Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:07
sizden4
Abone

İstediğimiz gibi birini bulamıyorsak kiminle evleneceğiz?

İstediğimiz gibi birini bulamıyorsak kiminle evleneceğiz?

Righteous
S.A. herkese hayırlı günler.Her insan(genellikle) iyi huylu,ahlaklı, temiz ve onu seven biriyle evlenmek ister.Fakat günümüzde ne ahlaklı bir kız bulmak kolay ne de ahlaklı bir erkek. Evleneceğimiz kişi ahlak yönünden ,namus yönünden bizim gibi mi olacak? Yani ahlaklı temiz biri başka bir ahlaklı temiz birini bulabilir mi?Ahlak ve temizlik yönünden adaletli bir evlilik yapabilir miyiz?(bu devirde hepimiz biliyoruz temiz bir kız veya erkek bulmak çok zor.Yani demek ,İstediğim eğer biz temiz biriysek Allah karşımıza temiz birini çıkarır mı?Bu konuda ayet veya hadis var mıdır?)Net bir cevap istiyorum.

Okudunuz mu?  Promosyon parası caiz mi

Yorum: İstediğimiz gibi birini bulamıyorsak kiminle evleneceğiz?

mum
Evlilik konusunda bize düşen tebir almak bize en uygununu en dindarını seçmektir. Biz iyi biri olsak bile karşımıza bizim gibi olmayan birileri çıkabilir bu imtihandır.(Lut ve Nuh Peygamberlerin eşleri gibi)
Tersi de olabilir, biz iyi olmadığımız halde bizden iyi biri nasip olabilir.

Okudunuz mu?  Normalde namaz kılınamayacak (kirli) yerlere seccade serip kılabilir miyiz?

Yorum: İstediğimiz gibi birini bulamıyorsak kiminle evleneceğiz?

Acizanekul
Önce biz ne kadar doğru insaniz onu sormalıyız hepimiz evlenecek karşı cinsi bulamamaktan yakınıyoruz ama kendimiz evlenilecek insan mıyız ,kendimize şu soruyu sorarsak doğru cevaba ulaşabiliriz sen olsan seninle evlenir miydin yani sen karşı cins olsan kendin gibi biri ile evlenir miydin

Okudunuz mu?  Tükürük necis midir ve abdeste engelmidir?

Yorum: İstediğimiz gibi birini bulamıyorsak kiminle evleneceğiz?

Righteous
Arkadaşım zaten bu durumdan yakınıyorum kendim gibi birini bulsam şu dakka hemen evlenirim. H a tamam mükemmel falan değilim zaten mükemmel birini de istemiyorum.ama eş dediğin sadık olmalı temiz olmalı yani ben sevgili yapmadıysam oda yapmamış olmalı. ha diğer konularda çok parada harcıyabilir ekonomik biri olmayabilir. benimle sürekli ilgilenmeyebilir. benim aradığım temel 2,3 özellik gerisi pek de umrumda değil.onlarıda söyledim zaten.Namuslu olmalı başka erkeklerle tek başına gidip konuşmamalı.Anladınız ne demek istediğimi kıskancım işte yani. Ha diğüer konularda ymek yapmadır ütüdür bulaşıkdır yapmasada olur.Çok para harcasa da olur farketmez.Yeter ki temiz olsun.

Okudunuz mu?  Tesbihat ile ilgili sorular

Turkkiz
Habib dediki;

Bulamıyorsan evlenmek sana yazılmamıştır. Yine de her şeyin en iyisini O bilir.

Benim sorum: Yalnizlik tek Allah’a mahsus değil mi?


Allah evleneceğimiz kişiyi karşımıza nasıl çıkar

Bu kategoride yer alan Namazı bitirdikten sonra yanlış kıldığını anlayınca baştan kılmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstediğimiz gibi birini bulamıyorsak kiminle evleneceğiz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.