Anasayfa
17 Kasım 2023, 11:04
missa6
Abone

Vergi vermek günah mı?

Vergi vermek günah mı?

adam
Biz İslami kurallara uygun olarak yönetilmeyen bir ülkede yaşıyoruz. Ayrıca nüfusun azımsanmayacak bir oranı da gayrimüslim. Verdiğimiz vergilerin oranı çok yüksek. Bazı müslüman(lar) vergi kaçırmış olmanın verdiği korkuyla ticarethanelerini kapatıyor. Bir fakire yardım etmek istesek ve bu para 4000 lirayı geçse, kanunlara göre ivazsız intikal vergisi vermek zorundayız. Vicdansız gayrimüslimler bu korkuyu yaşamadan elini kolunu sallayarak ticaret yapıyor. Ayrıca İslam’a göre vergi verme zorunluluğu yok. Sadece belli durumlarda halka bazı yükümlülükler düşüyor. Bizim bu verdiğimiz paradan her zaman fakir ve yardıma muhtaç olanlar değil, zalimler de, müslümanlara zarar vermeye çalışan gayrimüslimler de yararlanıyor. Şimdi, vergi vermek mi günah, yoksa vermemek mi?

Okudunuz mu?  Abdest ne zaman bozulur?

Yorum: Vergi vermek günah mı?

arifselim
Bu soru günümüzde çok tartışılan bir konudur. Anlattıklarında haklı olabilirsin ancak bir müslümanın sözü senettir. Bu adaletsizliğe karşı meşru bir mücadele yürütmelisin. Ama müslüman hayatında yalana ve eğriliğe yer vermemelidir.

– Şu ana kadar öğrendiğim: bir müslüman gayri müslümanların ülkesinde de olsa vergisini kaçırmamalı ve devlet ile yaptığı sözleşmeye sadık kalınmalıdır.

Okudunuz mu?  Dinimizde zevk suyu

vergi günahmıdır

Bu kategoride yer alan Hz. İsa (A.S.) öldü diyen hocalar var, yaşıyor diyen hocalar var. Hangisi doğrudur ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vergi vermek günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.