Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:41
missa09
Abone

Çocuğuma nazar değmiş mi? Nazar değmesi için dua

Çocuğuma nazar değmiş mi? Nazar değmesi için dua

Kayıtsız Üye
çocuğum ders çalışırken gözlerini uykudan açamıyor dersten kalktımı uyku diye bir şey kalmıyor bunun için okunacak bir dua varmı


Cevap: Çocuğuma nazar değmiş mi? Nazar değmesi için dua

Hoca
Nazarla ilgili bu konuya bakmanı tavsiye ederim: forumduasi.com/itikat-iman-soru-ve-cevaplari/14019-nazar-degmesi-sebebi-ve-careleri.html


Yanıt: Çocuğuma nazar değmiş mi? Nazar değmesi için dua

İslam
GÖZ DEĞMESİNİN SEBEPLERİ
Bilmiş ol ki;
Gözdeğmesi (nazar) iki sebepten dolayı olur:
Biri, şiddetli düşmanlıktır Diğeri de, bir şeyi beğenip onu güzel bulmasıdır
Resulüllah (sav) Efendimiz şöyle buyurmaktadır:
"Gözdeğmesi hak ve gerçektir Eğer kaderin önüne geçen bir şey olsaydı, nazar, onun önüne geçerdi" (Müslim, Abdullah bAbbas (ra)’dan rivayet etmiştir)
Bu hadis-i şerifte gözdeğmesinin tesirine ve isabet etmesinin sür’atine işaret ve te’kid vardır
Hz Peygamber (sav) Efendimiz yine şöyle buyurmuştur:
"Allah (cc)’ın kaza ve kaderinden sonra benim ümmetimden ölenlerin çoğu gözdeğmesindendir" (El-Bezzâr Câbir bAbdullah (ra)’dan rivayet etmiştir)
El-Elbânî bu hadis-i şerif için "Sahih" demiştir
Hafız İbn-i Hacer de "Hasen" demiştir
Bazı insanlar bu nazar olayını garip bulurlar
Bazıları da dehşete kapılırlar Bununla beraber olaylar onun varlığını tasdik etmektedir
Nice kimse vardır ki, Allah (cc) ona bolca mal ve nimet vermiştir de bir hasedcinin nefsi o nimetlere takılmıştır Böylece o adamın malı bir felâkete ve zarara uğramıştır Yahut bütün malı ve mülkü yokolup gitmiştir
Yine nice insanlar ve özellikle de bazı kadınlar vardır ki, Allah (cc) onlara son derece fizikî güzellik vermiştir de bir hasedcinin nefsi o güzelliklere takılmıştır
Böylece o güzele bir felâket
Yahut bir hastalık,
Ya da benzeri bir musibet gelmiştir de uzman doktorlar onun tedavisinden âciz kalmışlardır

Okudunuz mu?  Hangi vakitte kaç rekat sünet ve farz veya kazası kılınır

NAZARDAN KORUNMA TEDBİRLERİ


Soru: Çocuğuma nazar değmiş mi? Nazar değmesi için dua

DZALBAY
Faydalı bilgiler için Rabbim cc razı olsun.


mumsema
Nazar duası:
euzu bir kelimâtillâhi’t-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh


imam
NAZARDAN KORUNMAK İÇİN DUA

Okudunuz mu?  Bağışlamak için güzel ve anlamlı uzun dua

Nazardan korunmak için okunacak dua bu bölümde yer almaktadır.Bu dua okunduğu zaman nazardan ve göz değmesinden Allah’ın izniye korunursunuz.

Nazar haktır. İnsana, hayvana ve hatta cansıza da nazar değer. Nazar hastalık yapar, hatta öldürür. Kadınlara ve çocuklara daha çok tesir eder.

Okudunuz mu?  Üstümde büyü mü var?

Peygamberimiz, nazar ile ilgil olarak, Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar Hoşa giden bir şeyi görünce, "MaşaAllah la kuvvete illa billah" denirse o şeye nazar değemez. buyurdu.

Sabah-akşam, 3 defa Bismillahillezi la yedurru maasmihi şeyün fil erdi vela fissemai ve hüvessemiulalim (16) okuyan, büyü, nazar ve zulümmden korunur.

Okudunuz mu?  Cinler en çok neyden korkar?

