Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:42
missa0555
Editor

Vesveseden nasıl kurtulunur

Vesveseden nasıl kurtulunur

Kayıtsız Üye
Evde okulda dısarda Camii’de bana çok ağır vesveseler geliyor önceden Kur’an okurken huzurlu okuyordum şimdi korkuyorum meale bakınca o niye böyle şu niye böyle yazmaya korkuyorum o kadar kötü şeyler geliyor aklıma kıldığım namazdan yaptığım müezzinlikten bişey anlamıyorum bütün günüm bunlarla geçiyor sürekli insanlara danıştım tek cevapları takma geçer oluyor ne olur Allah Rızası İcin bana yardım edin dua edin ben boyle degildim meal okumaya korkar oldum bütün huşum kayboldu bazen iyi oluyorum öbür vaktin namazı gelene kadar yine garip garip Evliya veya Alim adamın ilmi ile cevaplanacak vesveseler geliyor kalbime saplanıyor takmasam dahi beni huzursuz ediyor Camii’de insanlara bakıp keşke sizin gibi huşulu imanlı olsam diyorum ateist soruları geliyor aklıma hep ben namaza Camii hocamızla başlamıstım ailemden çok onunla vakit geçiyorudum Allah Razı Olsun bize ilim öğretti geçici dünya hayatından kurtardı taki bana gidicem diyene kadar herşey normaldi bize zaten demisti gideceğini ama tayin çiktigini ogrenince çok kotü oldum moralim bozuldu hep bu vesveseler arttı eskiden daha azdı ona sorup rahatlıyodum gideli 2 gün oldu ona sorduğumda korkma geçicek diyor İnşAllah ama bu çok anormal bir durum Meal okurken hep bir sorgulama vesvese geliyor şuan yazarken rahatladım ama bazen yine bastırıyor bir huşulu oluyorum sonra daha demin çok agırlık vardı ne oldu acaba diyip yine korku salıyor içimi ne yapmam gerek İbadetlerimi yaparken sanki bir farklı hissediyorum kendimi her gün vesveden kurtulma yazıları videoları izliyorum niye gönderildik niye böyle niye şöyle diye vesvese geliyor benim yazmama gerek yok sizler beni anlarsınız İnşAllah icimde kuruntu ve psikolojik bunalıma sokuyor yardım edin ne olur Allah Rızası İçin aklıma hep kafirlerin sorduğu o garip sorulardan geliyor

Okudunuz mu?  Eşimin akrabalarını birtürlü sevemiyorum bu konuda bir tavsiyeniz olabilirmi?

Yorum: Vesveseden nasıl kurtulunur

mum
– Öncelikle bu vesveselerin temel nedeni nedir, kimle geziyor kimden bilgi alıyorsunuz bu önemli
– Elbette geçer ama vesvese gelince kelime-i tevhid çekin, şeytandan Allah’a sığının ve asla takmayın.
– Acizane tespitim birilerinin zehirli düşünceleri sizi etkilemiş ve şeytan bundan dolayı açık kapı bulmuş. azmedin ve kapıyı kapatın

Okudunuz mu?  Ölen kişilerden amel defteri açık kalanlar var mı?

Yorum: Vesveseden nasıl kurtulunur

Kayıtsız Üye
sual :ben biilmiyorum bu vesvesemi mesela ben eşyayı böylemi şöylemi koymuştum diyorum hep sonra korku oluyor içimde yaklaşık 4 5 aydır böyleyim hocam sonra bu takıntıya dönüştü sürekli gidiyom bakıyom başka şeyler geliyor aklıma daha fazla korkoyom yok mesela ben bu kapıyı kapatmismıydım kapatmamışmıydım buna benzer şeyler bu nedir hocam üç harfliler geliyor aklıma daha fazla korkuyorum belkide unutkanlık namazını kılan kuran ını okuyan birisiyim çok şükür bu nedir sizce.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz Medineye kaç yılında Hicret etmiştir?

Yorum: Vesveseden nasıl kurtulunur

Ebû Mansur
Obsesif Kompulsif Bozukluk olabilir.Anksiyete türü bir rahatsızlık olan obsesif-kompülsif bozukluk (OKB), insanları tekrarlanan düşünce ve davranışlar döngüsüne hapsederek kısıtlayan bir hastalıktır. Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler, kontrol edemedikleri yinelenen ve stres yaratan düşünceler, korkular veya görüntüler (obsesyonlar) nedeniyle huzursuz olurlar. Bu düşüncelerin yarattığı anksiyete bazı ritüelleri ya da rutinleri acil olarak gerçekleştirme ihtiyacına (kompülsiyonlar) neden olur.Allah şifa versin.

Okudunuz mu?  Secdede hangi dualar okunabilir?

Kayıtsız Üye
Aslında olmayan şeyleri(durduk yerde görmüş oldugun şekil,resim,v.s) gormende mesele,bunlari aşman gerekiyor. Sadaka ver bol kuran oku ilim ara gunahlarina tovbe et.
TUVALETTE FAZLA KALMA. Allah sifa versin inşAllah kardesim


hayhuyhay
Şeytanın işi vesvesedir. Peki kime neden vesvese verir? Doğru yolda olana, kalbi Allah’a yaklaşana. sürekli bir şeyler dener. bir yerde açık bulduğu zaman bunu sürekli kullanır. Vesvese çok zordur bende de çok oldu zamanında o kadar kötü olmuştum ki ağza alınamıcak vesveseler vardı. Aynı senin gibi ibadet yapamaz duruma gelmiştim neredeyse. taktik belli bunun vesvese olduğunu bileceksin. hiç umursamayacaksın. Peygamber efendimiz (S.a.v) Buyurmuşlar ki: Kendinde şüphe ve vesveseden bir şey hissedersen, (besmele ile beraber Hadid suresinin 3. ayeti olan) ayeti oku.

Okudunuz mu?  Farzları yapıyorum tam olarak müslüman mıyım

Gelip geçer kardeşim dert etme. istiğfar et. bunlar manevi olarak kalbin Allahutealaya yaklaşmasından kaynaklanıyor. Bırak herkes görevini yapsın sen umursamazsan havlar havlar gider.


mum
Vesvese maneviyattan kaynaklanıyorsa mutlaka bir alimin kontrolünde tedavi görmek lazım.
Şayet bu psikolojik ise mutlaka bir psikolog, yanında tedavi yormak lazım.

Okudunuz mu?  Çocuğunun üzerine yemin etmek nasıl bozulur

Kayıtsız Üye
Merhaba kardeşim.Bende de aynısı vardı.Vesvese kurtulma duası yaz YouTube de var.Euzu besmele çek ve onu oku.Sonra Felak-Nas.Aklına geldikçe oku.Bide aklına getirmemeye çalış.Gerçekten işe yarıyor.İnşAllah yardımcı olmuşumdur.


vesvese, vesveseden nasıl kurtulunur, insan içindeki vesveseden nasıl kurtulur

Bu kategoride yer alan Kurandaki secde işareti nasıldır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesveseden nasıl kurtulunur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.