Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:18
sizden02
Abone

Hz Muhammed hatırına kabul eyle demek caiz mi veya şeyh hatrına duamızı kabul eyle demek caiz mi?

Hz Muhammed hatırına kabul eyle demek caiz mi veya şeyh hatrına duamızı kabul eyle demek caiz mi?

konya442
EsSelamu Aleykum

Dua ederkene Allah Celle Celaluha
Hz Muhammed S.A.V hatrina kabul eyle demek caiz mi veya seyh hatrina duamizi kabul eyle demek caiz mi


Cevap: Dua hakkinda?

muvahhidim
< EsSelamu Aleykum

Dua ederkene Allah Celle Celaluha
Hz Muhammed S.A.V hatrina kabul eyle demek caiz mi veya seyh hatrina duamizi kabul eyle demek caiz mi >

ve aleykumusselam ve rahmetullah..

Kardeş;
İslam’da tevessül meselesini okumanda fayda vardır..
Buyur aşağıdaki linkten öğrene bilirsin..

forumduasi.com/kuran-ile-ilgi-yazilar-makaleler/171658-kur-anda-vesile-kavrami-ve-tevessul-meselesi.html

Okudunuz mu?  Şehit Olmak İçin İllaki ?

O’nunla Kal..
celle celeluh..


Dua ederken büyük zatları vesile yapmak ve "onların hürmetine” diye dua etmek caiz midir?

imam
Dua ederken büyük zatları vesile yapmak ve "onların hürmetine” diye dua etmek caiz midir?

Soru

hocam dualarımızda peygamber efendimizin hürmetine ashabı kiramın hürmetine evliyaullahın hürmetine gibi şeylerle dua edilirmi.birde efendimiz namazdan sonra ve gündelik yaşamda en çok hangi duaları okumuştur

Okudunuz mu?  Dünyada şeriat hükümleriyle yönetilen bir devlet var mı?

Dua ederken büyük zatları vesile yapmak ve "onların hürmetine” diye dua etmek caiz midir?

Yazar: Arif Arslan

Duada büyükleri vesile yapmak caizdir. Özellikle Peygamberleri ve Peygamberimizi vesilesi yapmak, duanın kabulüne vesiledir. Nitekim ayette "Allah ve melekleri, Peygambere çok salavât getirirler. Ey müminler! Siz de ona salavât getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin.”(Ahzab, 33/56) buyurularak, bu hususa işaret edilmektedir.

Ayrıca, Hz. Enes (r.a)’tan gelen bir hadiste de Efendimize getirilen salavatın önemine dikkat çekilerek şöyle buyurulmaktadır: "Kim bana (bir kere) salât okursa Allah da ona on salât okur ve on günahını affeder, (mertebesini) on derece yükseltir.”(Nesâi, Sehiv 55, (3, 50)

Bu sebeple duada Peygamberler ve fazilet sahibi büyük kişiler, sahabeler ve veliler vesile yapılarak, Allah’tan bunların hatırına bir şey istenebilir. Yalnız günümüzde yapıldığı gibi, türbelerin başına varıp, mum yakmak, tel, çaput, ip bağlamak caiz değildir.

Hz. Ömer’in (r.a) kendi hilafeti sırasında, kuraklık olunca Hz. Abbas (r.a)’ı alıp yağmur duasına çıktığı ve onun ellerini ellerine alarak; "Allah’ım! Bu senin Peygamberinin amcasının elidir. Bu el hürmetine bize yağmur ver” diye dua ettiği nakledilmektedir. Büyüklerimiz de öteden beri, "Allah’ım, Senin sevdiklerin ve seni sevenlerin yüzü suyu hürmetine (hatırına) bize merhamet eyle ve mağfiret eyle veya şu ihtiyacımı hasıl eyle…” diye dua etmişlerdir.

Okudunuz mu?  Lokman Süresi 33. ayetin tefsiri

Cevap: Hz Muhammed SAV hatrina kabul eyle demek caiz mi veya seyh hatrina duamizi kabul eyle demek caiz mi?

şükrü_01
Kardeş duada onları aracı koymak onların hürmetine istemen seni şirke kadar götürebilir. Bu tehlike varken ben sana kimseyi aracı koyma derim. Kendi başına huzurlu ve içinden gelerek et duanı .. (Allahım!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir. (Fatiha suresi) . Dikkat edersen hergün namazlarda Allah bu sureyi boşuna 40 defa tekrarlatmıyo. Ne diyorsun fatiha suresinde ”Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden YARDIM DİLERİZ.” ben sana aracı koyma derim ….

Okudunuz mu?  Kredi Kartıyla Altın Ve Gümüş Fıkıh Açısından Alınabilir Mi ?

haldandoz
< (Allahım!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir. (Fatiha suresi) >
Yukarıdaki ayette "nimete erdirilenler, kendilerine nimet verilenler" diye bahsi geçen kimseler, senin – benim gibi bilmeden nefsine göre konuşanlar değildir sanırım. Bir konu hakkında cevap verirken, iki düşünüp bir konuşmak gerekir. Hatta bilmiyorsan, susman daha hayırlıdır.

Okudunuz mu?  Namazda e ı u harfleri ile a i ü harflerini karıştırmak

< ben sana aracı koyma derim.. >
Bu işin sana göresi, bana göresi var mı? Sen kimsin? diye sorarlar adama..
İmam kardeşin gönderdiği yazı bu konuda aydınlatıcı olmuş..

Dua ile..


yüzü suyu hürmetine demek caiz mi, duada peygamberi aracı koymak, peygamberin yüzü suyu hürmetine demek caiz mi

Bu kategoride yer alan Sünni bir hanım alevi bir kimse ile evlenebilir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Muhammed hatırına kabul eyle demek caiz mi veya şeyh hatrına duamızı kabul eyle demek caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.