Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:44
missa09
Abone

Bir insanın duası hiç mi kabul olmaz?

Bir insanın duası hiç mi kabul olmaz?

Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar, gerçekten zor durumdayım, bu yüzden bu forma yazma gereği duydum. İnanın çok bunaldım, yoruldum artık ne yapacağımı da bilmiyorum. Ben 27 yaşında bekar bir erkeğim ve işsizim. Üniversiteden bundan altı yıl önce mezun oldum, fakat bir sene gibi ailevi sağlık sorunlarından iş arayamadım sonrasında ise o gün bugündür yanı 5 senedir iş arıyorum ve bir tek yerden bile geri dönüş alamadım. Çok kötü bir bölümden mezun olmadım, arkadaşlarımın çoğu iyi kötü bir yere girdi. Evlenip düzenini kurdular. Benze özel sektör, kamu hepsini denedim. şehirde CV bırakmadığım yer kalmadı, internet üzerinden de farklı şehirlerdeki işlere başvuruyorum. Fakat mülakata bile çağırmıyorlar, pek çoğu Cv bile incelemiyor.

Okudunuz mu?  Dinimizde zevk suyu

Bilen bilir işsizlik bir insanın başına gelecek en kötü şeydir. Ailem zor geçiniyor, hatta borç paralarla anca geçiniyoruz. Sürekli başkalarına muhtaç yaşıyoruz ve bunu artık sindiremiyorum. İnsanların yüzüne bakacak halim kalmadı. Her iş torpille dönüyor, kimse dönüp bakmıyor bile sana. Hangi işe elimi attıysam sonuç alamadım ve sürekli dua eden bir insandım. Namaza geç başladım ama başladım başlayalı düzenli kılar dua ederim. Kılmadığım zaman bile dinden uzak biri hiç olmadım. Durumum olmamasına rağmen çebimdekinin yarısını ihtiyacı olana veririm, verdim de vermeye de devam edeceğim. Bunlar ahiret için biliyorum ve istediklerin olmadı diye Allah’a küsülmez biliyorum ama artık dayanacak gücüm kalmadı. Sabır sabır diyorlar da 5 yıldır işsizim daha ne kadar sabredeceğim bilmiyorum, çoğu zaman intaharın eşiğine geliyorum günah diye yapmıyorum. Ne yapmalıyım ya da nasıl dua etmeliyim de durumum biraz düzelsin.

Okudunuz mu?  Sosyal yaşamla ilgili hadisler nelerdir?‎

Yorum: Bir insanın duası hiç mi kabul olmaz?

mum
Değerli kardeşimiz öncelikli olarak Allah sizin yardımcımız olsun. Yüce Allah kuranı kerimde Bakara Suresi), 155. Ayette mealen şöyle buyurmaktadır.
"Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele."
İmtihan dünyasında olduğumuzu asla unutmayacağız. Rezzak olan Allah’tan ısrarla devamlı hayırlı rızık isteyeceksiniz. Şunu unutmayınız Allah ihmal değil imtihan eder. Bu imtihanı başarı ile geçebilmek için sabırla yüce Allah’tan niyaz da bulunacağız. Ve inşaAllah Allah dualarınızi kabul edecektir. Peygaber efendimiz bir hadisi şerifte buyuruyor ki " Canım elinde bulunan Allah’a yemin ederimki Allah azzevecelleh duasını kabul etmeyeceği hiç bir mümine dua etmeyi nasip etmez. Sizlerde her daim dua ve niyazda Allah’tan isteyiniz. Rezzak olan Allah’tan asla ümidimizi kesmeyiniz. Ve inşAllah sonunda kazanan siz olacaksınız. Selamtle kaliniz

Okudunuz mu?  Kız Kardeşin Abisine Sırtına/omuzuna Masaj Yapması

Yorum: Bir insanın duası hiç mi kabul olmaz?

Kayıtsız Üye
Allah yardımcıniz olsun..baska branslarida deneyin…hic bilmediginiz islere basvurmaktan cekinmeyin,hayatin kendisi ancak böyle ögrenilir.


işsizim ne yapacağımı bilmiyorum, kötü insan olmak

Bu kategoride yer alan Haram sevdadan nasıl kurtulunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir insanın duası hiç mi kabul olmaz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.