Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:31
sizden2
Abone

Oku Ve Yüksel Hadisi

Oku Ve Yüksel Hadisi

Dost88
Selamun Aleyküm arkadaşlar sizlere bir soru sormak istiyorum Peygamber efendimizin (SallAllahu aleyhi ve sellem) in şöyle bir hadisi varmış "Kur’an ehli (yani onu okuyan, onunla amel eden) cennete girdiği vakit, kendisine: "Oku ve yüksel!" denilir. O da okur ve yükselir. Her ayet için bir derece verilir. Böylece o bildiği ayetleri sonuna kadar okur (ve her biri için bir derece alır)."
yani o zaman burada Kuranı her okuduğumuz zaman mertebemizin artacağı mı bildirilmekte yani bu bir ebedi yükselme yani sonsuza dek mertebe artma yolu mu ? soruma cevaplarsanız sevinirim

Okudunuz mu?  Allah neden bazı kulllarına daha çok sıkıntı verir?

Lütfen İnternetten Kopyalayıp Yapıştırmayın!


Yorum: Oku Ve Yüksel Hadisi

imam
"Oku ve Yüksel" hadisin verdiği mesaj şudur, Kuran oku ve ezberle, ezberlediğin Kuran kadar kıymetin olacak

Bu kategoride yer alan Namazda yanlış okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oku Ve Yüksel Hadisi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.