Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:14
sizden91
Abone

Cennette Her İstedigimiz Olacak Mı ?

Cennette Her İstedigimiz Olacak Mı ?

r1dv4n06
Cennette Her Ama Her İstedigimiz Olcak Mı ? Dünyevi İstek İsteye Bilcekmiyiz ? (Kötü Şeyler Degil )

Biz dünya hayatında da âhirette de sizin dostlarınızız. Çok bağışlayan ve çok merhametli olan Allah’dan bir ağırlama olarak, orada canlarınızın çektiği her şey var, istediğiniz her şey orada sizin için var. (Fussilet Sûresi / 31-32)

Onlar cehennemin hışıltısını bile duymazlar. Canlarının istediği nimetler içinde ebedi olarak kalırlar.(Enbiyâ Sûresi / 102)

"Eğer Allah seni cennete koyarsa, orada canının her çektiği, gözünün her hoşlandığı şeybulunacaktır." (Tirmizi), Kütüb-i Sitte-14, s. 431/14)

Okudunuz mu?  8 senelik kaza namazım var ancak bunun bir püf noktası yok mu 8 sene ömrüm olacak mı ki?


Cevap: Cennette Her Ama Her İstedigimiz Olcak Mı ?

ELHAMDULİLLAH
Nefs kemal bulmadıkça zaten cennete giriş yoktur. Cennete giriş olduğunda zaten Nefs’iniz kemal bulmuştur.

Nefs’iniz Kemal bulduktan sonra KUR’AN-I KERİM ahlakı ve adabı ile isteyin istediğinizi. Size onlar muhakkak verilecektir.


Cevap: Cennette Her Ama Her İstedigimiz Olcak Mı ?

islamyolu
cennette her istedigimiz olmayacak arkadaşlar Ayetleri o şekil anlamayın. cennette yemek bile iki öğün verilecek ve meşru istekler kesinlikle olmayacaktır.
eğerki siz öyle her istedigimiz olacak derseniz Ateistlerin sorularına cevap verilemez. Adam diyorki ben hakan şükürle maç yapmak istiyorum. Ama hakan şükür cehennemde nasıl yapacam diyor.
kısaca cennette her dilediğin olmayacak . özellikle meşru istekler olmayacak. sen orada üçüncü öğün yemek isteyemeyeceksin çünkü 2 öğündür. sen orada Arapca konusacaksın ben türkçe konuşmak istiyorum demek olmaz. Oradada kurallar var. ama zaten o tür istekler Cennette kimsenin aklına bile gelmez.

Okudunuz mu?  Fal baktıranın 40 gün Namazı kabul olmaz mı?

Cevap: Cennette Her Ama Her İstedigimiz Olcak Mı ?

sametcftc1
< kısaca cennette her dilediğin olmayacak özellikle meşru istekler olmayacak sen orada üçüncü öğün yemek isteyemeyeceksin çünkü 2 öğündür >
2 Öğün mü? İlk defa senden duyuyorum. Beni kaynak gösterebilirmisin buna ?


ugurdogan
Burdaki halimizle her istediğimiz değil, eğer gidebilirsek ordaki halimizle(İnsan-kamil hali) her istediğimiz olucak.

Okudunuz mu?  İslamda Erkek Kız İlişkileri

Kırlangıç.
Ben de 2 öğün işini ilk kez duyuyorum. İyi de orası cennet insanlara kısıtlama yok ki.. Ben canımız ne cekerse önümüzde belirecek diye biliyordum.


sametcftc1
2 Öğün olduğuna varsa hadis veya ayet gösterin de kesin olarak bilelim bizde.


mum
cennette her istediğimiz olacak mı
< cennette her istedigimiz olmayacak arkadaşlar Ayetleri o şekil anlamayın. cennette yemek bile iki öğün verilecek ve meşru istekler kesinlikle olmayacaktır. >
ELHAMDULİLLAH sana cevabı vermiş.
Allahtan ne dilenirse verilir.
falan futbolcu ile maç yapma gibi saçmalıklar bu gibi istekler olmaz, cennete giren o kadar nimetle karşılaşacak ki gereksiz şeyler zaten istenmez.

