Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:45
missa09
Abone

İsyana girmek

İsyana girmek

Kayıtsız Üye
Yakisikli bir karsi cinsin beni begenmeyecegini dusunerek isyana giricek seyler düşünüyorum bunu istemiyorum ama engelleyemiyorumda simdi bu isyani güzel olmadigimi dusunerek yapmis oluyorym ve yuzumde çok sivilce var bunlari tedavi için doktora gidicem normalde gunah olmadigini biliyorum ama isyana giricek seyler düşündüğüm için yakisikli biri begensin diye yapiyosamda isyani devam ettirmis mi olurum


Yorum: İsyana girmek

mum
Kardeş haline şükret ve uzuvları olmayan nice özürlü kardeşlerimizi düşün.
Yüz güzelliği en fazla 20 yıl sürer ve geçer, önemli olan Allahın rızasını kazanıp ebedi alemde yüzü güzel olmaktır.

Okudunuz mu?  Dua en kolay nasıl ezberlenir

Yakışıklı ahlaksız seni alacağına, güzel ahlaklı az yakışıklı alsın bu daha hayırlı 🙂


Yorum: İsyana girmek

nurçiçek
Arkadaşım, itiraz edecekler ama önce şunu söyleyeyim. Erkekler güzelliğe bakar, ilk olarak da yüz güzelliğine. Kim ne derse desin kendine yalan söylüyordur, özellikle de buna itiraz eden erkekler, gitsin huyu güzel diye çirkin bir kadınla evlensin de görelim. Yakışıklısı da daha az yakışıklısı da güzelliği temel alıyor kendine bakmadan. Zit örneği yoktur bunun, konuştuklarına bakmayın siz. İkincisi kendini üzmenin gereği yok, içinden geliyorsa git açıl, bazı kadınlar vardır ki karakteri ile sevdirir kendini, görünüşü ikinci planda kalır, hem sen kendini beğenmiyorsun belki o seni beğenir, nereden biliyorsun.

Okudunuz mu?  Hz. Ömer zamanında oluşturulan devlet kurumları

Yorum: İsyana girmek

Kayıtsız Üye
Ben bunu biliyorum ama beynimde bitmiyo işte. En iyisi dusunememek diyorum ama dedigim gibi o zaman guzellesmek için yaptigim bu tur seylerde beni isyani devam ettirmis mi olur yani isyan ettigim için yapmis mi oluyorum sizce

Okudunuz mu?  Müslümanların Yapması gereken ibadetleri nelerdir?

nurçiçek
İsyan olduğunu söylemek zor, Allah bazısını bazısından üstün yaratıyor bunu kabullenelim. Bu güzellikten şansa kadar her konuda geçerli. Mesela diğer kadının benden güzel olduğu açıksa bende bunu anlıyorsam buna isyan değil durumu tespit etmek denir.

İkincisi kendini güzelleştirmekten kastın ne? Estetikse (yani sana verilen yüzü kalıcı değiştirmek) bildiğim kadarı ile dinde haram. Estetik özellikle yüzde ciddi bir kusur yoksa yapılmamalı diyor alimler. Saç boyasına da aynı şeyi söylediklerine şahit oldum ama kapalısı açığı herkes boyuyor. Onun dışında yüzün güzelleşsin diye cilt maskesi yapmışsın bunun bir sakıncası yoktur bence. Ya da cildini parlak göstermek için bakım uygulamışsındır bir sakıncası yok. Niye olsun, zinnetlenmek kadının hakkıdır derler. Demek istediğim dinin haram dediği şeyleri yapmamışsan isyan olmaz.

Okudunuz mu?  Hz Hatice ile Peygamberimizin nikahını kim kıymıştır?

duzgunomer
"Mesela diğer kadının benden güzel olduğu açıksa bende bunu anlıyorsam buna isyan değil durumu tespit etmek denir." Güzellik görecelidir. A erkeği, B kadınını güzel bulur. C erkeği, D kadınını güzel bulur.

"Niye olsun, zinnetlenmek kadının hakkıdır derler." Zinnet yerine ziynet olacak galiba. Bir kadının namahrem erkeğe süslenmesi caiz değildir.

Okudunuz mu?  Topal hayvan adak olur mu?

(Konuya yönelik değil, tırnak içindeki sözlere yönelik yazdım.)


nurçiçek
ziynet konusunda haklısınız yazımı yanlış olmuş. Kadının bakım yapması cazidir, yüzde görünen bir bölge olduğu için öyle dedim. Makyaj demiyorum bakın bakım yapması diyorum.

Fakat ilkine katılmıyorum. Biraz gerçekçi olun bugün medya denen iletişm araçları sayesinde güzellik kalıplara yerleşti bile, siz farkında olmadan yapıldı üstelik bu. Size sorayım, güzellik denince aklınıza şişman, burnu büyük ya da yanakları çökük, gözleri çukur, yüzü gözü kusurlarla dolu bir kadın mi geliyor? Kendi kendinize samimi cevap verin yoksa gidip güzel gözlü güzel yüzlü ortalama bir fizige sahip bir kadın mi düşünüyorsunuz. Allah herkesi farklı farklı yarattı değil mi? Kimini daha güzel kimini değil.

Okudunuz mu?  Kardeşlerimize karşı görevlerimiz nelerdir

Evet güzellik görecelidir, bazısı beyaz tenli kadınları bazısı esmerleri çekici bulur, bu açıdan görecelidir. Bazısı gider doğal güzelliği olan kapalı sade hanımlardan hoşlanır, kendine uygun bulur.Herkesinde kendine göre bir güzelliği vardır, ama bunu toplumsal kalıplardan fark etmez insanlar. Ama bugüne kadar güzelliğe sahip olmayan bir kadının güzel bulunduğunda şahit olmadın. En çok görücü usulu evlendirilir, aşık falan olmazlar ona.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin 20 karısı + 2 cariyesi olduğu doğru mudur ?

Not: Konuya yönelik değil, yukarıdaki cevaba yönelik açıklama


vel Fecr
< Yakisikli bir karsi cinsin beni begenmeyecegini dusunerek isyana giricek seyler düşünüyorum bunu istemiyorum ama engelleyemiyorumda simdi bu isyani güzel olmadigimi dusunerek yapmis oluyorym ve yuzumde çok sivilce var bunlari tedavi için doktora gidicem normalde gunah olmadigini biliyorum ama isyana giricek seyler düşündüğüm için yakisikli biri begensin diye yapiyosamda isyani devam ettirmis mi olurum >
bir bayandan ziyade insanoğlu kendinin hoş gözükmesini isteyebilir bunda anormal bir şey yok, bu fıtrat gereği, nefsi birşeydir. sivilceyi tedavi edebilirsiniz. ama sivilce gidince yakışıklı bir erkek bizi görsün diye burnunun ucuna girmemek gerek. islamın asıllarını muhafaza şart.

Okudunuz mu?  İmam Gazâlî Kutsi Hadisler

dikkat ederseniz erkek değil, Yakışıklı bir erkek diyerek sizde ayrışım yapıyorsunuz. biraz daha nefsinizi ve niyetlerinizi kontrol etmeye çalışın inş.

Bu kategoride yer alan Nakşibendi nedir kısaca başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsyana girmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.