Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:46
missa09
Abone

Bize nazar mı değdi?

Bize nazar mı değdi?

Kayıtsız Üye
iyi günler hocam. Hocam eşim 2 yıl önce bir dükkan açtı. Dükkandan sonra evimizde huzur kalmadı. Şimdi yüzüme bile bakmıyor. Ben onu çok seviyorum ondan ayrılmak istemiyorum. Acaba bize veya dükkana nazar mı değdi? ne yapmam gerekiyor bize yardımcı olur musunuz? İnternetten nazar duaları dinliyorum. Eşimin yastığının altına nazar duası koysam bir şey olurmu. Lütfen bize dua edin.

Okudunuz mu?  Fitre İle İlgili Sorular

Yorum: Bize nazar mı değdi?

Omer Faruk
Selamün Aleyküm,

NAZAR;

1. Aklen mümkündür. İnsanların zekaları gibi organlarının gücü de farklı farklıdır. esasen gözün kapasitesi % 400’dür. Bazı gözler ışığı yoğunlaştıran kalın bir merceğe benzer. 3 milyon rengi ayırdedebilen ender gözler vardır. Kaplumbağa yumurtasını gözüyle bakarak olgunlaştırır. Köpekler kızıl ötesi ve mor ötesi ışınlarını da görür.

Okudunuz mu?  Mahşerde arşın altında gölgelenecek 7 zümre

2. Naklen sabittir: Buhari-Müslim 6.131, 280’de "Rasulullah’tan nazar için okunma talep edildiği", yine Tirmizi nazardan korunmak için okunma konusunda ayrı bir bab açımıştır (tirmizi, Tıb, 17), "Rasulullah cin ve insan (görünen ve görünmeyen) varlıkların nazarından Allah’a sığınırdı" Tirmizi, tıb; Nesai, İsttiaze, 37 vd…

Okudunuz mu?  Cunup iken cuma namazına gitmek zorunda kaldım bunun gunahı nedir

3. Fiilen sabittir: Görülmektedir. Yaşanmaktadır. tarafımızdan da tecrübe edilmiştir.
Sonuç: Bu gizemli bir şey değil, esasen Allah’ın yaratışındaki çeşitliliği ve zenginliği gösteren bir olgudur. Felak ve Nas manevi korunma reçetesi, bu tür insanlar eğer biliniyorsa ilk bakışta nazarlarını başka yene celbedecek şeyler de önlemidir.

Okudunuz mu?  Bayan diş hekimi olmak caiz mi

4- Özellikle facebook vb. paylaşım ortamlarında ailenin güzel özelliklerini öne çıkaracak paylaşımlardan kaçınınız. Gösterişe sebep olacak her türlü davranıştan sakınınız.

5- Sakın yukarıda söylediklerim dışında kimseden özellikle para alan hocalardan dua talep etmeyiniz. Bazıları hoca para almıyor ama biz postunun altına para koyuyoruz diyorlar. Bu da para almanın başka şekli. Eğer bu parayı da kabul ediyorsa bilin ki o da dinini para karşılığı satıyordur. Dürüst hoca asla dua karşılığı direkt ya da postun altına para kabul etmez.

Okudunuz mu?  Güne başlama Duası

5- Kendiniz okuma yazma biliyorsunuz, bol bol bu duaları okuyun ama ÇOK DAHA ÖNEMLİ BİR ŞEY, İslami Hayatınıza dikkat ediniz. Alışverişin ve ailenin bereketini azaltan şey hile ve yalandır. Acaba bu noktadan da meseleye baktınız mı?

Allah’a emanet olunuz.

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti ve parmak arasındaki iplikler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bize nazar mı değdi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.