Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:37
missa
Abone

Cenaze defnedildikten sonra neden yasin okunur?

Cenaze defnedildikten sonra neden yasin okunur?

Kayıtsız Üye
Cenaze defnedildikten sonra neden yasin okunur?


Yorum: Cenaze defnedildikten sonra neden yasin okunur?

arifselim
Vefat etmek üzere olan kişinin yanında olsun yada ölü kabre konulduktan sonra onun yanında kuranı kerim okunması oraya rahmetin ve sekinetin inmesine bir vesile olması ümit edilmesinden dolayıdır. Cenaze defin edildikten sonra illaki yasin okunma şartı yoktur ama bu sure hakkında bazı hadisi şerifler olması ve faziletinin bildirilmesinden dolayı bu sure daha çok okunmaktadır. Bu konu ile alakalı bir hadisi şerifte şöyle buyrulmuştur:

Okudunuz mu?  Çevre temizliği islam dini açısından niçin önemlidir?

"Yasin, Kur’ân’ın kalbidir. Onu bir kimse okur ve Allah’tan âhiret saadeti dilerse, Allah onu mağfiret buyurur. Yâsin’i ölülerinizin üzerine okuyunuz." (Müsned, V/26)


yasin suresi neden ölülere okunur, ölülere neden yasin okunur, yasin neden okunur

Bu kategoride yer alan Kaza namazlarım bittikten sonra tertip sahibi olur muyum? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cenaze defnedildikten sonra neden yasin okunur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.