Okudunuz mu?  Başıma hiç musibet gelmiyor

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hocam, benim aklımda uzun bir süredir sorular var, mesela cennette her istediğimiz olacak mı, yoksa arsa mı verilecek sadece, ben mesela evren kurup yönetmek istiyorum yapabilir miyim veya dünyanın belli bir zamanında öylesine yaşamak istiyorum istediğim şekilde ve alternatif olacakları merak ediyorum, ve şehir kurup veya olan bir şehri düzeltip yönetmek istiyorum olabilir mi böyle bir şey?

Okudunuz mu?  Abdestkiyken yellenmek

Kayıtsız Üye
canin her ne istedigi varsa dine uygun olan olacaktir kardesim


misafir4
güzel kardeşim, tevhid inancı; nesneyi, büyüydü karmaşık mistik inanışlardı çarpık ilişkilerden temizlemiş ve alemde ara tabakaları ortadan kaldırmıştır. bu durum ilmin, aklın ve mantığın önünü açmıştır. bir düzen ve bir tutarlılıkdan haberdar olunmuşdur ve insanın alemi kavrayabilmesine karşın bir akıl kanalı açmıştır. ancak bu akıl kanalı, insanın her şeyi bilebileceği anlamına gelmez; makulleştirebileceği anlamına gelir. genellikle sıklıkla düşülen hata da; insanın haddidini bilmeden ifsad olmuş zihniyle ve değer ölçüleriyle, tayin edici veya yargılayıcı bir durumda olduğunu sanması ve olaylara böyle yaklaşmasıdır. son zamanlarda ise eski yunan inanışları, hermetik inançlar, evrenle ve nesneyle karmaşık ve çarpık ilişkiler, paralel evrenler, süper kahramanlar ön plana çıkmıştır. bu durum herşeyden önce bir tutarlılığa, akla ve mantığa karşıtlıkdır. önemli olan, insanın herhangi bir tutarsızlığı kanıksadığı, bunu makul gördüğü veya bununla oyalandığı zaman; kendi günlük hayatında ve düşünce dünyasında da aklı mantığı ve bunlarda bir tutarlılığı da elden bırakıp, bunu da gözünden kaçırıp kaçırmayacağıdır. sorduğun soruda da bir şey yok yanlış anlama ancak bu durum, insanın günlük hayatında ki gerçeklerle de karmaşık ve tutarsız ilişki kurabilmesi sonucunu doğurabilir.

Okudunuz mu?  Şüpheye düşüyorum

sorduğun soruya gelince, insan cennette şunlar olacak mı bunlar olacak mı diyebiliyor. insanın ahlakı aklı kalbi temizlendikten sonra istediği şeyler olacak ve kul da bundan razı olacakdır. ben pubg oynamayı seviyordum dünyada yapamadıydım, cennette adam öldürmek var mı veya kleptomandım cennette hırsızlık var mı diye düşünmemek gerekir. insan dünya hayatından sıyrıldığı zaman artık bunun üzerine farklı şeyler söz konusu olacakdır ve bunların hepsini de tek tek ele almak ne kadar mümkündür bilmiyorum. ancak olacak olan şudur ki, kulun cennette ebedi yurdda kendisine verilenlerden razı olacağıdır. bizler de inşaAllah geçici dünya hayatında, Rabbimizin rızasını kazanabiliriz.

Okudunuz mu?  Sahih i Buhari den Hadis Nasıl Bulunur.

cennette her istediğimiz olacak mı, Cennete her istediğimiz olacakmı, cennette her istedigimiz olucak mi

Bu kategoride yer alan İftira için yapılacak dua ve ayet varmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette Her İstedigimiz Olacak Mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.