Göz değene, Peygamber efendimizin bildirdiği şu tavizi okumalıdır:
Euzü bi-kelimatillahittammati min şerri külli şeytanın ve hammatin ve min şerri külli aynin lammetin. (25)

Nazar değen kimseye şifa için Ayet-el-kürsi, Fatiha, Muavvizeteyn (Felak ve nas) (57) ve Kalem suresinin son iki ayetini (ve in yekâdüllezîne keferû leyüzlikûneke biebsârihim lemmâ semi-uz- zikra ve yekûlûne innehû lemecnûnün ve mâ hüve illâ zikrun lilâlemîne) (62) okumanın muhakkak iyi geldiği bildirimiştir. Ayat-ı hırzı (76)okumak ve üzerinde taşımak da çok faidelidir.

Okudunuz mu?  Dinimizde el öpme diye birşey var mıdır?

Herkes, bilhassa nazarı değen kimse, beğendiği birşeyi görünce MaşaAllah demeli, ondan sonra, ne söyliyecekse, o şeyi söylemelidir. Önce MaşaAllah deyince, nazar değmez.

Büyüklerimizin bildirdiği Nazar Duâsı şöyle:
Bismillâhirrahmânirrahîm bismillâhi azîm-iş- şâni şedîd-il birri mâ şâAllahü kâne habese hâbisün min hacerin yâbisin ve şihâbin kâbisin. Allahümme innî radedtü ayn-el âini aleyhi ve alâ men ehabb-en-nâsi ileyhi ve fî keyedihî ve kilyetihî lahmün rakîkun ve azmün dakîkun fîmâ lehû yelîku ferci-il basara hel terâ min fütûrin sümmerci-il basara kerrateyni yenkalib ileyk-el basaru hâsian ve hüve hasîr ve in yekâdüllezîne keferû leyüzlikûneke biebsârihim lemmâ semi-uz- zikra ve yekûlûne innehû lemecnûnün ve mâ hüve illâ zikrun lilâlemîne lâ havle velâ kuvvete illâ billâh-il aliyy-il azîmi Lâ ilâhe illallâhü hısnî, men kâle-hâ dehale hısnî, ve men dehale hısnî emine min azâbî. Sadaka rasûlullahi sallAllahü teâlâ aleyhi ve selleme. (67)

Okudunuz mu?  Kendi Kendine Beddua Geçerli Mi?

Etiketler: nazardan korunmak için dua, nazardan korunmak için okunacak dua, nazardan korunmak için, nazardan korunmak, nazar


Kayıtsız Üye
Oglum tuvalet egitimini küçük yaşta tamamladı ama misafirlige gidince akrabalar çok şaşırdı ve yorumladiktan sonra oglum tekrar altını islatmaya başladı nazar değmiş olabilir mi ne yapmam gerekiyor

Okudunuz mu?  Yasin bitince okunacak dua download

mum
Nazar olabilir olmayabilir de…
Nazar ise her gün sabah akşam felak nas surelerini okuyunuz geçer inşAllah


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar geçen gece mutfakta bir tencerenin kapağı kırıldı saat yaklaşık olarak 4 falandı ben sese uyandım ama çok ağır bir gün geçirdiğim için kalkıp bakmadım sabah annem tencere kapağını kırıldığını görmüş. Kimse kabul etmiyor kendisinin kırdığını bende üstlerine gitmedim kapağın kulbunu alıp kulbu olmayan bir kapağa takmak istemiş biraz fazla sıkıştırınca o kapakta kırılmış camları toplayıp bir tabağa koymuş ama kırık camlar tabakta dahil kırılmaya devam etmiş halamda görmüş bunu ve birkaç gündür Farklı olaylar oluyor kardeşimin gözü hafif yaralandı annemin eli araba kapısına sıkıştı gibi, maddi durumumuz eskiye göre daha iyi ev falada yapıyoruz ve insanların gözleri üzerimizde bunu hissediyoruz bu nazarla ilgili bir şey olabilir mi ?
Cevaplarsanız çok sevinirim çok önemli benim için.

Okudunuz mu?  Dini nikah nasıl bozulur

mum
Nazar gerçektir ve çok beğenildiğinizde/kıskanıldığınızda başınıza bazı musibetler gelebilir.
Bunun tek tedavisi var o da düzenli Kuran okumaktır.
Her farz namazdan sonra ile sabah-akşam yatmadan önce ihlas felak nas ve ayetel kürsi okursanız nazar etkisi varsa geçer yoksa korur nazar değmez.

Okudunuz mu?  Tevbe ile ilgili kıssalar

cocuguma nazar degdi, nazar, isabet ayn nazar duası

Bu kategoride yer alan Caminin önemi nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuğuma nazar değmiş mi? Nazar değmesi için dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.