Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:51
sizden0
Abone

Sakalı kökten zaruretsiz kazımak haram mıdır?

Sakalı kökten zaruretsiz kazımak haram mıdır?

umutlucan
Zaruretsiz jiletle kazimak


Cevap: Sakali kokten zaruretsiz kazimak harammi midir?

Darusselam
Sakal, Resûl-i Ekrem Efendimizin (asm) ehemmiyetli sünnetlerinden biridir. Hiçbir âlim farz olduğunu ileri sürmediği için, terkinde de farzın terki gibi bir hüküm verilmemiştir.
Sakal sünnetinde Şafiî ile Hanefî arasında farklı görüş vardır. Şafiî’ye göre sakal sünnettir. Kesimi ise sadece tenzihen mekruhtur. Hanefi’de ve diğer iki mezhepte ise hüküm farklıdır. Sakalı bıraktıktan sonra kesmek, tahrimen mekruhtur.

Okudunuz mu?  Rüya görmeden meni gelmesi güslü gerektirir mi gerektiriyorsa namaz kıldım keffarati

Cevap: Sakali kokten zaruretsiz kazimak harammi midir?

vedatay
Arkadaşin cevabina ek olarak sakal traşina başlarken besmele çekmekte uygun degildir. Bilmeyenler için bilgilendirme olsun istedim.

Bu kategoride yer alan Cerrahilik nasıl bir tarikattır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sakalı kökten zaruretsiz kazımak haram mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.