Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:57
missa3
Abone

Geçmiş günahlardan nasıl kurtulunur

Geçmiş günahlardan nasıl kurtulunur

Kayıtsız Üye
Selaymun aleykum hocam ben hep geçmişte yaşıyorum o gunlerimi çok ozluyorum bazi hatalarım oldu cevreyle beraber erkk arkdsm oldu ama zina değil ne bilim cesitleri oldu el el tutasma sarilma falan ama bu pismnlik beni yiyip bitiriyor namaz kilip tovbe ediyorum kalbim ferahlsmiyor sanki benim için dünya dönmuyor gunes dogmuyor icimde tarif edilemez bir pismnlk duygusu var ve çok gozyasi döktum hocam ne yaparsam ne yapim rahat huzurlu degilim insanlardan kaçıyorum gunahlarimdan çok korkuyorum ve kendime ceza veriyorum mesela yemek yemiyorum kendi kendimi hirpaliyorum nsl yaptin diye bu durum beni intihara kadar sürukluyor ne yapim hocam ben simdi lütfen yardim edin bana keske bu gunahlara düşmeseydim smdi çok huzurlu ve neseli hayatim olacakti intihar fikride hiç cikmiyor aklimdan ne olur dualar zikirler onerin bana bu kardesinize yardim edin 😣😣😣

Okudunuz mu?  Adetli iken günlük dualara, besmeleye devam edilir mi ?

Yorum: Geçmiş günahlardan nasıl kurtulunur

bbgbbg
Zumer 53;
De ki: Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Ey iman edenler, nasuh tövbe ile tövbe edin ki Allah da sizin kabahatlerinizi affetsin ve altlarından ırmaklar akan cennetlerine koysun. (Tahrim, 66/8)

Okudunuz mu?  Eşim ayrılma aşamasında idrarını - idrarlı adet kanı içirmiş

Nasuh Tövbe tanımı ;
"- Günahlara pişmanlık.
– Farz ibadetleri yapmak.
– Zulüm ve düşmanlık yapmamak.
– Kırgın ve küskünlerle barışmak.
– Bir daha o günaha dönmemek üzere karar vermek." (bk. Kenzü’l-Ummal, II/3808)

Şuan şeytan sana vesvese veriyor.Allahu Teala sen anlattığın gibi samimi isen belkide çoktan seni affetmiştir bile.Sen bu tövbe üzerine olan halini bozma.Günahlardan uzak durmaya ve Allah’ın(azze ve celle) emirlerini yerine getirmeye devam et.Dini konularda araştırmalarını yap.İlim öğren ve ilimle amel et.Allahu Teala’nın çizdiği sınırları(ibadetler,akraba ilişkileri,anne-babaya iyilik,sadaka,zekat,Allah’ın(cc) uygulamamızı istediği kanunlar vs.) hayattaki her alanda en öne koy.

Okudunuz mu?  Temizliğin sağlık açısından önemi kısaca

Allahu Teala hepimizi razı olduğu kullarından eylesin inşaAllah.


gunahlardannasilkurtulurum

Bu kategoride yer alan Kelime-i Tevhidin yazılı olduğu yüzük takmak caiz midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Geçmiş günahlardan nasıl kurtulunur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.