmez.) [Enam 164]

Hadis-i şerifte de aynı ifadeler vardır:
(Hiç kimse başkasının günahını çekmez.) [Hakim]

Ancak günah işlemeyi öğreten babaya evladının günahı da yazılır. İbadet öğretirse, onun sevabı da babasına yazılır. Hadis-i şerifte, (Bir müslümanın evladı, ibadet edince, kazandığı sevap kadar, babasına da verilir. Bir kimse, çocuğuna günah öğretirse, bu çocuk ne kadar günah işlerse, babasına da o kadar günah yazılır) buyuruldu. (S. Ebediyye)

Okudunuz mu?  Sakalı kökten zaruretsiz kazımak haram mıdır?

İnsanları sapıtanlar, kendi günahlarını yüklendikleri gibi sapıttırdıklarının günahlarını da yüklenirler. (Nahl 25, Beydavi)


Yorum: Yanımdaki küfür etse banada günah yazılırmı?

MertK
Çok güzel bir cevap sagolun.

Bu kategoride yer alan Reflü orucu bozar mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yanımdaki küfür etse banada günah yazılırmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.