Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:46
missa08
Abone

Abdest alırken ki karşılaştığım zorluklar

Abdest alırken ki karşılaştığım zorluklar

Mustafa.
Selamun Aleyküm hayırlı günler ben namaza yeni başladım ve birçok vesveseyle karşı karşıyayım namazdan soğutmak ve kılmamam için çok aklımı bulandırıyorlar abdest alırken özellikle mesela burnuma 2 defa mı 3 defa mı su çektiğimi karıştırıyorum başa tekrar dönüyorum böyle bir kaç kez abdest tekrarlıyorum mesela gelmeyen gaz tam abdest almaya niyetleniyorum başlıyorum gaz gelmeye baskı oluşmaya başlıyor neyse daha yolun başındayım diyorum zorlayarak gaz çıkartıyorum tekrar abdest alıyorum ve en önemlisi en çok zorlandığım konuya geliyorum sinirden ağlamaklı gibi olduğum bir durumdur sabah namazlarında özellikle idrar sıkışıkken namaz kılmak mekruh dur diyerek tuvalet ihtiyacımı karşılıyorum ama sonrası beni yoruyor idrar bir türlü kesilmiyor şöyle iyice sıktığım halde kalkıyorum peçete koyuyorum önüme adımlıyorum falan ama 1 er damla 1 er damla hep ıslanmış oluyor peçeteler abdesti alıyorum bu sefer gelmemiştir die alıp bitirdikten sonra tekrar bakıyorum ki küçükde olsa bir damla ıslaklık olduğunu görüyorum bu şekilde 4-5 sefer abdest aldığımı bilirim sabah namazlarında bu şekilde uğraşırken tan ağarmaya başlamış gün aydınlanıyor oluyor bu şekilde 2-3 namaz kaçırdığım oluyor bende şimdi sabahları tuvaletimi yapmadan direk abdest alıp namazımı kılıyorum başka çarem kalmadı çünkü bir taraftan 5.30 da kalkıp namazları kılamadığımamı üzülüyüm yoksa kılıp içimde kabul olmadı veya sevabı çok az die gelen vesveslere mi üzülüyüm bilemedim bir yardımcı olun lütfen

Okudunuz mu?  Sadece Allah rızası gözetilerek hasta bakmanın sevabı varmıdır

Yorum: Abdest alırken ki karşılaştığım zorluklar

duzgunomer
Burna su vermek sünnettir. Abdestin farzları: Yüz, El-Kol, Baş, Ayak-Topuk.

Abdest dahi olsa suyu israf etmek caiz değildir. Sünnet gibi şeyler için tabi ki de caiz.

O gaz şeyi benimde canımı sıkıyor. Bazen önemsemeden alıyorum, bazen de gazı çıkartıp alıyorum.

Okudunuz mu?  İlişkiye girmekten korkuyorum

Namazı kaçırma ihtimali varsa tuvalete girmemek gerekir.


Yorum: Abdest alırken ki karşılaştığım zorluklar

Ebû Mansur
Vesvese hastalığına yakalanmışşın. Dediklerin benim dahil başımıza geliyor.Sabretmek en hayırlısıdır.


Yorum: Abdest alırken ki karşılaştığım zorluklar

Kayıtsız Üye
Güzel kardeşim, şimdi namaz vaktinden 10-15 dakika önce kalkıp tuvalete git. Sonra en fazla 15 dakika kadar bekle, yatakta yat veya biraz evde dolaş. Bunu bu şekilde yapacaksın ve asla ve asla kafana o düşünceleri almayacaksın. O düşünceleri dikkate alma. İçinden ne geçiyorsa geçsin, sen dakikanı doldurduktan sonra rahatlıkla abdest alıp namazını kılabilirsin. Birde abdest alırken kendini uyanık tut. Zihnin açık değilse böyle unutkanlıklar, vesveseler olabilir ama uyanık bir müslüman vesvese yapmaz. Yani demek istediğim uyanık ol. Kafaya takılacak şeyler değil bunlar. Bu zamanda namazını çok az kişi devam ettiriyor. Sende onlardan birisin, aferin sana.

Okudunuz mu?  Teknoloji tasarımında ilginç ama farklı modeller arıyorum

Kayıtsız Üye
Bende de öyle oluyordu bir süre önce aynı senin anlattığın gibi ama sonra takmamaya namaz kılarken sürekli ahireti cennet chennem düşünüyordum vesveseye kulak asmıyordum acaba yanlış yaptım yanlışmı kıldım abdest alırken niyet ettimmi acaba abdestimmi bozuldu duayı okudummu hep bir vesvese sonra takmadım hiçbirini huşu ve takvayla kılmaya çalışıyorum maşAllah sonra vesvese olmadı artık dediğimiz gibi müslğman he zaman uyanık olmalı dikkatli ne yaptığını bilen ayık bir insan olmalı inşAllah

Okudunuz mu?  Adetliyken haşr suresinin son 3 ayeti okunur mu ?

Abdest Alırken Zorlanma, Hangi Durumda Hüküm Nedir Bilememek

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin nezaket ile ilgili hadisleri nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdest alırken ki karşılaştığım zorluklar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.