Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:44
missa09
Abone

Haram sevdadan nasıl kurtulunur?

Haram sevdadan nasıl kurtulunur?

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm arkadaşlar
17 yaşindayim ve Allahin izniyle mümin kullardanim
ALLAHA OLAN BAĞIMLILIĞIM YERİNE GETİRMEM GEREKEN GÖREVLERİ YAPIYORUM
ben bir kıza aşık oldum veyahut nasıl söyleyeyimki o kızı gördüğüm zaman farklı hissediyorum ve ona bakıyorum
ANCAK O KIZ TESETTÜR KONUSUNDA VE ALLAHIN UYGUN ETMEDİĞİ DAVRANIŞLARI YAPIYOR HARAM VE GÜNAH İŞLER KÜFÜR VS ve bu yüzden onla ne konuşuyorum nede etrafında bulunuyorum

Okudunuz mu?  Kurban bayramı ile ilgili vaaz ve nasihatler

oda bana gizli gizli çaktırmadan bakıyor..

AH BE KARDEŞLER
Nasıl olurda haram sevdaya yakalandim
Allah’a dua ediyorum ona hidayet versin diye
ama ne hali değişiyor nede Allah’a yaklaşıyor
ve işin en kötü yanı onu rüyamda görüyorum bazen küs olarak bazen sevilmiş olarak bazende kava etmiş olarak rüyalarımda
ÇOK AĞLIYORUM ÜZÜLÜYORUM
NE YAPMALIYIM?

Okudunuz mu?  Sadakayı kimler verir ve kimlere verlir?

şimdiden hepinize teşekkürler


Yorum: Haram sevdadan nasıl kurtulunur?

mum
< ÇOK AĞLIYORUM ÜZÜLÜYORUM
NE YAPMALIYIM? >

Kadın 4 şey için nikahlanır hadisleri her şeyi açıklar bu kulanğınıza küpe olsun.

Ebu Hureyre r.a dedi ki: Resülullah s.a.v. şöyle buyurdu:
تُنْكَحُ الْمَرْأَةُ لِأَرْبَعٍ : لِمَالِهَا، وَلِحَسَبِهَا، وَجَمَالِهَا، وَلِدِينِهَا، فَاظْفَرْ بِذَاتِ الدِّينِ تَرِبَتْ يَدَاكَ
"Kadın, dört şeyi için nikah edilir; malı, soyu, güzelliği ve dini; sen dindar olanını seç ki, elin bereket bulsun". Buhari, Sahih Hadis no: 5090; Müslim, Sahih hadis no: 2669; Ebu Davud, Sünen hadis no: 2047; İbn Mace, Sünen hadis no: 1858 ve diğerleri rivayet etmiştir.

Okudunuz mu?  Gözümdeki karartı yanımda biri var

Hafız Münziri der ki: Hadisi şerif”te geçen "Teribet yedake (elin bereket bulsun)" tabiri teşvik manasına kullanılır. Burada: "Fakir olası" manasına beddua olabileceğini söyleyenler olduğu gibi, "bereket ve zenginlik" manasına dua olduğunu söyleyenler de vardır. Tabir her ikisi arasında müşterek ve her iki manayı da anlamak mümkündür. İkinci mana burada daha güzeldir. Yani: Sen dindar olanı tercih et, mala, servete itibar etme. Allah senin malını çoğaltır, bereketlendirir, demektir. Terğip ve Terhib.

Okudunuz mu?  Hz Cüreyh Kim Hayatı

Abdullah bin Amr bin As r.a riyayet edildiğine göre şöyle buyurmuştur:
لَا تَزَوَّجُوا النِّسَاءَ لِحُسْنِهِنَّ، فَعَسَى حُسْنُهُنَّ أَنْ يُرْدِيَهُنَّ، وَلَا تَزَوَّجُوهُنَّ لِأَمْوَالِهِنَّ، فَعَسَى أَمْوَالُهُنَّ أَنْ تُطْغِيَهُنَّ، وَلَكِنْ تَزَوَّجُوهُنَّ عَلَى الدِّينِ، وَلَأَمَةٌ خَرْمَاءُ سَوْدَاءُ ذَاتُ دِينٍ أَفْضَلُ
"Kadınları güzellikleri için nikahlamayınız, olur ki güzellikleri ahlakça düşmelerine sebep olur. Onları malları içinde nikahlamayın, zira malları azgınlıklarına yol açabilir. Kadınları dindarlıktan dolayı nikahlayın. Şüphesiz dindar olan yırtık elbiseli bir cariye (böyle olmayanlardan) daha üstündür . İbn-i Mace, Sünen hadis no: 1859. HFZ.

Okudunuz mu?  Duadan sonra mutluluk hissi kabul işareti midir

Yorum: Haram sevdadan nasıl kurtulunur?

duzgunomer
Haram sevdadan kurtulmanın en iyi yolu: Uzak kalmaktır. Uzak derken ona ait olan hiçbir şey olmayacak. Ne gülüşü, ne konuşu, ne bakışı, ne fotorafı. Tabi acı da çekilecek ama kurtulunduğu vakit, acı denen bir şey kalmayacak. Hatta Allah’a daha da bağlanılacak.

Bu kategoride yer alan Meni ve idrar ile ilgili başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haram sevdadan nasıl kurtulunur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.