Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:37
missa
Abone

Nazar göz değmesi insanı öldürür mü?

Nazar göz değmesi insanı öldürür mü?

Kayıtsız Üye
Benim eşim bir anda vefat etti vefatından sonra herkes nazar değdi dedi çok iyi bir insandı Rabbim Razı olsun gerçekten nazar ölüme sebep olurmu birde hocam eşim vefatı sonrası ihanet etmiş olduğunu öğrendim ama ben affettim Rabbim affedermi son sorum sevabı için bişeyler yaptığım da benden olduğunu bilirmi evladını beni görürmü özlermi 🥺

Okudunuz mu?  ALLAH'tan birini istemek

Yorum: Nazar göz değmesi insanı öldürür mü?

arifselim
Allah rahmet eylesin. Nazar değmesi haktır yani gerçektir. Vefatının nedenini kesin buna bağlayamazsın ama bu bir sebep olabilir. Nazarın etkisinin ne kadar güçlü olduğu hakkında hadisi şerifte; Göz değmesi haktır. Deveyi kazana, insanı da kabre girdirir. [Keşfü’l-Hafâ, 2: 76 (Ebû Naim’den naklen)] buyrulmuştur.

Okudunuz mu?  Şevval orucunun bitiş tarihi ne zaman

Sana ait olan hakkını helal edebilirsin ve bu geçerli olur. Ama Allah’a ait olan hakları sadece Allah bilir. Onun ruhuna olmak üzere işlediğin hayırlar, iyilikler, sadakalar ve dualar ona hem ulaşır hemde kimden geldiğini de bilir.


nazardan insan ölür mü, nazar insanı öldürür mü, nazar öldürürmü

Bu kategoride yer alan Cenaze defnedildikten sonra neden yasin okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nazar göz değmesi insanı öldürür mü? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.